Tipy na filmy a seriály - co koupit, na co jít

Filmy, dokumenty, knihy, publikace s válečnou tématikou, TV tipy.
Odpovědět
Alfik
7. Major
7. Major

Re: Tipy na filmy a seriály - co koupit, na co jít

Příspěvek od Alfik »

Včera jsem viděl Norimberk (25, s Russellem Crowem jako Goeringem). Doporučuju. Vřele.
"Ivane, Ivane. Ty palice medvědí. Nic jsi nepochopil!" Dědeček Hříbeček
Rase
5. Plukovník
5. Plukovník

Příspěvek od Rase »

Viděl jsem ten Norimberk a nejsem si moc jistý, zda se má o takových lidech točit filmy. Nakonec totiž působí jako sympaťák. Po filmu se ale tleskalo (což se v Prostějově vidí jednou za mnoho let), tak asi dobré.

Včera jsem byl na filmu 28 let poté: Chrám z kostí a musím říct že jsem si ho moc užil a šlo o velmi příjemné překvapení. Ani není potřeba znát předchozí díly.

https://www.csfd.cz/film/1611153-28-let ... i/prehled/

Obrázek

"Vojáci neměli rádi Rakouska ani války, ale dřeli do úpadu těla" - Karel Poláček
Heiss
rotmistr
rotmistr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Heiss »

Viděl jsem ten Norimberk a nejsem si moc jistý, zda se má o takových lidech točit filmy. Nakonec totiž působí jako sympaťák. Po filmu se ale tleskalo (což se v Prostějově vidí jednou za mnoho let), tak asi dobré.
Myslím, že proto tam dali nakonec tu scénu s britským žalobcem (byl to žalobce, ne?), který se ho zeptal, jestli by následoval Hitlera i kdyby věděl o všech jeho zločinech a zvěrstvech jeho režimu. Když jsem ji viděl poprvé, nebylo mi moc jasné, k čemu tam vlastně byla – samo o sobě to přiznání nestačí k uznání vinným, ale nejspíš to byl pokus divákům připomenout, že Göring nebyl až takový sympaťák, jak by se mohlo zdát ze zbytku filmu.

Já jsem byl docela spokojený; líbilo se mi, jak ten film dokázal nenápadně vysvětlit v čem přesně byly hlavní problémy Norimberku (byrokratizace zločinů a absence právního rámce nebo precedentu pro podobný tribunál). Zajímavé tam byly odkazy na to, že ani Spojenci nebyli rytíři na bílých koních, což se ve filmech objevuje tuším snad jenom v Hartově válce.

Zajímavá postava byla i ta paní, která byla pořád v blízkosti soudce Jacksona. Sice jsem na začátku nepostřehl, kdo přesně to je, ale celý film ji kamera zabírala přesně v takových chvílích, abych měl pocit, že je strašně důležitá. :D

Trochu překvapivé pak byly i titulky (v sále rozsvítili až když skončili, takže jsem viděl i je): bylo v nich obrovské množství maďarských jmen. Připomnělo mi to Ranhojiče, který šel do kin před dvěma třemi týdny a na kterém pracovalo také mnoho Maďarů. V poslední době prý začínají vytlačovat česká studia, která umí udělat hodně muziky za málo peněz a sbírají zkušenosti i na vlastní velké projekty.
Alfik
7. Major
7. Major

Příspěvek od Alfik »

Rase píše: 19/1/2026, 19:21 Viděl jsem ten Norimberk a nejsem si moc jistý, zda se má o takových lidech točit filmy. Nakonec totiž působí jako sympaťák.
Ale o tom to je, ten film chce ukázat nebezpečí takových lidí.
Nejde jen o nacismus, tento typ lidí se usazuje na podobných místech (nejen politika) a škodí právě proto, že "nakonec působí jako sympaťák".
"Ivane, Ivane. Ty palice medvědí. Nic jsi nepochopil!" Dědeček Hříbeček
Zemakt
6. Podplukovník
6. Podplukovník

Příspěvek od Zemakt »

Včera jsem byl na filmu 28 let poté: Chrám z kostí a musím říct že jsem si ho moc užil a šlo o velmi příjemné překvapení. Ani není potřeba znát předchozí díly.
Já mám teď rozkoukané 28 let poté, došla mi v boudě baterka, a taktéž dobré.
https://www.csfd.cz/film/1481241-28-let-pote/prehled/
ObrázekObrázek

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
jarl
3. Generálmajor
3. Generálmajor

Příspěvek od jarl »

28 let poté bylo fajn a těším se na pokračování.
ObrázekObrázek

Strýček Vova slíbil národu Ukrajinu a dal mu Afghánistán!
pjaro77
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od pjaro77 »

Rase píše: 19/1/2026, 19:21 Viděl jsem ten Norimberk a nejsem si moc jistý, zda se má o takových lidech točit filmy. Nakonec totiž působí jako sympaťák. Po filmu se ale tleskalo (což se v Prostějově vidí jednou za mnoho let), tak asi dobré.
....
Tak ono aj vo filme Der Untergang o páde Berlína pôsobili niektoré postavy ako sympaťáci.
Ani chladné oči rakúskeho maliara sa nedajú hercami len tak napodobiť.
Já bych všechny ty internety a umělý inteligence zakázala.
Odpovědět

Zpět na „Filmy, dokumenty, knihy“