Tipy na filmy a seriály - co koupit, na co jít
- jarl
- 3. Generálmajor

Re: Tipy na filmy a seriály - co koupit, na co jít
No za mě byla čtvrtá série Zaklínače po té dobré předchozí mírné zklamání. Třeba čtvrtý díl byl úplně příšerný, ale ten poslední bych zase hodnotil jako velmi povedený a scénu kde Leo Bonhart rozseká Potkany a zajme Ciri jsem si pustil hned několikrát, protože je snad ještě lepší než v knize. No ale nakonec z toho vylezl pouhý průměr, takže je asi dobře, že už seriál čeká jenom závěrečná řada, protože tohle už fakt nemá cenu prodlužovat.

Strýček Vova slíbil národu Ukrajinu a dal mu Afghánistán!
Já někdy na přelomu tisíciletí.
Ciri sama navíc pociťuje přitažlivost i k mužským postavám knihy. Finálně to tak není vůbec rozřešeno, protože to vlastně nikdo neřeší a celé je to spíše o formě dospívání a hledání sama sebe. Má to tedy daleko širší záběr. Když jsme to četl jako dost mladý jinoch, tak mě tenhle přemýšlivý obsah moc nebral a ani jsme nad ním nepřemýšlel a těšil jsme se hlavně na akci.
Jasně. Ovšem podobné věci se řešili už dávno a moderní téma se z toho jen dělá. Já si vždy vzpomenu na závěr Někdo to rád horké.PS holt indoktrinace LGBT nese své plody.
Na tohle jsem taky moc zvědaví.A co toto, to bude určitě normální

Člen palby bez super hlášky pod čarou
Pokud jsem to pochopil správně, tak ji spíše znásilnila prstem a pak šlo spíše o "štokholm" než o lásku.
Pak byla Ciri spíše odtažitá k oběma pohlavím.
No ale taky je to už skoro 30 let co jsem to četl... zas tak moc Sapka nemusím, i když Husitská trilogie mi přišla lepší (nebo osobně zajímavější) než Zaklínačská sága.
Vzal jsem jej "na milost" vlastně díky třetí hře. Což fakt není jeho zásluha.
"Ivane, Ivane. Ty palice medvědí. Nic jsi nepochopil!" Dědeček Hříbeček
To mi pripomína manga sériu Rurouni Kenshin. Z 5-dielnej samurai fantasy série vybočoval 4tý diel, bol o niečo bližšie historickým faktom a bol o dosť surovší.
https://www.csfd.sk/film/713186-potulny ... k/prehlad/
Finálny zápas z piateho dielu:
Já bych všechny ty internety a umělý inteligence zakázala.
Takhle se to tváří hodně vážně, přitom v předloze je i poměrně dost humoru.pjaro77 píše: ↑17/11/2025, 11:28To mi pripomína manga sériu Rurouni Kenshin. Z 5-dielnej samurai fantasy série vybočoval 4tý diel, bol o niečo bližšie historickým faktom a bol o dosť surovší.
https://www.csfd.sk/film/713186-potulny ... k/prehlad/
Finálny zápas z piateho dielu:
Väčšinou smrteľne vážne až depresívne, ako to japonci vedia.
Trochu humoru tam vnášajú vedľajšie postavy.
BTW, vo štvrtom dieli je aj známa bitka v hostinci Ikedeja, aj keď skrátená na minimum. Podľa historických faktov trvala niekoľko hodín.
https://en.wikipedia.org/wiki/Ikedaya_incident
Trochu humoru tam vnášajú vedľajšie postavy.
BTW, vo štvrtom dieli je aj známa bitka v hostinci Ikedeja, aj keď skrátená na minimum. Podľa historických faktov trvala niekoľko hodín.
https://en.wikipedia.org/wiki/Ikedaya_incident
Já právě, že co se týče mangy a anime, je mimo vážné situace za idiota i hlavní hrdina
Nápodobně, taky jsme to četl hodně dávko. Radši jsem si to vyhledal a obecně se spekuluje, že Ciri je bisexuálka, ale Sapkowski to nikdy nenapsal na plné pero a je to spíše o psychologii postav. Člověk si potom může vybrat, tak jak to má být.Alfik píše: ↑17/11/2025, 09:47 Pokud jsem to pochopil správně, tak ji spíše znásilnila prstem a pak šlo spíše o "štokholm" než o lásku.
Pak byla Ciri spíše odtažitá k oběma pohlavím.
No ale taky je to už skoro 30 let co jsem to četl... zas tak moc Sapka nemusím, i když Husitská trilogie mi přišla lepší (nebo osobně zajímavější) než Zaklínačská sága.
Vzal jsem jej "na milost" vlastně díky třetí hře. Což fakt není jeho zásluha.

Film Bojovnice slnka.
https://www.csfd.sk/film/605814-bojovni ... a/prehlad/
O kurdských ženských jednotkách YPJ a ich boju proti islámskemu štátu.
Hrá tam krásna Golshifteh Farahani, taká iránska Monica Bellucci.
https://www.csfd.sk/film/605814-bojovni ... a/prehlad/
O kurdských ženských jednotkách YPJ a ich boju proti islámskemu štátu.
Hrá tam krásna Golshifteh Farahani, taká iránska Monica Bellucci.
Cerkev je blízko, ale je ledovice. Krčma je daleko, ale půjdem opatrně.
Videl som to, zdalo sa mi to dosť realistické, je tam ukázaná príprava a tréning na protiteroristickú akciu.
- jarl
- 3. Generálmajor

Co říkáte na nového Frankeinsteina od Netflixu? Podle mě se vážně povedl.

