OSSR, kampak kráčíte?

Komentáře aktuálního dění ...
Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Odpovědět
pjaro77
Kapitán
Kapitán

Re: OSSR, kampak kráčíte?

Příspěvek od pjaro77 »

pjaro77 píše: ↑27/9/2026, 12:55
palo satko píše: ↑27/9/2026, 11:22 "smeraci nechali". Aspoň si spomeň že MO pred Nadom viedol trojhviezdičkový generál Gajdoš nominant SNS. Aj to bol korupčník a trulo?
Hlavne to bol ukážkový qqt, ako sa o ňom vyjadril bývalý vojak na reddite. Tieto typy dobre poznám - čím väčšia funkcia tým si o sebe viac namýšľa.
S abonentnou zmluvou nespravili nič ani predchádzajúci smerácki ministri ani tí z SNS.
Doplním https://www.futurearmy.sk/2026/09/23/od ... -letectva/
Ekonomika prevádzky bola medzitým neudržateľná. Podľa údajov ministerstva obrany platilo Slovensko v posledných rokoch Rusku v priemere okolo 29 miliónov eur ročne a servisná hodina letu vyšla na 67-tisíc eur, čo je o mnoho viac ako dnešná prevádzka F-35 vo svete, ktorej hodina letu stojí okolo 40-tisíc eur. Päťročná servisná zmluva predĺžená v roku 2019 mala stáť takmer 178 miliónov eur. Piloti nalietali stovky hodín nadčasov.

Niekto mal dlhé roky pekný vývar a peniaze vlastnou hlavou sa len sypali.
Já bych všechny ty internety a umělý inteligence zakázala.
Dano10
podpraporčík
podpraporčík

Příspěvek od Dano10 »

pjaro77 píše: ↑27/9/2026, 02:02
Nemôžem za to, že nerozumieš písanému textu a za všetkým vidíš smerákov a Fica. Moja reakcia bola hlavne na pavlove kecy o článku 5.
Na Migy a S300 som reagoval na tvoje knúranie o tom, že Fico zabudol, že nám spojenci chránili náš vzdušný priestor, lebo my sme na to nemali prostriedky a my sme tie prostriedky nemali kvoli naďovi a na to si ty a autor čo to publikoval zabudli. Súhlasím s tebou, že v roku 2022 nebola u vtedajšej vlády a naďa vôľa udržať Migy a S300. Chápem aj nadovu motiváciu. Platená funkcia v ukrajinskej súkromnej spoločnosti určite nie je na zahodenie.
https://en.uds.pro/blog/yaroslav-nad-de ... -in-europe
Nie som ortodoxný volič Smeru a ani Fica. Nestotožňujem sa so všetkým, čo dnešná vláda činí. U mňa to bola len voľba menšieho zla, Ja som bývalý volič Moravčíka, Dzurindu a v roku 2010 SaSky. Takže svoje výlevy o smeráckej sedlači sú ďaleko mimo misu a vypovedajú len o tvojom psychickom rozpoložení. :wink: To že sa v niektorých veciach môj názor občas stretáva z Ficovým na tom nič nemení.
Takže ak sa vrátim k podstate mojej reakcie na článok 5, tak ten sa zhoduje s názorom Fica. Nikto zo západu by nám v prípade ak by nás ktokoľvek napadol vojenský kontingent na pomoc neposlal. Maximálne by nám posielali rovnakú pomoc, ako posielajú nečlenovi Ukrajine a samozrejme by sme za ňu museli poctivo platiť. A tú pomoc by nám poslali len v prípade ak by nás napadli Rusi.
pjaro77
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od pjaro77 »

Tie prostriedky sme nemali aj kvôli zrušenému servisu. A ruský servis bol po roku 2022 no-go.
Naď urobil najlepšie čo mohol, zbavil sa starej záťaže a ako revanš získal modernejšie zbrane a sľúbených 250 milionov k tomu.
Tie miliony nedopadli kvôli rusáckej kryse Orbánovi. Fica to kupodivu vôbec netrápilo, nechal ich vyhniť, tváril sa v tomto prípade ako voš pod chrastou. Zato kvôli pár desiatkam tisíc u Šimečkovej matky spustil veľké mediálne rošambo, pokrytec.

