Hotové modely letadel a další létající techniky
- TonyHazard
- Důstojník v záloze

Já Ti věřím, že vyšel už 23.6, ale já to dávám k tomu datu, kdy model vidím já na stánku.zved píše:Tony, ale ten Corsair vážně vyšel už 23.6.![]()
Nebudem to řešit, není to důležité, ani zavádějící. Když jsem tam vpisoval datum 24.6., tak jsem měl tušení, že se ozveš, chtěl jsem Ti to vepsat do příspěvku, měl jsem dokonce Tvůj příspěvek otevřený, ale řekl jsem si, on to nebude řešit, tak jsem z něj vyjel. A BÁC, nedalo Ti to.

Nebojuj s nikým, kdo neví nic o vztahu rytíře a meče!
Na fóru Palba.cz jsem skončil, dotazy a SZ prosím neposílat.
- p3tris
- Kapitán

- Kontaktovat uživatele:
pozn. pro TonyHazard: Nevím, jestli o těch stránkách víš, ale jako dobrý zdroj obrázků od Amercomu se dá využít polský obchod Positivo. Viz. http://www.positivo.pl/c/1060/samoloty- ... odele.html

"Non je ne regrette rien"
- TonyHazard
- Důstojník v záloze

Moc děkuji, o jmenovaných stránkách jsem nevěděl. Bude to asi tím, že modely letadel nekupuji, proto jsem po tom nijak nepátral. Na druhou stranu jsem ty obrázky potřeboval a sháněl jsem je všelijak (proto se odlišovaly od vydaného originálu). Ještě jednou dík.p3tris píše:pozn. pro TonyHazard: Nevím, jestli o těch stránkách víš, ale jako dobrý zdroj obrázků od Amercomu se dá využít polský obchod Positivo. Viz. http://www.positivo.pl/c/1060/samoloty- ... odele.html

- TonyHazard
- Důstojník v záloze

Pánové, možná potěším někoho z vás, na polských stránkách "Vojenská letadla" se v plánovaných modelech (nejen 49. model) objevila dvě další letadla.
50. BAC Lightning
51. Morane-Saulnier MS.406
50. BAC Lightning
51. Morane-Saulnier MS.406

- TonyHazard
- Důstojník v záloze

Hansi S. : Zde máš tu plánovanou FW-190A-8 ve větším obrázku (později upravím podle potřeby).

Zdroj : positivo.pl

Zdroj : positivo.pl
Naposledy upravil(a) TonyHazard dne 30/6/2011, 19:59, celkem upraveno 1 x.

- Hans S.
- 5. Plukovník

- Kontaktovat uživatele:
Noo...
tak ty nejmarkantnější chyby na Fw 190:
- pilot je směšně malej
- v kabině chybí pancéřová opěrka hlavy
- hlavně kanonů v barvě RLM
- nějaké divné červené fleky pod kabinou
- chybně umístěný Hakenkreuz
- TRAGICKÉ lícování
- barva plastového překrytu hodně kontrastuje s barvou kovového trupu
+ antény, zdá se, jsou na letounu všechny a asi dokonce na místech, kde mají být
+ poměrně citlivá volba barev kamufláže. Sice trochu vybledlé, ale řekněme ještě v normě.
+ vypadá to jako 190ka, ve tvaru letounu, poměrech jednotlivých částí a geometrii nejsou výraznější chyby.
Resumé: Velmi šikovný modelář s plastovou destičkou, kterou by znázornil pancéřovou desku s opěradlem a půl kilem tmelu by z toho možná byl schopný vytvořit docela hezký model. I přes velké množství mé kritiky to kupodivu není zase až taková šílenost, jaká z toho šla udělat.
tak ty nejmarkantnější chyby na Fw 190:
- pilot je směšně malej
- TRAGICKÉ lícování
- barva plastového překrytu hodně kontrastuje s barvou kovového trupu
+ antény, zdá se, jsou na letounu všechny a asi dokonce na místech, kde mají být
+ poměrně citlivá volba barev kamufláže. Sice trochu vybledlé, ale řekněme ještě v normě.
+ vypadá to jako 190ka, ve tvaru letounu, poměrech jednotlivých částí a geometrii nejsou výraznější chyby.
Resumé: Velmi šikovný modelář s plastovou destičkou, kterou by znázornil pancéřovou desku s opěradlem a půl kilem tmelu by z toho možná byl schopný vytvořit docela hezký model. I přes velké množství mé kritiky to kupodivu není zase až taková šílenost, jaká z toho šla udělat.
Hansi, Hakenkrajc? Velký, pootočený, na jiném místě, správně jak?Hans S. píše:tak ty nejmarkantnější chyby na Fw 190:
- pilot je směšně malej
Přidám vrtule není asi pevně uchycena, směřuje dolů ...
Zajímavý modrý terč na kabině motoru, co to je?
Focke-Wulf Fw 190 A-8
Je zajímavé, že na tomto modelu pancéřová deska je.

