AČR kampak kráčíš?

Komentáře aktuálního dění ...
Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Odpovědět
Scotty87
Kapitán
Kapitán

Re: AČR kampak kráčíš?

Příspěvek od Scotty87 »

Zemakt píše: 18/5/2026, 15:35 Myslíš že to bude horší než za pětikolky, kdy ta pipka s rádoby pérem každou chvíli posílala na Řehku VP :D
Tak rozdíl je v tom že Černochová ho tam aspoň ze začátku chtěla. Aby byl ministr obrany v takové otázce přehlasovaný vlastní vládou je celkem unikát.
Nic proti Hlaváčovi, ale je vidět že si dokázal zajistit podporu i mimo struktury ministerstva.
Karl a Egon jsou největší nepřátelé lidstva.
Zemakt
6. Podplukovník
6. Podplukovník

Příspěvek od Zemakt »

A třeba ne. Třeba je Babiš takový stratég, že preferuje více kontinuitu. Ledaže by mu to někdo našeptal ...., i to je možné :rotuj:
ObrázekObrázek

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Scotty87
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Scotty87 »

Kontinuitu k Řehkovi rozhodně niko nechce. Spíš musel Hlaváč slíbit značnou diskontinuitu. Ovšem vzhledem k tomu že Hlaváč doprovázel Babiše na několika akcích v poslední době, tak k tomu měl asi dost příležitostí...
No teď by mohl Babiš říct že si tam, na rozdíl od Zůny, představoval většího bojaře a festival trapnosti by byl slušně zahájený. :lol:
Zemakt
6. Podplukovník
6. Podplukovník

Příspěvek od Zemakt »

Nikdo, nebo jen Černochová a spol.? Co slíbil nevím, ale asi bych neřekl, že prvního za tebou ti bude dělat někdo kdo tě má na háku. To že první zástupce zastupoval GŠ někde s Babišem je diskvalifikace, nebo jen součástí jeho práce/zaměstnání? Jo asi tam mohli poslat jinýho vořecha, vrátného třeba.
ObrázekObrázek

Nesher
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Nesher »

Zemakt píše: 18/5/2026, 15:35 Myslíš že to bude horší než za pětikolky, kdy ta pipka s rádoby pérem každou chvíli posílala na Řehku VP :D . Taky se to dá číst jako změnu před změnou ministra.
Jo, myslím. Ostatně jako u všeho, čeho se ta slovensko-japonsko-dieslovská banda dotkne.
Problém mezi Černochovou a Řehkou spočíval v tom, že na sebe narazily dvě velmi podobné osobnostní profily, tedy silné osobnosti zvyklé velet a zároveň mající potřebu všechno a všechny kontrolovat. U NGŠ ještě doplněné o jistou nedůvěru vůči všem, kteří nepocházeli ze stejného prostředí. Což nikdy nemůže skončit dobře. Nicméně minimálně ze začátku měly obě strany zájem spolupracovat a v nějaké podoběse o to snažily i dál. Tady máme od začátku jasno, že ministr nového NGŠ nechce takže jak asi ta spolupráce bude vypadat?
Scotty87
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Scotty87 »

Zemakt píše: 18/5/2026, 18:03 Nikdo, nebo jen Černochová a spol.?

Babiš Řehku celkem upřímě nesnáší a mnozí další z ANO i SPD. Takže ano, hledal se někdo kdo opustí ten Řehkův komunikační směr.
Co slíbil nevím, ale asi bych neřekl, že prvního za tebou ti bude dělat někdo kdo tě má na háku.
Opatovi dělal prvního zástupce Zůna. Nedokážu si představit rozdílnější vojáky.
To že první zástupce zastupoval GŠ někde s Babišem je diskvalifikace, nebo jen součástí jeho práce/zaměstnání?
Je to nějaký signál, který se celkem potvrdil.
Dzin
7. Major
7. Major

Příspěvek od Dzin »

