Vážení Palbáci a Palbačky, příznivci Palby.
Na včerejšek, tedy na čtvrtek 30. října jsem byl panem uměleckým ředitelem Mgr. Šteflem, pozván na posezení u kávy, což se vzápětí ukázalo jako neskutečné řazení a revizi již hotové knihy Pravda o válce v Pacifiku 2, která mě byla představena v jednotlivých listech.
Jako prvé pak pan ředitel ihned hlásil, že až to spolu projdeme, odstraníme případné chyby, on večer nese celou již hotovou knihu do tisku. Nejprve mě tak trochu spadla čelist nad rychlostí, s jakou byla vlastně kniha připravena k tisku. Vzápětí pan umělecký ředitel Mgr. Štefl oznámil, že jak to projdeme a odstraníme případné chyby, on bude muset jet s již hotovou knihou v listech do tiskárny, kterou používá Lammel a syn k tisku svých knih.
Věřte, že jsem byl velice mile překvapen, zvláště když těch drobných chyb bylo velice málo. Pan ředitel poté konstatoval, že termín křtu knihy 9. prosince, na kdy má být kniha připravena bude dodržen. Tedy, že kniha, zkráceně nazývána Pacifik 2 bude prostě k prodeji a zároveň i křtu připravena a on vše tímto také potvrzuje.
Zároveň pak ke konci naší plodné schůzky připomenul, že schůzka bude ještě jedna. Na této schůzce pak bude Kniha Pacifik 2 již hotová ještě prohlédnuta. Poté dodal, že místo křtu a čas pak bude potvrzen na zvláštní pozvánce.
Musím ještě říci, že zároveň na to prvé představení, jak bude kniha vypadat, již také reagovali páni odběratelé, kteří již měli dobré zkušenosti (s Východ 1,2 – a také Západ 1, 2 a Pacifik 1) a knihu začali objednávat.
Takže je tedy předpoklad, že skutečně do 15ti dnů budeme i znát místo křtu Pacifik 2.
Další zprávy pak dodám po další schůzce.