Počítám, že si brali odněkud reálnou předlohu.
OBERSTLEUTNANAT WALTHER DAHL
http://en.wikipedia.org/wiki/Walther_Dahl
Hotový model
http://www.skidmarksdiecast.com/catalog ... cts_id=304
Imperial War Museum London

Vybledlé barvy?

Ty červené fleky pod kabinou si vzali inspiraci
Focke-Wulf Fw 190A-8 "White 11", II (sturm)/JG 4
Operace Bodenplatte
www.palba.cz/viewtopic.php?t=1863
Hezký model!

www.clubhyper.com/reference/fw190a789td_1.htm
http://aircraft-cockpits.com/ww2_fw190.htm
- Hans S.
- 5. Plukovník

- Kontaktovat uživatele:
Lorde:
- HK je příliš u náběžné hrany. Měl by být nastříkán dále, poměrně výrazně přes servisní dvířka vstupu k ostruhovému kolečku.
- Modrý terč: no..údajně znak Walthera Dahla, ale nejsem si jistý, jestli jsem ho někdy viděl na fotografii. Spíše se používala hlava kance, nebo častěji na konci války už vůbec nic. Pestrost letounů byla nežádoucí.
- model, na který odkazuješ, je od jiného výrobce a je na první pohled výrazně kvalitnější. Má mimo jiné i pancéřovou desku, lepší podání barev, lepší lícování a chybí mu ty trapné červené fleky.
- pokud ty fleky pod kabinou mají znamenat to, na co si hrají, pak by to měla být rez jdoucí od šroubů připevňujících přídavnou pancéřovou desku na boku letounu. V podobě, v jaké je to na modelu, je to zcela nesmyslné. Na nákresu to určitý (minimální) význam má. V reálu moc rezatých letounů nelétá, protože jsou pravidelně čištěny a leštěny.
- v současnosti již jsem hrdým majitelem knihy Rammjäger od zmíněného Walthera Dahla, shodou okolností s originálním podpisem a věnováním (datováno k roku 1981, WD zemřel v listopadu 1985). Docela vážně uvažuji o jejím překladu do češtiny, neboť je v mnoha směrech fantastická, nebojím se říci až unikátní. Pokud by byla nějaká reálná šance, že by se mi překlad zaplatil, pak bych ho provedl. Ale proč o tom píšu: Walther Dahl v takto kamuflovaném letounu pokud vím nelétal. Ale mohu se mýlit, ještě tu knihu nemám dočtenou (není to psané zrovna jednoduchou němčinou). Ale opravdu velmi bych se tomu divil. Vyobrazený letoun s červeným ocasem patřil k JG1 (červený pruh je znakem jednotek Reichsverteidigung náležící právě k JG1. Nevím o tom, že by WD létal za JG1.

