Po jednom rovněž značně tvrdém přistání se cestující ptá letušky: "To jsme přistáli nebo nás sestřelili?"
Vtipy
Re: Vtipy
Tohle bylo celkem časté (trošku zkazím dobrý vtip). Ona Bratislava měla v rámci mezinár. radio soustavy volací frekvenci na approach totožnou s frek. věže ve Vídni.El Diablo píše: ↑12/10/2025, 01:18 Pilot: „Dobré ráno Bratislavo“
Věž: „Dobré ráno, pro informaci, tady je Vídeň“
Pilot: “ Chystáme se na přistání Bratislavo.“
Věž: „Tady je opravdu Vídeň“
Pilot: “ Vídeň?“
Věž: „Ano Vídeň“.
Pilot: „Ale proč? My jsme chtěli do Bratislavy.“
Věž: „OK, tak přestaňte přistávat a zahněte doleva.“
To se stává, frekvencí není dost. Ovšem nestává se to u letišť tak blízko u sebe (mezi Vídní a Bratislavou kdysi jezdila tramvaj...).
Proč přesně k tomu došlo, nevím, ale možná to bylo přehlédnutí. Možná si přidělovatel neuvědomil, že appr a twr jsou obě "na letišti" a že sice jde o různé věci, jiné budovy, ale... na témže místě
Ani nevím jestli se ti změnilo. Musel bych se podívat na NOTAMSů. Dnes to totiž už nemusí nastávat, protože (paradoxně) ŘLP už nebývá přímo na letištích na totožné frek. jako twr, ale někde jinde ve městech, mj. z bezp. důvodů. Na letištích zůstávají appr a pokud tam je, tak i řízení taxiingu, protože ti potřebují ta letadla vidět.
"Ivane, Ivane. Ty palice medvědí. Nic jsi nepochopil!" Dědeček Hříbeček
Vesnická škola v SSSR. Třída se chystá na prvomájový průvod.
Soudružka učitelka:
"Tak děti, Míťa ponese jednu třepetalku, Nataša druhou a Váňa, ten zlobil, ten ponese portrét soudruha Brežněva".
Ta samá škola za rok:
"Tak děti, Míťa ponese jednu třepetalku, Nataša druhou a Váňa, ten zlobil, ten ponese portrét soudruha Andropova".
A další rok:
"Tak děti, Míťa ponese jednu třepetalku, Nataša druhou a Váňa, ponese portrét soudruha Černěnka". Váňa: "Ale já letos nezlobil". Učitelka "To sice ne, ale máš šťastnou ruku".
Soudružka učitelka:
"Tak děti, Míťa ponese jednu třepetalku, Nataša druhou a Váňa, ten zlobil, ten ponese portrét soudruha Brežněva".
Ta samá škola za rok:
"Tak děti, Míťa ponese jednu třepetalku, Nataša druhou a Váňa, ten zlobil, ten ponese portrét soudruha Andropova".
A další rok:
"Tak děti, Míťa ponese jednu třepetalku, Nataša druhou a Váňa, ponese portrét soudruha Černěnka". Váňa: "Ale já letos nezlobil". Učitelka "To sice ne, ale máš šťastnou ruku".
雷電
Už to tu zřejmě někde je; jednak jsem líný dlouho hledat, jednak tohle pro mě má určitou zvláštní hloubku.Raiden píše: ↑13/10/2025, 20:26 Vesnická škola v SSSR. Třída se chystá na prvomájový průvod.
Soudružka učitelka:
Ta samá škola za rok:
A další rok:
Co to znamená Gorbačov? No, Generální Oprávce Režimů Brežněva, Andropova, Černěnka a Ostatních Volů.

Bohužel sekci špatné vtipy zde nemáme. Nicmene vtip jako vtip.
https://armadnizpravodaj.cz/zpravodajst ... 2-ryvok-1/
Jako kdyby to napsal dement.

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Je to ještě lepší coby vtip ze života.Zemakt píše: ↑15/10/2025, 20:03 Bohužel sekci špatné vtipy zde nemáme. Nicmene vtip jako vtip.
Totiž: Já to četl na gazeta.ru a tam byla tabulka, na kolik že to budou navyšovat. Od příštího roku s nějakými cca 250 kusy se to má dva roky navyšovat, pak zase klesat. Maximum je na 460 kusech, v r. 28!
To nepokryje ani ztráty v tom daném roce, bude-li válka pokračovat...
V diskusi to tam ti lidi taky psali. Zetnikům pomalu začíná docházet, v jaké prdeli jsou.
"Ivane, Ivane. Ty palice medvědí. Nic jsi nepochopil!" Dědeček Hříbeček
To jsem ani tak neřešil, mne spíš šlo o ten text. Třeba tady

a pak tohle je taky dost ozřejmující sděleníSamotný T-90M byl přitom zařazen do výzbroje v roce 2019, ale nejde o nový tank, nýbrž o hlubokou modernizaci hodně starého R-72, potvrzuje Wikipedia.
A na konec si pak člověk přečteNakolik se změny na bojišti osvědčí, nelze predikovat, čemuž by odpovídala i plánovaná produkce 10 kusů/rok, tedy v roce 2026, kdy bude ruská armáda novinky testovat. Dominantním tankem má tedy až do roku 2028 nebo 2029 zůstat T-90M, jehož výrobu se zřejmě podařilo výrazně navýšit, a to asi o 80 % do roku 2028 ve srovnání s rokem 2024.
Fakt masérAutor článku
Jindřich Svěcený
Armádní novinář specializující se na pozemní a námořní techniku. Více než tři desetiletí působil v USA, kde psal pro Defense News, Army Times či Military.com. Díky osobní účasti na cvičeních, testech techniky i rozhovorech s vojáky přináší čtenářům autentický pohled na armádu z obou stran oceánu.

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"