Tipy na filmy a seriály - co koupit, na co jít
Moderátor: jarl
Re: Tipy na filmy a seriály - co koupit, na co jít
Nezapomeňte, že dnes je dvojvýročí! Dnes jsme překonali Warp 1 a kontaktovali nás Vulkánci!
Takže film První kontakt je dnes jasná volba!
Což je i nejlepší film ze Star Treku
Edit:
Pořadí seriálu
1) Next Generation
2) Deep Space 9
3) Picard
4) Voyager
5) Enterprise/Strange New Worlds
6) klasická série (je už holt stará)
7) Lower Děcka
8-998) série co jsem ještě neviděl nebo budou natočené
999) Discovery
Edit:
Pořadí seriálu
1) Next Generation
2) Deep Space 9
3) Picard
4) Voyager
5) Enterprise/Strange New Worlds
6) klasická série (je už holt stará)
7) Lower Děcka
8-998) série co jsem ještě neviděl nebo budou natočené
999) Discovery
Jo jo.
No právě. Dosti se bojím, čeho bych se dneska moh dočkat.
Cerkev je blízko, ale je ledovice. Krčma je daleko, ale půjdem opatrně.
Neviděl. Na dnešní večerní meditaci v boudě u lesa s klobásou, flaškou červeného a dvěma psíma holkama tedy stahuji.Nezapomeňte, že dnes je dvojvýročí! Dnes jsme překonali Warp 1 a kontaktovali nás Vulkánci!
"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Stahuj. Uvidíš ožralou poradkyniZemakt píše: ↑6/4/2024, 10:34Neviděl. Na dnešní večerní meditaci v boudě u lesa s klobásou, flaškou červeného a dvěma psíma holkama tedy stahuji.Nezapomeňte, že dnes je dvojvýročí! Dnes jsme překonali Warp 1 a kontaktovali nás Vulkánci!
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
jen pro některé věci je třeba vidět TNG, respektive epizody "The Best of Both Worlds 1 a 2"
Zrovna nedávno jsme se bavili s kamarádkami a kamarády, že jsme generace, která bere TNG jako "ten pravý startrek" a nadřazuje jí nad TOS. Za mě je První kontakt taky nejlepší film.
Člen palby bez super hlášky pod čarou
- Juraj Tichý
- Kapitán
Huh? Prvý kontakt sa udial až v 2063.
Nejste první generace.
Já jsem vyloženě generace TOSky (viděl jsem jej na polské TV prakticky cca deset plus let poté co vznikl), což znamenalo ve svých asi tak 10-12 letech.
A co se týče seriálů, je to série dnes i pro mě takřka nekoukatelná. Ty filmy jsou dobré, moc dobré, ale ten seriál naprosto zastaral. Nikoli filmově, to by bylo celkem v pohodě, ale tak nějak morálně. Prostě se tam řeší problémy USA 50. let. Čumíš na to a říkáš si - COOOOO?
Srv. např. se seriálem Space 1999. I ten je technicky samozřejmě starý (triky apod.), ale jinak je celkem koukatelný i dnes.
Takže, i pro mě, Star Trekem TOS takřka odkojeného, jsou "těmi pravými" spíše ty až od NG.
A popravdě, za nejlepší považuji Lower Deck
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
TOS filmy jsou v pohodě hlavně proto, že je to víc souputník TNG. TOS je v letech 66-69, její filmy 79 - 91 a TNG 87-94.
Člen palby bez super hlášky pod čarou
Juraj: 5.4. se bere jako den Star Treku podobně jako 4.5. je den Star Wars
Alfik: klasickou sérii TOS jsem teď celou shlédl o Vánocích a ano. Je to již zastaralé a v podstatě nekoukatelné. Třetí a poslední řada se mohla přejmenovat ze Star Trek na "o neobyčejných dobrodružstvích kapitána Kirka a těch lidí co jsou tam do počtu". Jeden se nediví, že Shattnerovi nemohli Doohan (Scotty) a Takei (Sulu) přijít na jméno..
Nicméně filmy TOS éry jsou taky dost zastaralé. Jediný znovu a znovu koukatelný film je Khanův hněv.
Lower Decks byly velmi milé překvapení a společná epizoda se seriálem Strange New World se skvěle povedla (manévr Riker)
Letos jsem poprvé dokoukal i Deep Space 9.. a takovou temnotu jsem ve světě Star Treku nečekal.
Alfik: klasickou sérii TOS jsem teď celou shlédl o Vánocích a ano. Je to již zastaralé a v podstatě nekoukatelné. Třetí a poslední řada se mohla přejmenovat ze Star Trek na "o neobyčejných dobrodružstvích kapitána Kirka a těch lidí co jsou tam do počtu". Jeden se nediví, že Shattnerovi nemohli Doohan (Scotty) a Takei (Sulu) přijít na jméno..