- HK je příliš u náběžné hrany. Měl by být nastříkán dále, poměrně výrazně přes servisní dvířka vstupu k ostruhovému kolečku.
- Modrý terč: no..údajně znak Walthera Dahla, ale nejsem si jistý, jestli jsem ho někdy viděl na fotografii. Spíše se používala hlava kance, nebo častěji na konci války už vůbec nic. Pestrost letounů byla nežádoucí.
- model, na který odkazuješ, je od jiného výrobce a je na první pohled výrazně kvalitnější. Má mimo jiné i pancéřovou desku, lepší podání barev, lepší lícování a chybí mu ty trapné červené fleky.
- pokud ty fleky pod kabinou mají znamenat to, na co si hrají, pak by to měla být rez jdoucí od šroubů připevňujících přídavnou pancéřovou desku na boku letounu. V podobě, v jaké je to na modelu, je to zcela nesmyslné. Na nákresu to určitý (minimální) význam má. V reálu moc rezatých letounů nelétá, protože jsou pravidelně čištěny a leštěny.
- v současnosti již jsem hrdým majitelem knihy Rammjäger od zmíněného Walthera Dahla, shodou okolností s originálním podpisem a věnováním (datováno k roku 1981, WD zemřel v listopadu 1985). Docela vážně uvažuji o jejím překladu do češtiny, neboť je v mnoha směrech fantastická, nebojím se říci až unikátní. Pokud by byla nějaká reálná šance, že by se mi překlad zaplatil, pak bych ho provedl. Ale proč o tom píšu: Walther Dahl v takto kamuflovaném letounu pokud vím nelétal. Ale mohu se mýlit, ještě tu knihu nemám dočtenou (není to psané zrovna jednoduchou němčinou). Ale opravdu velmi bych se tomu divil. Vyobrazený letoun s červeným ocasem patřil k JG1 (červený pruh je znakem jednotek Reichsverteidigung náležící právě k JG1. Nevím o tom, že by WD létal za JG1.

- p3tris
- Kapitán

- Kontaktovat uživatele:
Měl bych takovou otázku. Někdy na začátku roku 2007 se v trafikách objevily dvě kolekce po 6 modelech od firmy Altaya. Jedna byla tanky, druhá letadla. Stihl jsem zakoupit Fw-190D, Hurricane Mk.I a MiG-3. Další modely pak bylo Zero, P-51D a ten poslední jsem už nedohledal (Stuka?). Neviděl je někdo z vás někde ve výprodejích? O toho Mustanga bych opravdu moc stál.

"Non je ne regrette rien"
Vrátím k tomu Fw 190. Takový stroj opravdu existoval a je jisté že se v jeho kabině vyskytoval i Dahl. Kamuflážní schéma bylo zrekonstruované podle filmového týdeníku.

Nikdo ovšem neví, jestli Dahl v téhle mašině pouze nepózoval pro filmový štáb. Většina lbadatelů co se zabývá JG 300 se přiklání k názoru, že to nebyl Fw 190 se kterým Dahl běžně létal, ale nějakého důvodu se nechal filmovat v téhle mašině.
Modrý terč - údajně byl vymyšlen pro to filmování, jiné Focke Wulfy které létal Dahl ho neměly. Není pokud vím doložený na jiném stroji.
Červený pruh - JG 300 létala i s červeným pruhem.
Fleky pod kabinou - to vyobrazené éro byl Fw 190 se sundaným pancéřováním boku kabiny (původně to byl Sturmbock). Otvory, které zůstaly po tom odstranění pancíře byly zatmeleny a údajně přetřeny červenou "základovkou". Jsou vidět na fotografii, když si ji rozkliknete.
Pro úplnost - Dahl létal zřejmě v několika Fw 190 s číslem 13 na trupu, podobu jednoho z nich sem dával Hans S. (i když ten terč tam nemá asi být). Znám i fotografie Dahlova Focke Wulfu s bílým (možná žlutým?) pruhem a s tmavou vlnovkou v tom pruhu.

Nikdo ovšem neví, jestli Dahl v téhle mašině pouze nepózoval pro filmový štáb. Většina lbadatelů co se zabývá JG 300 se přiklání k názoru, že to nebyl Fw 190 se kterým Dahl běžně létal, ale nějakého důvodu se nechal filmovat v téhle mašině.
Modrý terč - údajně byl vymyšlen pro to filmování, jiné Focke Wulfy které létal Dahl ho neměly. Není pokud vím doložený na jiném stroji.
Červený pruh - JG 300 létala i s červeným pruhem.
Fleky pod kabinou - to vyobrazené éro byl Fw 190 se sundaným pancéřováním boku kabiny (původně to byl Sturmbock). Otvory, které zůstaly po tom odstranění pancíře byly zatmeleny a údajně přetřeny červenou "základovkou". Jsou vidět na fotografii, když si ji rozkliknete.
Pro úplnost - Dahl létal zřejmě v několika Fw 190 s číslem 13 na trupu, podobu jednoho z nich sem dával Hans S. (i když ten terč tam nemá asi být). Znám i fotografie Dahlova Focke Wulfu s bílým (možná žlutým?) pruhem a s tmavou vlnovkou v tom pruhu.
- Hans S.
- 5. Plukovník

