Oba s Cassiem žijeme, jen času nějak není nazbyt, ale Palbu samozřejmě sledujeme obaPátrač píše:Úžasné - Hans je živej. Bráško je živej i Cassius? Dlouho jsem Vás neregistroval.
Kam míří Palba?
- Hans S.
- 5. Plukovník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Kam míří Palba?
- kacermiroslav
- 5. Plukovník

- Kontaktovat uživatele:
Palba žije, a to je hlavní. A je super, když se rozšiřuje téma okruhů a třeba i těch s přímou vazbou na vojenskou tématiku. Protože vše souvisí se vším, jak by řekl klasik:-)

Re: Národní garda Ruské federace (Rosgvardija)
Kam sa prepadlo toto fórum - zdroje Kyiev Post, Forum24. Pamätám si, keď toto fórum bolo zdrojom informácií pre médiá pre objektivitu a teraz... smutný pohlad. Páni, bol som tu rád pred rokmi. Boli to úžasné diskusie , ale toto ...to je hnoj a hanba. Som rád, že som to zažil a poznal ľudí čo sa zaujímali o problematiku a mali snahu vedieť viac ako ostatní. Vtedy sme si zháňali zahr. časopisy a po výstavách informácie.Koba píše: ↑14/2/2026, 20:26 Putin se zjevně bojí a připravuje se na boj uvnitř Ruska a s Rusy. Rosgvardija dostane tanky
Kremelský vůdce Vladimir Putin podepsal dekret, který zásadně mění postavení Národní gardy – Rosgvardije. Podle bezpečnostního analytika a zvláštního zpravodaje listu Kyiv Post Jasona J. Smarta tím vzniká paralelní vojenská struktura přímo podřízená Kremlu.
Vladimir Putin právě podepsal dekret, který zřizuje generální štáb uvnitř Rosgvardije. Tím se z domácí pořádkové síly stává plně nezávislá druhá armáda. Má vlastní řídící centrum, vlastního ředitele rozvědky i vlastní těžkou techniku,“ uvedl Smart. Podle něj jde o zásadní posun: jednotky, které dosud sloužily především k potlačování nepokojů, získávají schopnost samostatného vojenského plánování.
Tak SchutzStafel - SS - znovu na scéně. Ta inspirace nacismem zjevně není žádný blud!
https://www.forum24.cz/putin-se-zjevne- ... .sznhp.box
Rabo, doba a lidi se prostě mění, děkuji ti za vzpomínky. Vlastní komunitu si dnes může založit skoro každý podle svých pravidel.rabo píše: ↑17/2/2026, 23:49 Kam sa prepadlo toto fórum - zdroje Kyiev Post, Forum24. Pamätám si, keď toto fórum bolo zdrojom informácií pre médiá pre objektivitu a teraz... smutný pohlad. Páni, bol som tu rád pred rokmi. Boli to úžasné diskusie , ale toto ...to je hnoj a hanba.
Som rád, že som to zažil a poznal ľudí čo sa zaujímali o problematiku a mali snahu vedieť viac ako ostatní. Vtedy sme si zháňali zahr. časopisy a po výstavách informácie.
Jestli to je lepší nebo horší, může být pro někoho i subjektivní pocit. Ale pravda je, že s tím nic moc neuděláme. Nebo já s tím ani už nic dělat nechci.
Navíc AI tohle stejně za nějakou dobu úplně promění. Už se to děje v podstatě plíživě nyní. Myslím způsob, jakým budou lidi vyhledávat informace a jak se budou bavit.

