AK-12

Děla všech ráží, protitankové kanony, houfnice, rakety a ruční zbraně
Odpovědět
Rase
5. Plukovník
5. Plukovník

Re: AK-12

Příspěvek od Rase »

Hlaveň problémové ruské útočné pušky AK-12 se po intenzivním používání ohýbá a její spoušťový mechanismus se často láme, uvádí ruský válečný bloger. Tvrdí, že AK-12 jsou často vydávány v vadném stavu, což vyžaduje, aby si vojáci kupovali drahé díly k jejich opravě. No Pasaran píše: "Někdo se mě zeptal, proč nemám rád AK-12. Promiňte. Ohýbání hlavně. S tímto problémem jsem se nikdy nesetkal na sovětské AK, ale viděl jsem ho na vlastní oči na ruské AK-12. Po intenzivní střelbě se hlaveň při chlazení často ohne, protože kov, ze kterého je vyrobena, je mizerný. Ze stejného důvodu okamžitě rezaví. Spoušťový mechanismus se často porouchá, protože je to taky šmejd. Veškeré příslušenství, jako vytěrák, pouzdro a popruh, je také šmejd a stojí majlant. Ceny jsou prostě přemrštěné. Přivezli nám 200 [mrtvých] a 300 [poškozených] zbraní. Žádné zásobníky, žádné vytěráky, žádné pouzdra, žádné popruhy, žádnou úsťovou brzdu. Rozebereme to, opravíme, seřídíme, vyčistíme, znovu smontujeme, vybavíme a vydáme. Všechno se musí kupovat online od prodejců."

https://t.me/nopasaran_2014/19801

IMG_5876.jpeg
Obrázek

"Vojáci neměli rádi Rakouska ani války, ale dřeli do úpadu těla" - Karel Poláček
Odpovědět

Zpět na „Pozemní vojsko“