Aero L-39NG Skyfox

Odpovědět
jean
nadporučík
nadporučík

Re: Aero L-39NG Skyfox

Příspěvek od jean »

Pjarro, Ukrajinci dokazali integrovat zapadne rakety na mig s blbym tabletom. Som presvedceny, ze v pripade potreby vyrobca nejake aimko intwgrovat dokaze. Sak to v podstate nic nepotrebuje. Alebo hydra, tie unesu aj male vrtulniky
pjaro77
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od pjaro77 »

Mňa nezaujíma čo výrobca narýchlo zbúcha, až rusko začne vojnu proti NATO a europe potečie do topánok. Ja som zvedavý čo bude a kedy bude v tejto polo-mierovej dobe, kde každá integrácia zbrane, senzoru alebo kontaineru vyžaduje niekoľko STANAG certifikátov.
Armády ktoré nie sú vo vojne nakupujú zbrane s certifikovanými riešenniami. Takže ma zaujíma kedy bude možnosť si kúpiť bitevno-cvičný stroj s certifikovanými zbraňami. Až bude mať skyfox také možnosti ako super tucano, potom sa ho oplatí zvažovať v tendri do druhej bojovej letky.
Už to je to jasnejšie alebo potrebuješ detaily od ministerských právnikov ?
Já bych všechny ty internety a umělý inteligence zakázala.
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál

Příspěvek od skelet »

Ted mi trochu připomínáš Simadera.
ObrázekObrázekObrázek
jean
nadporučík
nadporučík

Příspěvek od jean »

Pjaro77, lenze v mierovej dobe nebude vyrobca investovat do vyvoja, ak to od neho zakaznici nechcu. Suoertucano je o triedu nizsie letovymi vxkonmi. Ako porovnavat fabiu s octaviou. Oba podpriemerne stroje, ale inych kategorii
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál

Příspěvek od skelet »

Supertucano tak chtělo brazilské letectvo pro boj v amazonské džungli. Nebyla to soukromá iniciativa výrobce.
ObrázekObrázekObrázek
pjaro77
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od pjaro77 »

jean píše: 8/11/2025, 11:30 Pjaro77, lenze v mierovej dobe nebude vyrobca investovat do vyvoja, ak to od neho zakaznici nechcu. Suoertucano je o triedu nizsie letovymi vxkonmi. Ako porovnavat fabiu s octaviou. Oba podpriemerne stroje, ale inych kategorii
Super tucano je o triedu vyššie svojimi bojovými schopnosťami. Veľké letové výkony na boj proti dronom netreba, sám si to písal.

Keď výrobca nechce investovať, jeho vec ale nemá potom zmysel aby ho zahraničné armády kupovali ako ľahký bitevník, keď sú na trhu lepšie možnosti. Skyfox je bojovými schopnosťami, ešte raz BOJOVýMI na úrovni druhovojnového mustanga. Ak chce AČR podporiť jeho rozvoj, prosím, môže zainvestovať. Jednoduché rozhodovanie.
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál

Příspěvek od skelet »

celej Simader
ObrázekObrázekObrázek
pjaro77
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od pjaro77 »

Skelet, kľudne ma môžeš označovať ako chceš. Vitaj v realite skutočných vojenských (nie politických) nákupov v krajinách NATO.
Čo si ty predstavuješ, že integráciu zbraní a kontainerov zafinancuje slovenské alebo maďarské MO, lebo starnúce šarže majú spomienkový optimizmus na cvičný delfín a albatros ?
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál

Příspěvek od skelet »

Já si nepředstavují nic. Já jen vidím, že integrace zbraní a systémů na L-39 pokračuje. Navzdory neustálému nářku jak se tomu neděje.
ObrázekObrázekObrázek
pjaro77
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od pjaro77 »

OK, až bude, potom sa budú o neho zaujímať armády ako o bojový stroj.
Dovtedy ho berú ako cvičný stroj.
HONZIK11
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od HONZIK11 »

skelet píše: 8/11/2025, 12:33 Já si nepředstavují nic. Já jen vidím, že integrace zbraní a systémů na L-39 pokračuje. Navzdory neustálému nářku jak se tomu neděje.
A navzdory Slovakum. Objednavky budou.
Ti si zvoli bud to Italo/Rusa nebo vrtulaka ,ktery nepreleti Tatry s vyzbroji,nebo.Polako/Korejce..
Jen ne Madaro/Cecha.
Jak komicke. :lej:
Nastesti uz ztichli se svou Zuzanou 2. Diky Bohu.
.
pjaro77
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od pjaro77 »

Ona niektorá z armád vyberá čmeliaka na výcvik, či si niečo iné halucinoval s Tatrami ?

Honziku, teraz vážne, možno aj OSSR kúpi skyfoxy ale ako cvičný stroj v cca 6 kusoch. Nebude taký stroj kupovať do druhej akejsi ľahkej bojovej letky.
HONZIK11
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od HONZIK11 »

Vy nekoupite nic..Budete cvicit. A proc ne ? Bylo by to i logicke a dle me i efektivni. Akurat je nutne se preklenout pres.dogma ,ze vasi piloti budou vycviceni v Cesku spolu s Madary.
Az si uvedomite ,ze jsme vsichni na jedne lodi ,tak sezeru kilo korbaciku a zapiju to. litrem zincice smichanou se ,,scipos,, ,,paprikou.
pjaro77
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od pjaro77 »

Ja proti skyfoxu ako cvičnému stroju nič nemám, tak sa ukľudni.
HONZIK11
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od HONZIK11 »

Nemusis me uklidnovat.Proc ? Aby jsi mel vetsi prostor pro sve debilnosti?
Jen vy Slovaci dehonestuje i to co dodnes pouzivate na uplne jine urovni. Ala Blanik

Tak znovu. Skyfox je moderni letecka konstrukce a nedivej se na hlinik horcik ale na,, draty ,, a sbernice. Kevlar koberec ci.genetator dusiku lze.pouzit ad 100-200 kg plus.
Takze ,paklize mas otevrenou infrastrukturu tak z neho udelas dle pozadavku, to co chce zakaznik. . Jediny limit je ten co unese a jak ho to letove omezi.Myslim letovou obalku. Neni mensi a generuje uplne vsechen vztlak jako L159/L39 vsech modifikaci.
Uz jsi me stacil.i nahlasit ?.