Tohle téma by se mělo řešit možná ve vláknu Kam směřuje Palba?
Moderátoři to tam časem snad rozdělí, aby se to tady neprasilo.
Jako asi to není úplně dobře a do budoucna, ač politici AI prosazují, aby jsme nezaostali, tak ve finále to může být pro lidstvo velkej průser
Na druhou stranu si taky myslím, že se to tady proměnilo i po té ruské invazi na Ukrajinu. Kdy odešli poslední lidi, co řešili sovětskou, resp. ruskou vojenskou techniku. Z části, a možná neoprávněně /přeci jen to byli fandové/ byli osočování ve stylu, podívej se, jak jsi to chválil, a nyní to hoří.
Nebo co se týče letadel, jak není to nasazení, který by bylo potřeba! No a v takové atmosféře se jim ani nedivím.
Existuje alternativa AK, ale zřejmě po tom rozprášení, to nikde NEDOSAHUJE takové úrovně jako kdysi Palba.
Tu starou gardu to přestalo bavit, mladá krev nevidí zase příklad.
Ono se to už prostě nevrátí, a s tím se je potřeba smířit, případně se tomu přizpůsobit.
Moderátoři to tam časem snad rozdělí, aby se to tady neprasilo.
AI dnes lidem pomáhá v hodně oborech, v programování, v grafice, ve zdravotnictví, v psaní, atd. Ostatně i těm novinářům, když sem občas něco postnete. Komunikaci na nějaké hlubší úrovni mezi lidmi to možná občas poškozuje, ale je otázka co lidi vlastně chtějí, nebo resp. čím byly a budou celý generace odkojenýbat píše: I zde se už objevují ne přímo AI generované, ale AI assisted příspěvky. Blogy a noviny jsou toho plné, takže trend jde i sem.
To se ustát nedá, ale komunikaci mezi lidmi to podle mě poškozuje.
Jako asi to není úplně dobře a do budoucna, ač politici AI prosazují, aby jsme nezaostali, tak ve finále to může být pro lidstvo velkej průser
Myslím si, že Rabovi spíše vadilo, že se tady řeší převážně politika, nebo příspěvky o ní. Tedy že už tady není těch vícero osobních příspěvků hlavně k technickým věcem. Rosgvardija patří spíše do politiky.bat píše: Ad Rosgvardija - mně nepřijde ta úvaha o Rosgvardiji zcestná.
Na druhou stranu si taky myslím, že se to tady proměnilo i po té ruské invazi na Ukrajinu. Kdy odešli poslední lidi, co řešili sovětskou, resp. ruskou vojenskou techniku. Z části, a možná neoprávněně /přeci jen to byli fandové/ byli osočování ve stylu, podívej se, jak jsi to chválil, a nyní to hoří.
Nebo co se týče letadel, jak není to nasazení, který by bylo potřeba! No a v takové atmosféře se jim ani nedivím.
Existuje alternativa AK, ale zřejmě po tom rozprášení, to nikde NEDOSAHUJE takové úrovně jako kdysi Palba.
Tu starou gardu to přestalo bavit, mladá krev nevidí zase příklad.
Ono se to už prostě nevrátí, a s tím se je potřeba smířit, případně se tomu přizpůsobit.

