O poľných kuchyniach by som pomlčal, keď vieme ako obstarala AČR tie svoje a ešte keď všetko cpe na Tatry 8x8, napr. ľahké minomety, za chvíľu aj poľné latríny.Takže, radšej si poupratujem na svojom dvore a ak mám poriadok, môžem kritizovať suseda.Scotty87 píše: ↑17/6/2026, 19:53Na nich mělo být všechno. možná i polní kuchyně. A právě to je ten problém. "Spustila" se megaakvizice u které musili i ti co ji připravovali tušit že nebude nikdy naplněná. Místo toho aby se specifikovalo co je třeba pro přezbrojení jedné brigády a to se nakoupilo v jednom výběrovém řízení. Teď budete mít dva prapory které dostanou bojová vozidla a sanitky. To ovšem zdaleka nestačí.
Teraz k tým počtom, osobne som tiež ten plán považoval za megalomanský, ktorý sa ale dá kreovať na rôzne platformy od 8x8, 6x6 až po 4x4. Ideálne riešenie by bolo od jedného dodávateľa, ktorého už máme zavedeného a to je Patria a jej zastúpenie a subkontraktor na SK - CSM Tisovec, ktorý má v ponuke všetky spomenuté platformy.
Za tohryvrdenia MO sa dúfam o tom nerozhodne, by to bola opäť veľká domov Strnadovi.
Chcelo by to aktualizáciu celého projektu a optimalizáciu na terajšie možnosti SK.