- Kontaktovat uživatele:
Jo Farky, ten "hubeňour" v kabině bude Walther Dahl
Ve své biografii ale tento letoun neprezentuje, i když tam jsou vidět snad jen dva jeho Fw 190 vč. toho s bílým ocasem.
Červený ocas se u JG300 zjevně po nějakou dobu vyskytoval častěji, než by se dalo očekávat. Jakoby ho jednotka používala do určitého data a pak přešla na modrobílomodrou kombinaci. Musím zjistit proč
Červený ocas se u JG300 zjevně po nějakou dobu vyskytoval častěji, než by se dalo očekávat. Jakoby ho jednotka používala do určitého data a pak přešla na modrobílomodrou kombinaci. Musím zjistit proč
Nu, koukal jsem na nějaké týdeníky
www.youtube.com/watch?v=_hcMKi3plj4
Na začátku můžeme vidět týpka.
Je to Dahl? Asi ano JG2, JG300.
Dále ve videu si potřásá rukou ze spolubojovníky.
Odkazy:
http://www.jg300.de/ Wilden Sau
Podle těchto stránek je dole stroj s červeným pruhem
www.jg300.de/index.php?kurzer-werdegang
Terč je tam rovněž vyobrazen, ovšem bez modrého pozadí.
Walther Dahl údajně při svých 600 bojových letech, získal celkem 128 vítězství, včetně sestřelů 36 těžkých bombardérů a 77 letadel na východní frontě, z toho 25 nad Stalingradem.
Zemřel 25.11.1985 v Heidelbergu / Baden-Württemberg.
www.youtube.com/watch?v=_hcMKi3plj4
Na začátku můžeme vidět týpka.
Je to Dahl? Asi ano JG2, JG300.
Dále ve videu si potřásá rukou ze spolubojovníky.
Odkazy:
http://www.jg300.de/ Wilden Sau
Podle těchto stránek je dole stroj s červeným pruhem
www.jg300.de/index.php?kurzer-werdegang
Terč je tam rovněž vyobrazen, ovšem bez modrého pozadí.
Walther Dahl údajně při svých 600 bojových letech, získal celkem 128 vítězství, včetně sestřelů 36 těžkých bombardérů a 77 letadel na východní frontě, z toho 25 nad Stalingradem.
Zemřel 25.11.1985 v Heidelbergu / Baden-Württemberg.
- TonyHazard
- Důstojník v záloze

Určitě myslíš tuto kolekci : http://www.kolekcjasamoloty.pl/p3tris píše:Měl bych takovou otázku. Někdy na začátku roku 2007 se v trafikách objevily dvě kolekce po 6 modelech od firmy Altaya. Jedna byla tanky, druhá letadla. Stihl jsem zakoupit Fw-190D, Hurricane Mk.I a MiG-3. Další modely pak bylo Zero, P-51D a ten poslední jsem už nedohledal (Stuka?). Neviděl je někdo z vás někde ve výprodejích? O toho Mustanga bych opravdu moc stál.
Kolekce obsahuje 60 modelů, a je zaměřená na letadla WW2, a to hlavní je, že je pouze v měřítku 1:72.
*Ale ta je od firmy DeAgostini (možná jak píšeš od Altaya, někde psali, že se spojily). Zkus napsat do DeAgostini.cz, třeba se Ti ten letoun podaří sehnat přes ně (za pokus nic nedáš, ale v Polsku je vyprodaný).
*) ten obrázek později smáznu, jen jsem si ověřoval skeletovu teorii o zviditelnění obrázku (bez normal).

Re: Hotové modely letadel a další létající techniky
Týjo, to by nebylo špatný, kdyby se to začalo prodávat i u nás. Vypadá velmi pěkně!TonyHazard píše: Určitě myslíš tuto kolekci : http://www.kolekcjasamoloty.pl/