dobrej pokus ale vubec nerozumis vyrobe.MIl je vojenska norma na vyzbroj ale ne vyrobni norma.US Norma je ASME a jede se v palcich coz je 25,4 mmniko píše: ↑13/11/2025, 13:50 Simader OS SR sa podla medialnych informacii vyjadrilo, ze chce pusku AR-15. Bodka. Mozno sa to zmeni, ale zatial plati toto. Preto tu rozpravat o kupe Bren 2 pri sucasnych informaciach nema velmi zmysel. Pokial by sa kupoval produkt od CZUB, bola by to AR-15 od Coltu.
Bren mame vyrieseny, podme sa venbovat AR-15.
1. AR-15 vyrobena podla mil spec. ma zamenitelne diely.
2.AR-15 moze strielat vsetky druhy municie 5,56x45 NATO a .223 REM. pokial ma hlaven dimenzovanu na 5,56x45 NATO, alebo .223 Wylde. Puska, ktoru ponuka GP ma presne takuto hlaven.
3. V clanku, ktory som postol, si sa docital, ze GP dodavala zbrane aj US SOCOM. Vojensky vyrobok je teda neodskriepitelny. Jedine, co sa diskutuje, je ci zvladnu dodat mnozstvo. No a pri rozlozeni vyroby na 5 rokov to podla majitela daju bez vaznejsich problemov.
Nemecko jede v DIN mm,Spanelsko UNE mm,Velka Britanie BS palec ,Slovensko STN mm a my CSN mm.Metricke a palcove rozmery nejsou zamenitelne a a zatim se to nikomu nepodarilo a to jak Rusku v letectvi a autoprumyslu tak Japonsku kde jedou ve 3!!!! normach.A Ani evropske normy nejsou zamenitelne napr.CSN a DIN maji rozdilne tolerance a meze opotrebeni coz je zasadni vec!!!!
TAKZE DILY NEJSOU ZAMENITELNE
GP dodava pro specialni jednotku ale ne jako bojovou zbran a ne pro standartni jednotku a urcite jim to vyrabí v palcich a ne v mm!!!
Ke strelivu.Na Ukrajine se dostanou vojaci ke strelivu ktere je jinde vyrobene napr.indie ,Pakistan a Afrika kde se pouziva korozivní prach ktery rychle koroduje zbrane. A protoze nektere AR 15 VCETNE GP nemaji chromovany vnitrek tak rychle reznou a vojaci nemaji cas to cistit kdyz tam litaji drony.
GP pouziva QPQ
https://grandpower.eu/sk/products/produ ... ya/gp-r15/
couz ale neni funkcni protoze je to nitridace a to proti korozi chrani jen olej nebo vosk!!!Vyhoda tehle technologie je rozměrova stalost
https://kovoprodukt.cz/povrchove-upravy/qpq-proces/