Jak jsem psal, nejde mi o Su-35, tam je to jasné - geopolitika - ale o zabránění prodeje Typhoonů z Rakouska.kenavf píše:Možno Rafal tak neohrozuje potenciálne americké trhy ako Su-35 a tak ho nechali tak, ...
Jenže totéž, ve zvýšené míře, platí i o Indii ... a Su-30MKI je tam hlavním letounem.skelet píše:Zapomínáte na jednu podstatnou věc, a to jsou vztahy Indonésie s Čínou, které se zhoršují. Takže jsme tam kde jinde. Zahraničně politické hry, kde Su-35 je sice bezesporu výkonný letoun, ale Rusko se prezentuje jako přítel Číny.
Navíc Indonézie ty Su-35 chtěla a od kontraktu odstoupila až na základě výhrůžek ze strany USA ... a případná pomoc proti Číně byla jistě jednou z nich.
add1 ... Zprávy, i počet kupovaných letounů odpovídá o opaku ... F-15EX je nabídkou USA za zrušení kontraktu na Su-35Wasp píše:Jsou to dohady, ale podle mě EX nebude dělat to co jednosedadlový Su 35, to bude dělat Rafale.
.....
Rafale se vyrovná všem letadlům generace 4-4,5 ve vzdušném boji. Nevidím důvod preferovat Su 35 místo něho, pokud si indonézie řekla že to je to co potřebují.
add2 ... Rafale je bezesporu kvalitní letoun (byť trochu předražený), ale je to ekvivalent F-16/F-18/MiG-29 a vlastně i F-35. Není to ekvivalent Su-35, F-15, Typhoonu nebo F-22.
A jak už jsem několikrát psal, Indonézie (její představitelé) x-krát řekli, že preferují Su-35, ale že se bojí sankcí USA. Ostatně proto kontrakt nezrušili hned po první výhrůžce a čekali skoro 2 roky v naději, že ta hrozba "vyšumí". Nevyšuměla ...