Jsem docela zvědaví, jestli se můj bývalý velitel stane NGŠ. Za mě je na něm minimálně pozitivní, že si alespoň v minulosti dokázal uvědomovat limity svých schopností a byl ochoten se zlepšovat. Loni jsme ho ale viděl na Slivici a přišel mi, že dost sešel a přiznám se, že jsem si tehdy spíše tipoval, že půjde do důchodu.
Obrázek

Člen palby bez super hlášky pod čarou
Scotty87
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Scotty87 »

Vzhledem k tomu že hrad už řekl že s ním nemá problém, tak jeho jmenování v podstatě nic nebrání.
Scotty87
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Scotty87 »

Nesher píše: 18/5/2026, 19:31 Tady máme od začátku jasno, že ministr nového NGŠ nechce takže jak asi ta spolupráce bude vypadat?
Vzhledem k tomu že ministra teď dělají minimálně dva, tak třeba si s Landovským rozumí.
NagyAttila
poručík
poručík

Příspěvek od NagyAttila »

Nesher píše: 18/5/2026, 19:31
Zemakt píše: 18/5/2026, 15:35 Myslíš že to bude horší než za pětikolky, kdy ta pipka s rádoby pérem každou chvíli posílala na Řehku VP :D . Taky se to dá číst jako změnu před změnou ministra.
Jo, myslím. Ostatně jako u všeho, čeho se ta slovensko-japonsko-dieslovská banda dotkne.
Problém mezi Černochovou a Řehkou spočíval v tom, že na sebe narazily dvě velmi podobné osobnostní profily, tedy silné osobnosti zvyklé velet a zároveň mající potřebu všechno a všechny kontrolovat. U NGŠ ještě doplněné o jistou nedůvěru vůči všem, kteří nepocházeli ze stejného prostředí. Což nikdy nemůže skončit dobře. Nicméně minimálně ze začátku měly obě strany zájem spolupracovat a v nějaké podoběse o to snažily i dál. Tady máme od začátku jasno, že ministr nového NGŠ nechce takže jak asi ta spolupráce bude vypadat?
Zabudol si, ze vsetko su to ČESKÍ politici, nie slovenski, japonsi ci aki
NagyAttila is not a real name.
Pure Slovak ultra nationalist.
NagyAttila
poručík
poručík

Příspěvek od NagyAttila »

Uvidime ako sa novy ngš postavi k otazke delostrelectva.
NagyAttila is not a real name.
Pure Slovak ultra nationalist.
Scotty87
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Scotty87 »

Alfik píše: 18/5/2026, 16:15 Éee... no myslím, že je to poněkud novinářsky nafouknutá fráze.
To je maximálně babišovsky nafouklá fráze. :lol:
Na dotaz, zda ministr obrany Hlaváče nakonec podpořil, odpověděl předseda vlády: „Pan ministr Zůna hlasoval proti, ostatní členové vlády hlasovali pro.“[

Zůna následně průběh potvrdil. „Jak uvedl pan premiér, osobně jsem hlasoval proti, jelikož jsem si dokázal na zmíněném místě představit vzhledem k dlouholeté znalosti armádního prostředí z mého pohledu vhodnějšího kandidáta. Vláda však rozhoduje ve sboru a její rozhodnutí respektuji. Více se k tomu vyjadřovat nyní nebudu,“ uvedl Zůna./quote]
Danik
nadporučík
nadporučík

Příspěvek od Danik »

NagyAttila píše: 18/5/2026, 20:27 Uvidime ako sa novy ngš postavi k otazke delostrelectva.
Z2 nekoupí jestli se ptáš na tohle.
Scotty87
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Scotty87 »

Dzin píše: 18/5/2026, 19:55 Jsem docela zvědaví, jestli se můj bývalý velitel stane NGŠ. Za mě je na něm minimálně pozitivní, že si alespoň v minulosti dokázal uvědomovat limity svých schopností a byl ochoten se zlepšovat. Loni jsme ho ale viděl na Slivici a přišel mi, že dost sešel a přiznám se, že jsem si tehdy spíše tipoval, že půjde do důchodu.
Tak asi na tu funkce má. Určitě to není nejhorší možná volba. Ačkoli to že se na ni dostal přes politickou tlačenku od Babiše je takové meh. Osobně byl můj favorit ze zvažovaných možností spíš Čepelka. Ten má ale ještě šanci za čtyři roky.
Dzin
7. Major
7. Major

