Jaderná ponorka třídy Virginia

Námořní technika všech typů a použití
Raiden
Kapitán
Kapitán

Re: Jaderná ponorka třídy Virginia

Příspěvek od Raiden »

Myslím že US Navy nechce přijít o tu palebnou sílu (Tomahawky) těch čtyř SSNG třídy Ohio. Koneckonců i ta Čína u nejnovější série svých SSN ponorek typu 093 také použila vertikální sila.
雷電
bat
Kapitán
Kapitán

Re: Jaderná ponorka třídy Virginia

Příspěvek od bat »

Trochu jsem si k tomu dohledal. O tom možném vložení sekce pro vertikální šachty se uvažovalo už dávno. V roce 2013 se rozhodlo resp. přiklonili k řešení, které bude realizované podle článku. https://news.usni.org/2013/11/04/navy-s ... gn-concept

Je jasné, že se změní určité charakteristiky díky tomu přechodu s poklopy. Ten starší článek zmiňuje hlučnost a podle mě logicky i rychlost nebo "agilitu". Je to tedy kompromis. Možná je to další potvrzení trendu, že špičkové útočné ponorky potřeba už tolik nebudou a vyplatí se univerzálové... ale srovnal jsem si to s Flight II u Los Angeles. Tehdy zabudovali 12x šachet pro Tomahawk do přídě (před sonar samozřejmě). Zvýšil se jen mírně výtlak. Takže jim pořád zůstala tehdy špičková útočná ponorka a neobětovali prakticky nic z jejich vlastností. Útočné ponorky byly nutně potřeba ve velkém počtu.
Přílohy
US-Navy-Virginia-Block-V-Cutaway-scaled.jpg
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Námořnictvo“