Nová puška pre OS SR, a iné veci od GP

Odpovědět
simader
praporčík
praporčík

Re: Nová puška pre OS SR, a iné veci od GP

Příspěvek od simader »

NagyAttila píše: 22/12/2025, 20:58 Stale nerozumiem, o co simaderovi ide
mne jde jen o to aby byly dodrzovane ferova a cista pravidla coz primo u tohodle se ohnula pravda do hyperboly.A k tomu nekterí jedinci maji namazano- zaplaceno od GP aby psaly lzi.
NagyAttila
nadpraporčík
nadpraporčík

Příspěvek od NagyAttila »

Zas neprecenuj tu mnohych pisatelov. A neverim, ze okrem osobnych sympatii a zdraveho patriotizmu tu ide o nejaku financnu motivaciu. Skratka GP je SK firma , tak ako je CZ ceska..
niko
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od niko »

Ale Simader nepredcenuj hlavne seba. Prisiel si tu z nelogickymi argumentami, ked ti ludia protirecili, zacal si ich urazat a teraz si tu uz diskutujes sam pre seba, lebo sa s tebou uz nikto nechce hadat. To je cele.
Ale po poriadku:
1. najprv ze GP nema vyrobny potencial, napriek tomu, ze ministerstvo, armada, GP tvrdi opak. Ale ty to vies lepsie.

2. Potom prislo obrabanie kovov, kde ta jean doslova znemoznil, ale ty si napriek tomu ides svoje.

3. Potom prisli testy, kde si tvrdil, ze M4M1 je neodskusana zbran a tam potvrdil minister, armada a GP, ze pusku uz roky testuju a urobili na nej aj zmeny podla ziadosti OS. Ale tam som bol zas ja zly, lebo som to tvrdil od zaciatku.

4. No a teraz dosli vojskove skusky o ktorych tvrdi GP, ze su hotove, ale ty tvrdis, ze nie. Lebo ty si to tak myslis.

5. Jo a netreba zabudnut o tvoje nezmyselne pretlacanie Brenu 2, napriek tomu ze OS sa uz asi pred rokom jasne vyjadrili, ze pojdu cestou AR-15.

A teraz sa fakt cudujes, ze ta tu polovica diskutujucich ignoruje a vobec nechape o co ti ide ?
simader
praporčík
praporčík

Příspěvek od simader »

niko píše: 23/12/2025, 08:27 Ale Simader nepredcenuj hlavne seba. Prisiel si tu z nelogickymi argumentami, ked ti ludia protirecili, zacal si ich urazat a teraz si tu uz diskutujes sam pre seba, lebo sa s tebou uz nikto nechce hadat. To je cele.
Ale po poriadku:
1. najprv ze GP nema vyrobny potencial, napriek tomu, ze ministerstvo, armada, GP tvrdi opak. Ale ty to vies lepsie.

2. Potom prislo obrabanie kovov, kde ta jean doslova znemoznil, ale ty si napriek tomu ides svoje.

3. Potom prisli testy, kde si tvrdil, ze M4M1 je neodskusana zbran a tam potvrdil minister, armada a GP, ze pusku uz roky testuju a urobili na nej aj zmeny podla ziadosti OS. Ale tam som bol zas ja zly, lebo som to tvrdil od zaciatku.

4. No a teraz dosli vojskove skusky o ktorych tvrdi GP, ze su hotove, ale ty tvrdis, ze nie. Lebo ty si to tak myslis.

5. Jo a netreba zabudnut o tvoje nezmyselne pretlacanie Brenu 2, napriek tomu ze OS sa uz asi pred rokom jasne vyjadrili, ze pojdu cestou AR-15.

A teraz sa fakt cudujes, ze ta tu polovica diskutujucich ignoruje a vobec nechape o co ti ide ?

1/ nema vyrobni potencial a nema kapacitu.A vim to lip nez nekterý komentari protoze znam moznosti a strojni casy .A strojni cas neoklames a muzes bej co chces.Navic udejdnani o zalohovych fakturach je toho dukazem .Ale protoze tomu nerozumis tak se neni cemu divit

2/ohledne triskariny tak nejaky OSVC nema tuseni co a jak se dela a vyrabý a ze strojariny by ho vyhodily od zkousky a navic a ty jsi smazal cast diskuze o obrabeni
3/armada podle smluv si pujcila na strelbu do tercu.Jakakoliv jina cinnost by bylo porusenim smlouvy -viz smlouvy ve vasem registru
Bud lže vas ministr ,armada a GP a nebo smlouvy??..Kdo lže? nemeli by vase urady proverit zdaly nedoslo k poruseni zakona a smluv???
A nebo se smlouvy na Slovensku nemusí dodrzovat ????
4/kde je smlouva o koupi zbrani za ucelem vojskovych zkousek a proc neni odkaz na vojskove zkousky v kupni smlouve tak jak je to zvykem pro techto kontraktech??????
5/Bren 2 ze nejuzivanejsi platforma v okoli Slovenska.Je v Madarsku,CR a Ukrajine. Nesmyslne je vyrabet z exotickych materialu kopie AR-15 .V tom prípade by bylo lepsí aby jste dokoupily k tem 5000 ks z USA dalsích 150 tisic a meli by jste aspon schodné zbraně