Vyberas co sa ti hodi, zdrojom originalnej spravy je RIA.RU, mas to tu aj napisane(starsi post), to je pre teba dost doverihodne hadam i ked to je pre zmenu hlasna truba Kremlu.rabo píše: ↑17/2/2026, 23:49 Kam sa prepadlo toto fórum - zdroje Kyiev Post, Forum24. Pamätám si, keď toto fórum bolo zdrojom informácií pre médiá pre objektivitu a teraz... smutný pohlad. Páni, bol som tu rád pred rokmi. Boli to úžasné diskusie , ale toto ...to je hnoj a hanba. Som rád, že som to zažil a poznal ľudí čo sa zaujímali o problematiku a mali snahu vedieť viac ako ostatní. Vtedy sme si zháňali zahr. časopisy a po výstavách informácie.
CETERUM AUTEM CENSEO MOSCOVIAM ESSE DELENDAM
Alebo proste iba starneme a preberame slovnik starich ludi. "Kedysi bolo vsetko lepsie." Inak viete, ze tuto hlasku nasli aj pri vykopavkach z rimskej doby ? Takze za mna, vsetko sa vyvija, aj palba. Netreba sa pozerat do zadu, ale vpred a snazit sa mat palbu co najlepsiu.
No a plakat za clenmi, ktori tu roky umyselne sirili legendu o neporazitelnej ruskej armade a dokonalosti ruskeho ludu urcite nebudem.
No a plakat za clenmi, ktori tu roky umyselne sirili legendu o neporazitelnej ruskej armade a dokonalosti ruskeho ludu urcite nebudem.
Shodou okolností jsem se včera na hokeji bavil s kámošem co má malou CNC dílnu s pár lidmi, a ten říkal, že ohledné programování fréz je to neskutečná úspora času. Vím, že někteří kolegové co mají problém s psaním smysluplného textu tak to také řeší přes AI. Já s tím problém nemám a řekl bych že je pořád efektivnější staré dobré Ctr. C a Ctr. V. S pomocí AI při hledání zdrojů je to tak pade na pade. Kolikrát fakt kokotiny.AI dnes lidem pomáhá v hodně oborech, v programování, v grafice, ve zdravotnictví, v psaní, atd. Ostatně i těm novinářům, když sem občas něco postnete. Komunikaci na nějaké hlubší úrovni mezi lidmi to možná občas poškozuje, ale je otázka co lidi vlastně chtějí, nebo resp. čím byly a budou celý generace odkojený
Na druhou stranu si taky myslím, že se to tady proměnilo i po té ruské invazi na Ukrajinu. Kdy odešli poslední lidi, co řešili sovětskou, resp. ruskou vojenskou techniku.
Jsem tady v podstatě každý den, takže si moc dobře pamatuji jak to bylo. Jedinej kdo se o to pokušel a koho mi je líto byl Julesák. Jedinej! Většina, a zas tolik jich nebylo to měla spojené se skrytou adorací režimu. A sbalili si pět švestek téměř okamžitě co Putin napadl UA. Ono totiž když celou dobu tvrdíš, že Rusáci nic, oni jen cvičí a nikoho přece nechtějí napadnout a pak se to stane. Pak jsi přinejmenším za vola. A slepice k slepici si sedá, udělali si kroužek kde mudrujou jinde. A je to tak v pořádku, protože na Palbě se dodnes neadorují vrahové Hitler, Stalin, Putin, Gotwald apod.
A ten zbytek? Ten se přetransformoval do podoby ruských trolů, viz co teď předvedl Rabo. Napadá, nezdrojuje. No a tak časem byli po několika napomenutích v konsenzu moderátorů odejiti. Podotýkám po několika napomenutích a konsenzu! Jak to chodí s názorovými oponenty na AK víme, že. A jak AK semlely svého otce, jehož nápad byl geniální a myslel to dobře, také víme, že. Kdepa, Palba je v pořádku.
Jestli si tou starou gardou myslel zrovna ty výše popsané, tak je na snadě, že v nich mladá krev ten příklad nevidí. Zaplat Pán Bůh.Tu starou gardu to přestalo bavit, mladá krev nevidí zase příklad.
To snad nejde, je to postupný vývoj. Jen si vzpomeň, když si Palbu zakládal, a dnes? Já přišel až v roce 2008, ten postupný vývoj je nepřehlédnutelný ale současně i normální. Těch možností a alternativ je dnes něurekom. Apropo, kolik podobně koncipovaných webů bylo tehdy a kolik jich přežilo do dnešní doby. V tom bych řekl že je tento projekt unikátní. A to i vzhledem k obsahu který v sobě ukývá. Jsou to tuny informací celého spektra vojenství a nejen jeho, mnohdy nejvyšší kvality
Zkrátka není důvod brečet a otáčet se zpět.
Edit: Niko tvl stejný myšlenky

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Ještě třeba redboy, TonyHazard, i když to už je zas dost dlouho.
No nevíme, tedy já to nevím, ani kdo je otec AK.
Ale je to škoda, naštestí aspoň Kačermíra se ještě drží.
A mě se chce něco říct..
Cerkev je blízko, ale je ledovice. Krčma je daleko, ale půjdem opatrně.
Baví mě, jak se tady po letech vždycky někdo objeví, řekne jak je to tady nahofno a zase zmizí. Bez náznaku sám něco udělat lépe nebo jinak. Tou starou gardou se patrně myslí Destroyman, Pátrač (toho občas vídám) atd. ti ale mají na práci jinačí věci a i věk, takže s jejich návratem bych nepočítal. Co taky čekat za 20 let nepřetržitého provozu.

"Vojáci neměli rádi Rakouska ani války, ale dřeli do úpadu těla" - Karel Poláček
Tak jen tak pro pořádek, Destroy a Tony zmizeli právě kvůli té rusácké úderce, přičemž svého času měla Palba pověst webu s rusáckým nádechem.

