...ale tady prave, pokud se dokazes oprostit od starych myslenek, myslis dopredu...Juraj Tichý píše: ↑27/7/2025, 16:20A mne to zase pride také typické, ako napríklad v letectve ešte par rokov dozadu.pjaro77 píše: ↑27/7/2025, 14:55Tu je niekto salonny generál, pozerám. Rus dával na svoje tanky aj klietky a govno im to pomohlo proti dronom.
Platí jedno - buď chrániš posádku poriadne alebo sa na tanky vykašli. Len ERA a hard kill nestačí.
Tie slovenské odrby, len aby sa ušetrili prachy mi lezú krkom.
90% nehod sposobovala chyba človeka. Napriek tomu človek neustále ignoroval počítač, lebo si myslel, ze je múdrejší.
Dnes APS dokáže vynulovat všetky hrozby, vratane kinetickych striel iných tankov.
Na co treba vozit 20t panciera navyse netuším. Mobilita 2A8 v slovenskom terene bude katastrofálna.
Kľudne stavajme vozové hradby za miliardy, tu sa vždy myslelo spiatocnicky.
Leopard 2 pro AČR
Re: Leopard 2 pro AČR
- Juraj Tichý
- Kapitán

Ale v prvom rade musí byť schopný operovať u nás.
MGCS má byť významné ľahší, AmbramsX má byť ľahší, K2 je ľahší, Leclerc je ľahší.
Ale my mame kupovať 70tonove hovado, ktorého mobilita na slovenskom území bude minimálne polovicu roka na pitchu (alebo aj toto leto) a kupovat T-10, keď trh ponúka T-54.
Takže zase rybníček.
Pro mne za mne si kupte co chcete.Třeba i to Cévéčko, někdo musí být první.
Bojová hmotnost:
61500 - 64300 kg
Pro mne za mne si kupte co chcete.Třeba i to Cévéčko, někdo musí být první.
Bojová hmotnost:
61500 - 64300 kg

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Až se budou maďarské tanky valit přes žitný ostrov, tak budete litovat.Juraj Tichý píše: ↑27/7/2025, 16:20 Dnes APS dokáže vynulovat všetky hrozby, vratane kinetickych striel iných tankov.
Na co treba vozit 20t panciera navyse netuším. Mobilita 2A8 v slovenskom terene bude katastrofálna.
Kľudne stavajme vozové hradby za miliardy, tu sa vždy myslelo spiatocnicky.
Zastavíme ich tankami?
Tak pokud je budete mít...
- Juraj Tichý
- Kapitán

Pořád je to o 44 moderních tanků víc než má Slovensko.
Ja som nemal na mysli 70 tonové hovado. Kľudne kúpme K2. Ja tu brojím proti krepým nápadom C90 s veľkým laufomJuraj Tichý píše: ↑27/7/2025, 17:51Ale v prvom rade musí byť schopný operovať u nás.
MGCS má byť významné ľahší, AmbramsX má byť ľahší, K2 je ľahší, Leclerc je ľahší.
Ale my mame kupovať 70tonove hovado, ktorého mobilita na slovenskom území bude minimálne polovicu roka na pitchu (alebo aj toto leto) a kupovat T-10, keď trh ponúka T-54.
Já bych všechny ty internety a umělý inteligence zakázala.
Žádné hovado není.

- Juraj Tichý
- Kapitán

- Juraj Tichý
- Kapitán

A to ma 2A8 rovnako úžasný vykon/tona ako náš nechvalne známy IFV Sakal s motorom caterpilar, ktorý mal v teréne na Záhorí (Záhorí!!) veľké problémy. Co potom inde.
Vykon motorov K2 a 2A8 je v podstate rovnaký. Ale jeden tank ma 55t a druhý 69t.
Heleďte nechcete si jít řešit slovenské tanky, respektive jejich neexistenci do příslušného vlákna?
Já to pochopil tak, že se zaobírají možnou invazí českých Leopardů 2A8 na Záhoří (v okrese Písek) - proč to fakt netuším. 

"Vojáci neměli rádi Rakouska ani války, ale dřeli do úpadu těla" - Karel Poláček
- Juraj Tichý
- Kapitán

Rase: prave demonštrujeme, ze to bude v pohode. Ceske 2A8 vďaka koeficientu kw/1t neprelezu cez Biele Karpaty. 
Kam furt chodíš na těch 70 tun, nefabuluj Juraji. ?

- Pressburger
- Kapitán

Koľko Orkovskývských tankov bolo zastavených tankami ZSU a koľko PTRS, delostrelectvom, dronmi a mínami ZSU ?
Hmm... no rozhodne to bude brutálny nepomer...
Ale nechajme ich len nech dajú 52 miliard Kč.
Ak sú lidé nevzdělaní a hloupí, nemůžete toho moc udělat. Lidé sú rádi hlúpi. Ale nedělejte im to jednoduché. Hádejte se a hádejte se s nimi
...tak s tim zacnete neco delat, jinak vam nebudeme moct pomoct...Juraj Tichý píše: ↑27/7/2025, 22:12 Rase: prave demonštrujeme, ze to bude v pohode. Ceske 2A8 vďaka koeficientu kw/1t neprelezu cez Biele Karpaty.![]()
- Pressburger
- Kapitán

Možno, že to je Váš zámer nielen voči Nám a budujete robustní zápolí...Xawi3r píše: ↑27/7/2025, 23:05...tak s tim zacnete neco delat, jinak vam nebudeme moct pomoct...Juraj Tichý píše: ↑27/7/2025, 22:12 Rase: prave demonštrujeme, ze to bude v pohode. Ceske 2A8 vďaka koeficientu kw/1t neprelezu cez Biele Karpaty.![]()
Ale nezúfajte, zrekonštruujeme pre Vás mosty a vydekladujeme to v rámci HDP na obranu s argumentom, že inak sa k nám spojenci cez tie naše mosty v havaríjnom stave so ~70t tankami nedostanú
Ak sú lidé nevzdělaní a hloupí, nemůžete toho moc udělat. Lidé sú rádi hlúpi. Ale nedělejte im to jednoduché. Hádejte se a hádejte se s nimi