K tzv. menšiemu zlu. Asi ti nedochádza základný problém Fica - celková nenávisť Fica k opozícii, novinárom, mimovládkam, súdom a prokurátorom, ktorý mu zabraňuje myslieť ako štátnik na budúcnosť štátu. Myslí hlavne na seba, svoju stranu a kamarátov a na dôchodcov.
Teba to možno netrápi , že o 15 rokov keď on už dávno bude preč z politiky, štát finančne skolabuje.

Zapamätaj si - štáty NATO by v prípade napadnuti členského štátu nemali na výber. Pomáhali by z nutnosti, pretože inak by boli zanadlho aj oni poradí. Každá z tých krajín si dobre pamätá čo sa dialo na začiatku druhej svetovej, keď väčšina myslela len na seba. Slovenské územie je obohnané horami a veľkou riekou. Len malá časť je otvorená. Je to dobre brániteľné územie, o čom NATO ako celok veľmi dobre vie.

Iný variant - keby nás napadlo maďarsko, čo by bola vojna medzi členmi NATO, do veci by sa vložilo Rumunsko, Chorvátsko, Slovinsko pretože nikto z nich neznesie maďarský revizionizmus.
Ak nás napadnú práve maďari (s nejakou zahraničnou pomocou počítam), bude za vola a sabotéra obranyschopnosti práve Fico, ktorý šiel celé roky Orbánovi na ruku. Poklony a úsmevy, ktoré robil by sa zmenili na použitý toaletný papier.
Dano10
podpraporčík
podpraporčík

Příspěvek od Dano10 »

Ja viem že Fico dnes pripustil predčasné voľby. Nehnevaj sa ja sa k tejto tvojej predvolebnej kortešačke o dobrom šimečkovi a nadovi a zlom Ficovi nepripojím. K téme Migov S 300 a článku 5 som svoj názor napísal.
pjaro77
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od pjaro77 »

To nie je o dobrom Naďovi a zlom FIcovi. To je o praktickom Naďovi a nenávistnom Ficovi, ktorému je milší skanzen a hnijúce bahienko v nehybnom stave, hlavne ak mu tečú z toho prachy.
Šimečku som uviedol len ako príklad selektívnej Ficovej nenávisti, keďže zároveň tokal s Orbánom.

So svojim názorom sa kľudne zabarikáduj. Som rád, že tá vaša zakonšpirovaná generácia vymletá boľševikom odchádza na smetisko dejín.
niko
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od niko »

Clanok 5 Severoatlantickej zmluvy je zakladny kamen doktriny obrany Slovenska. Ak ho nechceme respektovat, treba realne podniknut kroky k nejakej alternative. Vytvorit novu doktrinu. Napr. zväcsit armadu na 50.000 profesionalov a 300.000 zaloh, ako Finsko. Zaroven treba povedat, ze NATO nas uz chrani teraz - strazi nase nebo, mame tu jednu brigadu extra, AWACS nam dodava spravodajske informacie, NATO investuje do infrastruktury. Toto treba zrusit a najst alternativu. Alebo treba byt ticho a vyhnut sa takemuto slovniku.
Tolko asi k tym ficovym hlupym reciam.
pjaro77
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od pjaro77 »

On zas tak hlúpy nie je, aby si nespočítal čo je lacnejšie. Pred voličmi osprostenými ruskými báchorkami však potrebuje zahrať na nenávistnú strunu voči západu, ktorý provokuje rusko. Preto podlé brýzganie na wehrmacht a taliansku "gumipušku". A toto nenávistné klbko žlčovitých emocií je podľa Dana menšie zlo.

Jednému však nerozumiem - ako môže ten zmrd prísť vôbec Putinovi na oči, veď musí tušiť, že si rusi dávno zistili koľko munície vyrobenej u nás ide na podporu ukrajiny. Možno mu pripadá, že ak vie dezolátskymi rečičkami osprostieť jednoduchých dôchodcov, tak rovnako to bude stačiť u ruských politikov a spravodajcov.
Odpovědět

Zpět na „Aktuality“