A k tobe.4x jsi zablokoval diskuzi a vicekrat jsi mne vyhrozoval a jesli se te jiny boji tak je to jejich vec ale ja z tebe mam akorat srandu
simader
praporčík
praporčík

Příspěvek od simader »

NagyAttila píše: 22/12/2025, 23:04 Zas neprecenuj tu mnohych pisatelov. A neverim, ze okrem osobnych sympatii a zdraveho patriotizmu tu ide o nejaku financnu motivaciu. Skratka GP je SK firma , tak ako je CZ ceska..
tohle neni patriotismus ale debilita a blbost a nebo to plati GP
NagyAttila
nadpraporčík
nadpraporčík

Příspěvek od NagyAttila »

Takze ty spochybnujes rozhodnutia MO a OSSR a vyrobcu GP? Akym pravom?
niko
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od niko »

simader píše: 23/12/2025, 12:56 A k tobe.4x jsi zablokoval diskuzi a vicekrat jsi mne vyhrozoval a jesli se te jiny boji tak je to jejich vec ale ja z tebe mam akorat srandu
Simader dostal si 2x varovanie a jeden 7 dnovy ban za urazanie spoludiskutujucich a nerespektovanie napomenutia. Mozes mat srandu aku chces, ak tu uvidim, ze niekoho este raz urazas, oddychnes si od fora zase.

Ale k teme. Vela tvoja argumentacna baza Simader je postavena na tom, ze argumentujes s jednou zmluvou, ktoru si masiel na CRZ. Ako vies, ze MO nema podpisane ine zmluvy ? Ako vies, ze pozicane zbrane nepresli prave tymi testami, ked ich minuly tyzden armada vratila ? Preco si myslis, ze MO, armada a GP, ked rozpravaju o testoch, ze asi vedia preco ? Ved aj SK SOCOM potvrdili, ze spolupracovali na testoch a upravach.

Takze mi prosim zodpovedz jednoduchu otazku. Preco by sme mali verit tvojej konspiracnej teorii a nie informacii, ktoru potvrdzuje Ministerstvo obrany, Ozbrojene sily, Sily pre specialne operacie a Grand Power ?
niko
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od niko »

Precistene. Chlapi, podme sa uz bavit o puskach.
simader
praporčík
praporčík

Příspěvek od simader »

NagyAttila píše: 23/12/2025, 12:58 Takze ty spochybnujes rozhodnutia MO a OSSR a vyrobcu GP? Akym pravom?
temito smlouvami//

kde je uvedene jen pro trenink a prezentaci

Jedna se o tyto smlouvy o vypujcce

SEMOD-110/2025-8 na IDET 2025, Brno,
CV-150/8-82/2025 Striborg
CV-150/8-79/2025-Vzp M4M
CV-150/8-80/2025 pistole a kulovnice
CV-150/8-67/2023 Granatomet 40mm
CV-150/8-66/2023 M4M
CV-150/8-60/2022 tezky kulomet
niko
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od niko »

Simader, ake zbrane podla teba testovali Ozbrojene sily vo VTSU na zaklade ktorych testov vznikla puska M4A1 ?
simader
praporčík
praporčík

Příspěvek od simader »

niko píše: 23/12/2025, 13:41
simader píše: 23/12/2025, 12:56 A k tobe.4x jsi zablokoval diskuzi a vicekrat jsi mne vyhrozoval a jesli se te jiny boji tak je to jejich vec ale ja z tebe mam akorat srandu
Simader dostal si 2x varovanie a jeden 7 dnovy ban za urazanie spoludiskutujucich a nerespektovanie napomenutia. Mozes mat srandu aku chces, ak tu uvidim, ze niekoho este raz urazas, oddychnes si od fora zase.

Ale k teme. Vela tvoja argumentacna baza Simader je postavena na tom, ze argumentujes s jednou zmluvou, ktoru si masiel na CRZ. Ako vies, ze MO nema podpisane ine zmluvy ? Ako vies, ze pozicane zbrane nepresli prave tymi testami, ked ich minuly tyzden armada vratila ? Preco si myslis, ze MO, armada a GP, ked rozpravaju o testoch, ze asi vedia preco ? Ved aj SK SOCOM potvrdili, ze spolupracovali na testoch a upravach.

