Improvizované prostředky PVO
Re: Improvizované prostředky PVO
to není lávka, ale plošina, takže na délku bude mít maximálně 2,5metru, ale spíše 2,3 metru. A určitě to není blbá improvizace

K té "improvizaci" by se slušelo snad ještě dodat, že našinec by na té plošině stál tak maximálně se smetákem na rameni.

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
je to normální pracovní plošina, která se používá pro montáže všeho druhu. Pokud by jsme byli zataženi do dlouhotrvajícího konfliktu, tak by jsi na tom byl i s tím MANPADS. Je to prostě věc, která tě dostane takových 17 metrů nad terén.

Kdybychom byli zatažení, tak bych tam byl tak maximálně se smetákem, protože MANPADU nět.

Je to v podstate hláska PVOS, ktoré boli bežné v ČSLA.
https://www.vhu.cz/jedno-dubnove-odpole ... ene-valky/
https://www.vhu.cz/jedno-dubnove-odpole ... ene-valky/
Já bych všechny ty internety a umělý inteligence zakázala.
Ani APKWS. Keď sme u toho, vedel by som si tam predstaviť ožarovača s laserom na trojnožke.
A niekde dolu by bol odpaľovač rakiet na vozidle. Stačí hilux, netreba žiadne net analoga špeciály od SVOSU.
Já bych všechny ty internety a umělý inteligence zakázala.
píšu "dlouhotrvající"
tahle plošina má výhodu v tom, že OZ je nad úrovní terénu. V kopcovitém, zalesněném nebo zastavěném terénu se to hodí.
tahle plošina má výhodu v tom, že OZ je nad úrovní terénu. V kopcovitém, zalesněném nebo zastavěném terénu se to hodí.

Já to také tak čtu a současně vracím úder řečnickou otázkou, jak dlouho by v dlouhotrvajícím konfliktu trvalo dodat nějaké smysluplné množství MANPADů od výrobců ve spojeneckých zemích zatažených do téhož konfliktu a potýkajících s tak s jejich válečnou spotřebou a potřebou. Odpovídám si sám "dlouhotrvlale"píšu "dlouhotrvající"
Jinak plošina super. Tak jest by byla užitečná i demontáž a "reaktivace" přeživších pozorovacích ŠPAKů v bývalém hraniční pásmu (vtip).

Nikdo z nás tady nemá přehled o roční kapacitě výroby manpads v Nato, a ani o zásobách třeba v USA.
Plošina není nic proti ničemu, používají se dnes a denně pro více namáhané činnosti, než je chlap s Manpads.
Takže haha hihi hoho
Plošina není nic proti ničemu, používají se dnes a denně pro více namáhané činnosti, než je chlap s Manpads.
Takže haha hihi hoho

Já.jsem s plošinou ok.

Osobně doufám, že normální armáda by na onu plošinu alespoň usadila nějakou dálkově ovládanou stanici s tím manpadem. Přeci jen je tohle dost zoufalé řešení, kdy chybějící elektroniku nahrazují "bio-roboty" (taková sovětská tradice). Ono totiž i posadit vrtulníkem Pancir na barák je zdánlivě dobrý nápad, ale pak tu osádku musíte nějak zásobovat jídlem a vodou, o munici a dalších věcech ani nemluvě.

"Vojáci neměli rádi Rakouska ani války, ale dřeli do úpadu těla" - Karel Poláček
-
stronger.p
- štábní rotmistr

Ty vysokozdvižné plošiny nemají zas kdoví jakou nosnost koše, běžná plošina má kolem 250kg a třeba plošina na Tatře 815 (v provedení Gottwald) 450kg. Takže dva chlapi, nějaký manpad v zásobě a trocha proviantu a jste na limitu.
Ano, vím z vlastní zkušenosti kdy jsem plošináři nahlásil deset let starou váhu
.
Rase, normální armáda má alespoň ten MANPAD!Osobně doufám, že normální armáda by na onu plošinu alespoň usadila nějakou dálkově ovládanou stanici s tím manpadem.

"Naštěstí" my chceme hen ten MIER, tak žádné Manpady řešit nemusíme…

"Vojáci neměli rádi Rakouska ani války, ale dřeli do úpadu těla" - Karel Poláček