.Toto varování se týká příspěvků, který jste odeslali: viewtopic.php?p=481338#p481338.
Narodna neznasanlivost?
No tak to je komedialni.
Vymenime si barvy na vlajce a nasereme do ni ten dvojity kriz.N o a co Jezis mel 4 ruce. :lej:

.
Naposledy upravil(a) HONZIK11 dne 8/11/2025, 14:54, celkem upraveno 1 x.
NagyAttila
nadpraporčík
nadpraporčík

Příspěvek od NagyAttila »

HONZIK11 píše: 8/11/2025, 14:30 Nemusis me uklidnovat.Proc ? Aby jsi mel vetsi prostor pro sve debilnosti?
Jen vy Slovaci dehonestuje i to co dodnes pouzivate na iplne jine urovni. Ala Blanik

Tak znovu. Skyfox je moderni letecka konstrukce a nedivej se na hlinik horcik ale na,, draty ,, a sbernice. Kevlar koberec ci.genetator dusiku lze.pouzit ad 100-200 kg plus.
Takze ,paklize mas otevrenou infrastrukturu tak z neho udelas dle pozadavku, to co chce zakaznik. . Jediny limit je ten co unese a jak ho to letove omezi.Myslim letovou obalku. Neni mensi a geneduje uplne vysechen vztlak jako L159/L39 vsech modifikaci.
.
.
Honzik nechcem ti brat iluzie.
Skyfox je fajn lietadlo, ale .. na vrchole doby ozaj nie je.
Vie niekto ako sa zhorsi letova obslka pri podveseni co i len gulometneho kontajneru? To napr Tucano ma integtovane v kridle.

Inak som nevidel nove objednavky v poslednom case okrem nejako zainteresovanych stran na projekte -HU, CR.
Napriklad Rakusania sa na Skyfoxa pozeraju ako na detske , predpotopne lietadlo a vybrali si neporovnatelne modernejsi (a drahsi, ano) M346. Vlastne ja netusim na com teraz v Aero pracuju.
pjaro77
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od pjaro77 »

HONZIK11 píše: 8/11/2025, 14:30 Nemusis me uklidnovat.Proc ? Aby jsi mel vetsi prostor pro sve debilnosti?
Jen vy Slovaci dehonestuje i to co dodnes pouzivate na uplne jine urovni. Ala Blanik

Takze ,paklize mas otevrenou infrastrukturu tak z neho udelas dle pozadavku, to co chce zakaznik. . Jediny limit je ten co unese a jak ho to letove omezi.Myslim letovou obalku. Neni mensi a generuje uplne vsechen vztlak jako L159/L39 vsech modifikaci.
Uz jsi me stacil.i nahlasit ?.

.Toto varování se týká příspěvků, který jste odeslali: viewtopic.php?p=481338#p481338.
Narodna neznasanlivost?
No tak to je komedialni.
Vymenime si barvy na vlajce a nasereme do ni ten dvojity kriz.N o a co Jezis mel 4 ruce. :lej: .
Nepríjemné vidieť ako sa mení na technické forum na stoku pivných výlevov a výkrikov do tmy od rôznych uderencov.
Lynx blahej pamäti tu drístal hejnárodné ublížené nezmysly, ty si tomu dal korunu.

Už som ti napísal, že proti skyfoxu ako cvičnému stroju nič nemám. Jeho bitevné schopnosti sú teraz na úrovni P-51 a na tom trvám.
Ak sa ti to nepáči, kľudne sa hoď o zem.
HONZIK11
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od HONZIK11 »

Nebavi me cist na techto strankach neustale politicke vnitroSlovenske ublizenecke kecy. Ad1
Ad2.
Ale nepovznesu se nad dehonestace cehokoliv a.vlastne vseho Ceskeho.Proto jsem se ptal na Slovenska fora Cesi na nej prdi.
Lynx tu mozna je ,skryte . Ale vy dalsi berere lajnu za nej. Jsou nejake Madarske fora ?
Nikoho v Cesku tvuj nazor nezajima ?Nikoho. Jsi Slovak .
Az si to uvedomis bude ti lip.
Myslim si ,ze jsem k vam byl hodne tolerantni skoro Slovako Moravak. Ale kybl boben torerance uz pretekl.Jean a ty.To se fakt uz neda. :cry:
Naposledy upravil(a) HONZIK11 dne 8/11/2025, 15:40, celkem upraveno 1 x.
pjaro77
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od pjaro77 »

Kde ja vediem ublíženecké protičeské dehonestačné kecy ? Ja mám čechov rád, tak prestaň pindať . Píšem svoj názor na konkrétny výrobok.
Prosím admina, aby zasiahol.
Naposledy upravil(a) pjaro77 dne 8/11/2025, 15:42, celkem upraveno 1 x.
HONZIK11
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od HONZIK11 »

Uz jsi prosil ne? Nic to nezmeni. Jen se to vymaze. Uspokoji te to Slovaku ?
Masaryk to napsal dobre :Bud nad veci a odpust.
As1. Za me : Ale vsechno ma svou miru a meze.
Ad 2. To se netyka jen nejakeho L39 NG .Fakt ne.
.
Odpovědět

Zpět na „Letecká technika“