Takze mi prosim zodpovedz jednoduchu otazku. Preco by sme mali verit tvojej konspiracnej teorii a nie informacii, ktoru potvrdzuje Ministerstvo obrany, Ozbrojene sily, Sily pre specialne operacie a Grand Power ?
ohledne mazani neumite pocitat ale tomu se nelze divit

a ohledne smluv tak jsou to tyhle a jine nejsou a nebo jsou v jinem rezimu

Jedna se o tyto smlouvy o vypujcce

SEMOD-110/2025-8 na IDET 2025, Brno,
CV-150/8-82/2025 Striborg
CV-150/8-79/2025-Vzp M4M
CV-150/8-80/2025 pistole a kulovnice
CV-150/8-67/2023 Granatomet 40mm
CV-150/8-66/2023 M4M
CV-150/8-60/2022 tezky kulomet
Neprosly testy protoze
1/ poruseni smluvniho ujednani
2/pujcene byly po jednom ks !! viz smlouvy
3/jedna smlouva je o koupi a to tahle
https://crz.gov.sk/data/att/4280391.pdf ... 6218854451
4/pro vojenskou zkousku musí byt zkouseno min.10 ks jak zni metodika testovani malokalibrových zbraní do ráže 14,5 mm TP-VD-637-81 nebo jeji ekvivalent
5/pokud zbrane prosly vojenskou zkouskou tak by byla uvedeny v ramcové smlouve SEMOD-EL74/95-339 jako uzitny vzor a nebylo by tohle
5.5 Kodifikácia a Štátne overovanie kvality
5.5.1 Predávajúci sa zaväzuje, že dodá návrh kodifikačných údajov na tovar uvedený
v akceptovanej objednávke v súlade so STANAG 4177, podľa § 13 zákona č. 11/2004 Z. z.
o obrannej štandardizácii, kodifikácii a štátnom overovaní kvality výrobkov a služieb na
účely obrany v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon č. 11/2004 Z. z.“) a vyhlášky
Ministerstva obrany Slovenskej republiky č. 476/2011 Z. z., ktorou sa ustanovujú
podrobnosti o metodike spracúvania návrhu kodifikačných údajov, o programovom
vybavení na spracúvanie návrhov kodifikačných údajov, o návrhu kodifikačných údajov a o
povinnostiach dodávateľa produktu v znení neskorších predpisov na vlastné náklady podľa
príslušných právnych a technických noriem, najneskôr do termínu dodania tovaru podľa
akceptovanej objednávky.

Moje informace cerpam z platnych smluv a norem ktere jsou uvedene na vladnich strankach.Tyto informace nikdo nespochybnil takze otazka zni kde je pravda?? A zkuste taky chvilku se zamyslet nad tim ze když ten velky nesoulad v informacich trkne obycejneho strojirenskeho technologa tak to asi neni zcela v poradku.A neni to tom že nepreju lepsí vybaveni pro OSSR ale at je to skutecně lepsí vybaveni a ne takovy pruser jako Bren1.

No a protoze jste alergicky na pravdu tak mne muzete dat ban.PAPA
niko
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od niko »

Simader ak nevies pocitat varovania a bany, otvor si tvoj profil, tam to mas.

Ale k veci. Takze tu mame dve verzie, ako som povedal. Tvoju, vid hore, ze vojskove skusky a ani testy neboli spravene a druhu verziu Ministerstva, armady a vyrobcu, ze ano. Kazdy, nech sa sam rozhodne, komu uveri. Moj nazor poznas.

Neodpovedal si mi ale na moju otazku, ze co to dlhodobo testovali vo VTSU na Zahori ?

I
jean
nadporučík
nadporučík

Příspěvek od jean »

Naco sa s nim bavis? Ved je to evidentne nejaky magor. Mna podobny prenasleduje z cnc fora. 6 rokov navrhuje nejlepsi lodni sroub na svete :lol:
niko
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od niko »

Ale tak ostanme slusni.
Zhrnul som o com sa tu na 4 stranach bavime, nech vsetci ostatni vidia tu absurdnost celej debaty. Tak bud tu mame brutalnu konspiraciu napriec niekolkymi rezortmi SR a cez sukromny sektor, Ukrajinu a Rusko, atd., alebo si tu proste niekto nespravne poskladal fakty a bude sa za svoju teoriu do krvi dookola hadat.
simader
praporčík
praporčík

Příspěvek od simader »

jean píše: 23/12/2025, 17:33 Naco sa s nim bavis? Ved je to evidentne nejaky magor. Mna podobny prenasleduje z cnc fora. 6 rokov navrhuje nejlepsi lodni sroub na svete :lol:
pozor na vyjadrovani nebo dostanete ban jako ja.Vy jste analfabet v obrabeni a mel by jste si zopakovat co je produktivni ,efektivní a hlavne ekonomicke obrabeni.A taky se naucit rozdíl mezi príkazovým a dialogovem programovani .Ve skole by jste za to dostal vyhazov ze zkousky
simader
praporčík
praporčík

Příspěvek od simader »

niko píše: 23/12/2025, 17:27 Simader ak nevies pocitat varovania a bany, otvor si tvoj profil, tam to mas.