Nicméně filmy TOS éry jsou taky dost zastaralé. Jediný znovu a znovu koukatelný film je Khanův hněv.
Lower Decks byly velmi milé překvapení a společná epizoda se seriálem Strange New World se skvěle povedla (manévr Riker)
Letos jsem poprvé dokoukal i Deep Space 9.. a takovou temnotu jsem ve světě Star Treku nečekal.
ČT 2 dnes ve 20:00 - Už za 1. světové války byl každý třetí námořník u C.a K. námořnictva Čech
Poprvé s příchodem 1. světové války dochází k nasazení ponorek. Víc než pro své okolí byly ve svých počátcích nebezpečné pro své posádky. Jednalo se o stroje náročné na údržbu, které vyžadovaly kvalifikovanou obsluhu. A právě na jejich palubách můžou poprvé představit své schopnosti a kvality čeští kapitáni a české posádky. Češi každý rok pravidelně obsadí břehy i hladinu Jadranu – dějiště neznámých dobrodružství, příběhů odvahy, hrdinství, ale i lásky a zrady našich předků. Je paradoxem, že země bez moře má tolik námořních hrdinů. Potápěči a milovníci válečné historie v dokumentu Michaela Kaboše pátrají po českých osobnostech ponorkových bitev a dobrodružství.
Poprvé s příchodem 1. světové války dochází k nasazení ponorek. Víc než pro své okolí byly ve svých počátcích nebezpečné pro své posádky. Jednalo se o stroje náročné na údržbu, které vyžadovaly kvalifikovanou obsluhu. A právě na jejich palubách můžou poprvé představit své schopnosti a kvality čeští kapitáni a české posádky. Češi každý rok pravidelně obsadí břehy i hladinu Jadranu – dějiště neznámých dobrodružství, příběhů odvahy, hrdinství, ale i lásky a zrady našich předků. Je paradoxem, že země bez moře má tolik námořních hrdinů. Potápěči a milovníci válečné historie v dokumentu Michaela Kaboše pátrají po českých osobnostech ponorkových bitev a dobrodružství.
Slyší-li nechápaví, podobají se hluchým.
Hérakleitos z Efesu, zvaný Skoteinos (Temný – asi 544-484 př.n.l.),
Hérakleitos z Efesu, zvaný Skoteinos (Temný – asi 544-484 př.n.l.),
- jarl
- 3. Generálmajor
Viděl jsem první dva díly Falloutu a jsem spokojen. Nevěděl jsem co od tohoto seriálu čekat, ale vypadá to že mě bude velmi bavit.
Strýček Vova slíbil národu Ukrajinu a dal mu Afghánistán!
"Vojáci neměli rádi Rakouska ani války, ale dřeli do úpadu těla" - Karel Poláček
jezero v kterém se koupou mi strašně připomíná Oborský rybník, který navazuje na údolí Plakánek. Ale je to pár let co jsem se tam potuloval.
Fallout dokoukán a dávám pět hvězdiček.
dáváš to z pohledu hráče nebo nezasvěceného diváka?
Nezasvědceného diváka. Ale jinak obecně nejsem v případě zfilmovaných games nějak extra velkým příznivcem dogmatického přístupu. Prostě film je film a hra je hra.
to je problém u adaptaci RPG her, což jsou z drtivé většiny interaktivní filmy.
Mně se taky moc líbilo 5*, navíc to s hrama má společné jen prostředí a základní zápletku, jinak to jede svůj příběh a hry jsem taky nehrál. Stejně tak se mi docela líbil Problém tří těles.
Tvůj temný oheň ti nepomůže, plameni Udúnu. Vrať se do stínu!
- jarl
- 3. Generálmajor
Tak já bych těch pět hvězdiček Faloutu sice nedal, ale rozhodně je to dobrý sci-fi seriál, který mohu všem příznivcům tohoto žánru jenom doporučit. U Problému tří těles je zásadní překážkou jeho rozpočet. Tím, že každá epizoda přišla Netflix na 20 milionů dolarů jsou jenom dvě možnosti; buďto se z něj stane globální megahit, a nebo skončí po první sérii. Zatím je to podle sledovanosti tak 50/50, což znamená, že se dost možná další řady nedočkáme a to by byla škoda, protože se už jenom tím originálním příběhem jedná o zajímavý projekt, který má potenciál zaujmout nejenom fanoušky sci-fi žánru.
Strýček Vova slíbil národu Ukrajinu a dal mu Afghánistán!