- LEON
- Kontaktovat uživatele:
BSG má fanouškovskou základnu v USA a v Kanadě, tam to byl fenomén, u nás je to bohužel skoro neznámý titul. A to ještě nevíš, že to, co jsi viděl, je jen remake původního seriálu ze sedmdesátek
Jinak s hodnocením čtvrté řady souhlasím, je nejslabší...
Třeba ví, ale mezi námi, měl jsme možnost ho vidět, ale po shlédnutí pár částí jsem to nevyžil. V době vzniku by mě to asi oslovilo, ale teď je to už beznadějně zastaralé. Navíc to pro mě nemělo to pravé nostalgické kouzlo, jako třeba původní Star Trek, byť i ten mám až na druhém místě za Novou generací,
Ale třeba V (původní série), které je skoro stejně staré se mi líbí pořád.
Velmi kulantně řečeno.Jinak s hodnocením čtvrté řady souhlasím, je nejslabší...

- LEON
- Kontaktovat uživatele:
Znám to, třeba novou Dunu miluju, ale na tu původní starou jsem se koukat nevydrželDzin píše: ↑30/12/2025, 18:06Třeba ví, ale mezi námi, měl jsme možnost ho vidět, ale po shlédnutí pár částí jsem to nevyžil. V době vzniku by mě to asi oslovilo, ale teď je to už beznadějně zastaralé. Navíc to pro mě nemělo to pravé nostalgické kouzlo, jako třeba původní Star Trek, byť i ten mám až na druhém místě za Novou generací,
Ale třeba V (původní série), které je skoro stejně staré se mi líbí pořád.![]()
Velmi kulantně řečeno.Jinak s hodnocením čtvrté řady souhlasím, je nejslabší...![]()
Mně se kupodivu více líbila ta Čínská verze seriálu Problém tří těles, než ta Netlfixovská. Možná proto, že se více držela knižní předlohy, kterou mám také rád.
Celou ji taky nedávám, ovšem mám tam pár částí, na které se rád podívám, protože mají výbornou dynamiku. Ale mají dohromady asi 5 minut z celého filmu.
Já tu čínskou zkoušel na youtube, ale po pár dílech jsme to vzdal. Netflixovskou jsem sice dokoukal, ovšem na zrychlené přehrávání a přeskakováním. Předloha je rozhodně zajímavá a dobrá, tedy až na poslední díl, který mi přišel spíše jako nastavovaná kaše a taky jsme ho dočetl jen díky rychločtení. Ale nejvíce mě na knize fascinovalo, jak strašně moc je ovlivněna západní sci-fi, hlavně stříbrnou érou.Mně se kupodivu více líbila ta Čínská verze seriálu Problém tří těles, než ta Netlfixovská. Možná proto, že se více držela knižní předlohy, kterou mám také rád.

Ani číňan nevymyslí nič veľmi odlišné. Mimochodom v čínskych legendách sa to hemží drakmi a bohmi - návštevníkmi z vesmíru. Nebesia a čo sa na nich deje boli pre číňanov veľmi dôležité od raného staroveku.
Plus mínus to pripomína moderné správy o ufo alebo niektoré západné pohanské legendy .
Plus mínus to pripomína moderné správy o ufo alebo niektoré západné pohanské legendy .
Již se dá najít Der Tiger (2025) na internetu.
https://www.csfd.cz/film/1501816-der-tiger/prehled/
Podle popisu na ČSFD to vypadá na první pohled na krávovinu ve stylu Fury nebo Legenda T-34, ale pokud přistoupíte na režisérovu hru (a případně vypnete kritické myšlení), tak budete možná odměněni docela dobrým zážitkem. Film nesklouzává do nějakého vyhraněného žánru, je dobře vyvážený, zahraný a obrazově precizní.
Osobně se mi líbila hlavně prostřední pasáž a docela bych si to dobře představil jako komix nebo animák. Pokud hledáte Tigera v akci, tak se jí mnoho nedočkáte (a to ještě dost pochybné).
https://www.csfd.cz/film/1501816-der-tiger/prehled/
Podle popisu na ČSFD to vypadá na první pohled na krávovinu ve stylu Fury nebo Legenda T-34, ale pokud přistoupíte na režisérovu hru (a případně vypnete kritické myšlení), tak budete možná odměněni docela dobrým zážitkem. Film nesklouzává do nějakého vyhraněného žánru, je dobře vyvážený, zahraný a obrazově precizní.
Osobně se mi líbila hlavně prostřední pasáž a docela bych si to dobře představil jako komix nebo animák. Pokud hledáte Tigera v akci, tak se jí mnoho nedočkáte (a to ještě dost pochybné).

- jarl
- 3. Generálmajor

Za mě Tigera hrozně sráží ta "záhrobní" linka. Dokud to vypadalo na příběh ve stylu filmu Fury, kdy posádka tanku dostane rozkaz splnit speciální rozkaz, bylo to rozehrané dobře, ale jakmile do toho scénáristé začali cpát ty nadpřirozené prvky, už to šlo rychle dolů.

Svého času jsem se těšil, že by to mohl být zfilmovaný komiks War Stories: Johann's Tiger. Není a jak si čtu, tak se ani nevyplatí na to koukat. Ovšem komiks vřele doporučuji, je opravdu skvělý.