Cihelna 2009

Konání akcí, zprávy z akcí, zážitky z muzeí u nás a v zahraničí.

Moderátor: jarl

Odpovědět
OndraT
Příspěvky: 4
Registrován: 18/1/2008, 11:29
Bydliště: Brno

Cihelna 2009

Příspěvek od OndraT »

Aktualní informace k akci Cihelna najdete na www.akcecihelna.com
OndraT
Příspěvky: 4
Registrován: 18/1/2008, 11:29
Bydliště: Brno

Cihelna 2009 – novinky

Příspěvek od OndraT »

Od letošního roku se stala tradiční akce Cihelna součástí česko-polského projektu „Historické rekonstrukce – společný turistický produkt v česko-polském příhraničí“ a mezi svoje propagované akce ji zařadila také Česká centrála cestovního ruchu – CzechTourism. Také Pardubický kraj opětovně zařadil Cihelnu mezi klíčové akce, hodné podpory.
Cihelna 2009 bude jako v minulých jedenácti ročnících vzpomínkou zaměřenou na vojenskou historii a vojenskou techniku z minulého století. Její součástí bude – jak jsme si zvykli – několik bojových ukázek v režii vojensko-historických klubů převážně s tématem druhé světové války, presentace současných ozbrojených a záchranných složek, včetně leteckých sil, výstavy vojenské historické techniky, moderní výzbroje a mnoho dalšího.
Neděle zůstává tradičně dnem muzeí v Králické pevnostní oblasti, i když muzea opevnění bude moci zájemce navštívit také v pátek a sobotu.
Můžeme prozradit i to, že hlavním tématem letošního ročníku Cihelny bude ukázka s názvem „Západní val 1944 – Průlom“ s nebývalým množstvím těžké vojenské techniky amerického původu. Množstvím účastníků a těžké techniky by podle garanta (je jím KVH „4th Armored Division U.S. Army“, o.s.) mělo jít o ukázku nebývalou i v podmínkách Evropy. Tak se necháme překvapit. Další ukázka bude věnovaná epizodě z Ostravské operace s názvem „Těžká cesta ke svobodě…“, v pohybu by měla být vidět i technika ČSLA v ukázce Vojenského muzea Králíky a moderní technika naší AČR, která se na Cihelnu vrací s větší účastí.
Podrobné informace o programu v pátek, sobotu i neděli najde zájemce zde: http://www.akcecihelna.com/program.php
Uživatelský avatar
Ramon
nadpraporčík
nadpraporčík
Příspěvky: 432
Registrován: 18/9/2007, 17:30
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramon »

Malá ukázka z letošní Cihelny:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
matjka
štábní rotmistr
štábní rotmistr
Příspěvky: 222
Registrován: 21/1/2009, 21:58

Příspěvek od matjka »

Akce cihelna fakt luxus
platon : Jen mrtví viděli konec války
Odpovědět

Zpět na „Vojenské spolky, akce, muzea“