Taktické úkoly první republiky

Heiss
podpraporčík
podpraporčík
Kontaktovat uživatele:

Re: Taktické úkoly první republiky

Příspěvek od Heiss »

Řešení se velmi liší od toho, co jsem navrhoval o dva příspěvky výše a je to podle mě zajímavý pramen k tomu, jak si předválečná armáda představovala boj s tanky. Důležité je, že na rozdíl od "vrutické série", kde překážku krylo druhé družstvo čelní palbou, tady autoři zcela rezignovali na nějaké krytí překážek. Nabízí se možnost, že by si tuto práci vzalo dělostřelectvo, ale ani v této, ani v následující úloze není zmínka o návodčím. Celkově je v řešení zvolen velmi pasivní přístup, který podle mě nemohl moc obstát.

Smysl ještě dává rozebrání mostku přes potok (předpokládejme, že pro předválečné tanky by ještě mohl představovat se třemi metry šířky a metrem a půl hloubky nepřekonatelnou překážku), přehrazení cest v zářezech ale s rozestavením pěchoty ve vesnici znamená, že výsledné překážky nebudou kryté. Zároveň pokud si nepřítel všimne, že tam jsou, nebude mu nic bránit je objet, v čemž mu nebude nikdo schopný zabránit.

Obrana osady pak bude opět spoléhat na střelbu na ÚV zepředu, což s dostupnou výzbrojí není moc efektivní, jak jsme ukázali výše.
Odpovědět

Zpět na „ČESKOSLOVENSKO“