Ale k veci. Takze tu mame dve verzie, ako som povedal. Tvoju, vid hore, ze vojskove skusky a ani testy neboli spravene a druhu verziu Ministerstva, armady a vyrobcu, ze ano. Kazdy, nech sa sam rozhodne, komu uveri. Moj nazor poznas.

Neodpovedal si mi ale na moju otazku, ze co to dlhodobo testovali vo VTSU na Zahori ?

I
No zbrane GP dle smluv nesmely testovat.Pokud je testovaly tak porusily smlouvu .
viz smlouva
Článok II
Účel výpožičky

1. Vypožičiavateľ bude predmet výpožičky uvedený v čl. I tejto zmluvy užívať výlučne za
účelom tréningovej streľby a prezentácie. Prezentácia môže byť vykonávaná fyzickým
predvedením zbraní aj streľbou.
2. Vypožičiavateľ je povinný užívať predmet výpožičky v rozsahu dohodnutom v zmluve
výlučne na účel uvedený v odseku 1 tohto článku.

Kde tady ctete ze zbrane jsou urcene na zkousky pro vojenske ucely? ?????A je to ve vsech smlouvach od 2023 .Navic dle slmuv meli pujcene 2 pusky a 1 si koupily --to je celkem 3 ks.
Kdo teda lže? Armada a ministerstvo a nebo smlouvy ????Na to odpovezte!!!
simader
praporčík
praporčík

Příspěvek od simader »

niko píše: 23/12/2025, 17:46 Ale tak ostanme slusni.
Zhrnul som o com sa tu na 4 stranach bavime, nech vsetci ostatni vidia tu absurdnost celej debaty. Tak bud tu mame brutalnu konspiraciu napriec niekolkymi rezortmi SR a cez sukromny sektor, Ukrajinu a Rusko, atd., alebo si tu proste niekto nespravne poskladal fakty a bude sa za svoju teoriu do krvi dookola hadat.
A absurdni je to ze ackoliv predlozim dukazy ze smluv a normy tak presto tvrdite uplny opak.Vy asi mate problem pochopit psany text protoze v tech smlouvach je to jasne napsane
niko
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od niko »

Simader ja ti velmi nerad kazim radost z toho, ze si objavil obrovske sprisahanie. Ale nemyslim si, ze keby to bolo tak, ze na pozicanych zbraniach sa nerobili testy, alebo sa nerobili testy hoci aj na akychkolvek inych zbraniach od GP, ze by sa s tym medialne pochvalili 3 institucie a jedna sukromna firma. To proste nedava zmysel co tvrdis.

Ale aby som bol korektny. Na moju otazku si mi konecne odpovedal. Armada a ministerstvo (a typujem, ze aj GP a SK SOCOM) teda podla teba ucelovo medialne klamu. Ziadne testy neprebehli, M4M1 nevznikla na zaklade ich poziadaviek a vojskove skusky neboli. Ok. Registrujem tvoj nazor.
simader
praporčík
praporčík

Příspěvek od simader »

niko píše: 23/12/2025, 22:42 Simader ja ti velmi nerad kazim radost z toho, ze si objavil obrovske sprisahanie. Ale nemyslim si, ze keby to bolo tak, ze na pozicanych zbraniach sa nerobili testy, alebo sa nerobili testy hoci aj na akychkolvek inych zbraniach od GP, ze by sa s tym medialne pochvalili 3 institucie a jedna sukromna firma. To proste nedava zmysel co tvrdis.

Ale aby som bol korektny. Na moju otazku si mi konecne odpovedal. Armada a ministerstvo (a typujem, ze aj GP a SK SOCOM) teda podla teba ucelovo medialne klamu. Ziadne testy neprebehli, M4M1 nevznikla na zaklade ich poziadaviek a vojskove skusky neboli. Ok. Registrujem tvoj nazor.
meli povolene strelby do terce takze testy na presnost probehly .Ale ve smlouve je cokoliv jineho zakazane.Cetl jste ty smlouvy ?
niko
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od niko »

Simader a si presvedceny, ze spominane testovanie mohlo prebehnut len na zaklade tebe znamich dokumentov ? Nemozu existovat aj ine ? Lebo je zrejme, ze testovanie prebehlo.
Odpovědět

Zpět na „Pěchotní výzbroj“