Příspěvek od Dzin »

Hlaváč je takoví "bezproblémový" typ velitele. Na dráhu, která ho nasměrovala do nejvyšších funkcí se dostal přeci jen tak, že nahradil Procházku, který se měl ujmout velení 4. brn, po jeho kauze s "krytím nacistů". Jinak si osobně myslím, že by nikdy tak velkou kariéru neudělal, protože v tehdejší době vedla cesta k vrcholu hlavně přes velení brnky.
Scotty87 píše: 19/5/2026, 00:21Osobně byl můj favorit ze zvažovaných možností spíš Čepelka.
Vzhledem k tomu, že Čepelka má kancelář nade mnou, tak jsem mu fandil, aby to dostal. :wink:
Obrázek

Zemakt
6. Podplukovník
6. Podplukovník

Příspěvek od Zemakt »

Dzin píše: 19/5/2026, 07:06 Hlaváč je takoví "bezproblémový" typ velitele. Na dráhu, která ho nasměrovala do nejvyšších funkcí se dostal přeci jen tak, že nahradil Procházku, který se měl ujmout velení 4. brn, po jeho kauze s "krytím nacistů". Jinak si osobně myslím, že by nikdy tak velkou kariéru neudělal, protože v tehdejší době vedla cesta k vrcholu hlavně přes velení brnky.
Scotty87 píše: 19/5/2026, 00:21Osobně byl můj favorit ze zvažovaných možností spíš Čepelka.
Vzhledem k tomu, že Čepelka má kancelář nade mnou, tak jsem mu fandil, aby to dostal. :wink:
I takhle se dělá kariérní postup Dzine :lol: o tom žádná, ale takto okatě :razz:
ObrázekObrázek

Nesher
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Nesher »

Scotty87 píše: 18/5/2026, 20:05
Nesher píše: 18/5/2026, 19:31 Tady máme od začátku jasno, že ministr nového NGŠ nechce takže jak asi ta spolupráce bude vypadat?
Vzhledem k tomu že ministra teď dělají minimálně dva, tak třeba si s Landovským rozumí.
Což je další smutný výstup v celé té tragikomedii s názvem "česká vláda".
Dzin
7. Major
7. Major

Příspěvek od Dzin »

Zemakt píše: 19/5/2026, 07:25 I takhle se dělá kariérní postup Dzine :lol: o tom žádná, ale takto okatě :razz:
:-? 8-)
Jenže to nevyšlo tak zase za 4 roky. :wink:

Jinak první reakce co mám od některých kolegů moc pozitivní nejsou.
Obrázek

Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál

Příspěvek od Lord »

PÍŠU SI !
Dzin píše: 19/5/2026, 10:51
Zemakt píše: 19/5/2026, 07:25 I takhle se dělá kariérní postup Dzine :lol: o tom žádná, ale takto okatě :razz:
:-? 8-)
Jenže to nevyšlo tak zase za 4 roky. :wink:

Jinak první reakce co mám od některých kolegů moc pozitivní nejsou.

A jejich jména :D
Jako díky za tvojí otevřenost insidera, ale aby tě nepostavili náhodou do haptáku.
Nicméně doufejme, že ty doby jsou už za námi. Zákulisní intriky nicméně stále přetrvávají :)
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Dzin
7. Major
7. Major

Příspěvek od Dzin »

:D Tohle nejsou naštěstí žádné služební informace a tak se na ně nevztahuje informační omezení. :wink: a to že nový NGŠ někomu vyhovuje a někomu ne je taky běžná věc. Ostatně u těch kolegů co se jim Hlaváč nezamlouvá platí že drží linii MO a tedy se chovají “správně” :)

P.S. Teď jsem si vzpomenul, že někteří lidé interpretují výraz “Insider” jako “agent tajné služby” a tak bych chtěl prohlásit že pro zpravodajskou službu nepracují. :D
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Aktuality“