Hezký den vespolek. Jako zástupce té "mladé gardy" (tak už mi dlouho nikdo neřekl) si dávám závazek a do budoucna se pokusím taky něčím přispět, momentálně sepisuju článek o Trockém, časem snad i něco Ruské občanské válce + Polsko-sovětská válka. Technická témata bohužel nejsou úplně můj šálek čaje.
Audi, vide, tace.
Třeba jako já?
Pokud mě paměť něklame, hlavně to byli ti co oděšli, kdo ostatní osočoval ze všeho možného využívajíc toho, že si přizvukovali a tím vytvářeli falešný dojem většiny. Protože většina palby tolik ruskou techniku neřešila. To se zásadně po ruském útoku na Ukrajinu změnilo a ukázalo se, že jejich názory jednak neodpovídají realitě a jednak jsou v silné menšině. Odešli tak ne proto, že by je někdo osočoval, ale že najednou jejich názor byl menšinový a to se jim nelíbilo.Z části, a možná neoprávněně /přeci jen to byli fandové/ byli osočování ve stylu, podívej se, jak jsi to chválil, a nyní to hoří.
S palbou bych AK vůbec nesrovnával ani teď. Ty slouží jen a pouze k tomu, aby se tam fandové Ruska utvrzovali ve svých názorech a ne k diskuzi o vojenství, jako palba. Dokonce ani o tom ruském.Existuje alternativa AK, ale zřejmě po tom rozprášení, to nikde NEDOSAHUJE takové úrovně jako kdysi Palba.
Jak už tu zaznělo, ne starou gardu, ale skupinku ruských fandů.Tu starou gardu to přestalo bavit, mladá krev nevidí zase příklad.
Za mě je to v pohodě.Ono se to už prostě nevrátí, a s tím se je potřeba smířit, případně se tomu přizpůsobit.
Navíc celé to nezačalo v roce 2022, ale už v roce 2014, kdy se díky ruské agresy proti Ukrajině většina proruské skupiny začala radikalizovat. A právě díky této radikalizaci odtud odešlo daleko víc lidí a to i dost kvalitních. Pokud si tedy nad něčím máme opravdu stýzkat, je to nad tímhle, protože to zařízlo budoucí rozvoj palby.

Člen palby bez super hlášky pod čarou
momentálně sepisuju článek o Trockém, časem snad i něco Ruské občanské válce + Polsko-sovětská válka.

- kacermiroslav
- 5. Plukovník

- Kontaktovat uživatele:
Na Palbě jsem od roku 2008 a za tu dobu jsem zažil mnoho změn. Samozřejmě v posledních letech zaznamenávám velký úbytek článkařů, což je mi moc líto. Škoda že lidi typu Destroyman a Pátrač odešli, ale svým způsobem to chápu. Tak jsem měl výpadek, kdy jsem nic netvořil ani nečetl a spíše jen střádal podklady a texty do šuplíku. Na druhou stranu v poslední době i díky AI se mi daří vyšetřit si pro Palbu čas a něco málo tvořit. Pořád jsem totiž toho názoru, že ucelený článek si jen tak na AI nenajdeš a těší mě, že když něco hledám na netu, že mi to nabídne i články z Palby. Proto za mě pořád má smysl články psát, i když je v nich již i stopa AI. Je to podle mě proces, kterému se nevyhnou ani na dalších obdobně zaměřených portálech.

AI je uplne rovnaky nastroj ako v 19. stor. pisaci stroj, v 20. storoci PC s wordom. Bohuzial plno hlupakov ten nastroj nevie pouzivat a potom to vyzera, ako to vyzera. Spravne pouzite AI ulahcuje pracu. Ale samo o sebe myslienku nevytvori.
Teď nedávno jsme si zrovna o ní zase četl (Rusko-polská válka v letech 1918-1921: první sovětský útok na Evropu) takže se taky těším.

- kacermiroslav
- 5. Plukovník

- Kontaktovat uživatele:
To je velmi hezký příměr. Hned se mi s AI bude lépe pracovat. Jak jsem psal výše, Palba má podle mě pořád co nabídnout a těch nezpracovaných témat je na několik lidských životů. Takže určitě je vhodné, aby počet autorů článků, stoupal. Za sebe nemám třeba ambice, aby můj článek byl hned na první stránce, ale můj cíl je zaměřovat se na témata, která jsou dlouhodobě opomíjená. Proto jsem de facto na Palbu v roce 2008 vstoupil a vrhnul jsem se na První světovou.

No jo, to se ale vyřešilo tím, že si úderka založila AK, jestli si to dobře pamatuju.
Tonyho sem nemyslel, že by byl členem úderky, ale že psal věcně bez emocí i o ruský technice.
Když voni zrovna tvoje články si to zasloužej.kacermiroslav píše: ↑18/2/2026, 11:56 Za sebe nemám třeba ambice, aby můj článek byl hned na první stránce
Cerkev je blízko, ale je ledovice. Krčma je daleko, ale půjdem opatrně.
Pamatuješ, ale bohužel až potom, co tu napáchala škodu v odchodech jiných uživatelů.