Tak rozdíl je v tom že Černochová ho tam aspoň ze začátku chtěla. Aby byl ministr obrany v takové otázce přehlasovaný vlastní vládou je celkem unikát.
Nic proti Hlaváčovi, ale je vidět že si dokázal zajistit podporu i mimo struktury ministerstva.
Tak rozdíl je v tom že Černochová ho tam aspoň ze začátku chtěla. Aby byl ministr obrany v takové otázce přehlasovaný vlastní vládou je celkem unikát.

Jo, myslím. Ostatně jako u všeho, čeho se ta slovensko-japonsko-dieslovská banda dotkne.
Opatovi dělal prvního zástupce Zůna. Nedokážu si představit rozdílnější vojáky.Co slíbil nevím, ale asi bych neřekl, že prvního za tebou ti bude dělat někdo kdo tě má na háku.
Je to nějaký signál, který se celkem potvrdil.To že první zástupce zastupoval GŠ někde s Babišem je diskvalifikace, nebo jen součástí jeho práce/zaměstnání?

Vzhledem k tomu že ministra teď dělají minimálně dva, tak třeba si s Landovským rozumí.

Zabudol si, ze vsetko su to ČESKÍ politici, nie slovenski, japonsi ci akiNesher píše: ↑18/5/2026, 19:31Jo, myslím. Ostatně jako u všeho, čeho se ta slovensko-japonsko-dieslovská banda dotkne.
Problém mezi Černochovou a Řehkou spočíval v tom, že na sebe narazily dvě velmi podobné osobnostní profily, tedy silné osobnosti zvyklé velet a zároveň mající potřebu všechno a všechny kontrolovat. U NGŠ ještě doplněné o jistou nedůvěru vůči všem, kteří nepocházeli ze stejného prostředí. Což nikdy nemůže skončit dobře. Nicméně minimálně ze začátku měly obě strany zájem spolupracovat a v nějaké podoběse o to snažily i dál. Tady máme od začátku jasno, že ministr nového NGŠ nechce takže jak asi ta spolupráce bude vypadat?

To je maximálně babišovsky nafouklá fráze.
Na dotaz, zda ministr obrany Hlaváče nakonec podpořil, odpověděl předseda vlády: „Pan ministr Zůna hlasoval proti, ostatní členové vlády hlasovali pro.“[
Zůna následně průběh potvrdil. „Jak uvedl pan premiér, osobně jsem hlasoval proti, jelikož jsem si dokázal na zmíněném místě představit vzhledem k dlouholeté znalosti armádního prostředí z mého pohledu vhodnějšího kandidáta. Vláda však rozhoduje ve sboru a její rozhodnutí respektuji. Více se k tomu vyjadřovat nyní nebudu,“ uvedl Zůna./quote]
Z2 nekoupí jestli se ptáš na tohle.
Tak asi na tu funkce má. Určitě to není nejhorší možná volba. Ačkoli to že se na ni dostal přes politickou tlačenku od Babiše je takové meh. Osobně byl můj favorit ze zvažovaných možností spíš Čepelka. Ten má ale ještě šanci za čtyři roky.Dzin píše: ↑18/5/2026, 19:55 Jsem docela zvědaví, jestli se můj bývalý velitel stane NGŠ. Za mě je na něm minimálně pozitivní, že si alespoň v minulosti dokázal uvědomovat limity svých schopností a byl ochoten se zlepšovat. Loni jsme ho ale viděl na Slivici a přišel mi, že dost sešel a přiznám se, že jsem si tehdy spíše tipoval, že půjde do důchodu.
Vzhledem k tomu, že Čepelka má kancelář nade mnou, tak jsem mu fandil, aby to dostal.

I takhle se dělá kariérní postup DzineDzin píše: ↑19/5/2026, 07:06 Hlaváč je takoví "bezproblémový" typ velitele. Na dráhu, která ho nasměrovala do nejvyšších funkcí se dostal přeci jen tak, že nahradil Procházku, který se měl ujmout velení 4. brn, po jeho kauze s "krytím nacistů". Jinak si osobně myslím, že by nikdy tak velkou kariéru neudělal, protože v tehdejší době vedla cesta k vrcholu hlavně přes velení brnky.
Vzhledem k tomu, že Čepelka má kancelář nade mnou, tak jsem mu fandil, aby to dostal.![]()

Což je další smutný výstup v celé té tragikomedii s názvem "česká vláda".