Výběr lehkého vozidla 4x4 pro AČR
Re: Výběr lehkého vozidla 4x4 pro AČR
Jazda v mraze, v daždi.... Tak to si určíte vojaci užívajú.
Sorry, ale tohle je fakt jako u blbejch. Mít problém s pochopením významu specek. Tak radši zahodím klíče. Sorry jako

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Legrační je, že před pár měsíci prakticky stejným lidem mohla prasknout cévka, že vojáci z 601 na tajno spolupracují s Ukrajinci. A teď je obviňují z toho, že 601 neví nic o podmínkách ukrajinského bojiště...

Nevim jak vás některé oslovovat ale dobře vyhráli jste. Na argumenty že se to nehodí do bažin nebo že v dešti tam do toho bude pršet.. Na to už mi došli slova.
Měli si od zetoru koupit asi traktory.
PS : za mě relevantní otázky jsou, jestli to chtějí na specifické akce v zemích 3. Světa tak jestli není ten počet moc velký a jestli by nestačilo kolem 10-12 kusů. Pak jak je to dobre prepravitelne našimi nebo aliancnimi prostředky. A jestli museli dodělávat tak drahé dobyvaveni tolika věcmi a dělat z toho "Ferrari".
Tohle cíli na nějaké nenapadne akce v zemích jako je Somalsko, Cad, Sýrie, Mali... V Africe se teď aktuálně taky hraje o stabilní jižní hranici Evropy. A tam se spíš řeší riziko nastraznych zařízení a přepadu ze zálohy při prejezdech než drony.
Měli si od zetoru koupit asi traktory.
PS : za mě relevantní otázky jsou, jestli to chtějí na specifické akce v zemích 3. Světa tak jestli není ten počet moc velký a jestli by nestačilo kolem 10-12 kusů. Pak jak je to dobre prepravitelne našimi nebo aliancnimi prostředky. A jestli museli dodělávat tak drahé dobyvaveni tolika věcmi a dělat z toho "Ferrari".
Tohle cíli na nějaké nenapadne akce v zemích jako je Somalsko, Cad, Sýrie, Mali... V Africe se teď aktuálně taky hraje o stabilní jižní hranici Evropy. A tam se spíš řeší riziko nastraznych zařízení a přepadu ze zálohy při prejezdech než drony.
Takže vy dávate stovky millionov, aby mohli vaši špeciáli chodiť do afriky ?
A čo budú mať specky pre pôsobenie v europskom teritoriu ? Čo budú mať pre podhorské prostredie ? Keď bude mizerné počasie, s dronmi nad hlavou ?
A čo budú mať specky pre pôsobenie v europskom teritoriu ? Čo budú mať pre podhorské prostredie ? Keď bude mizerné počasie, s dronmi nad hlavou ?
Já bych všechny ty internety a umělý inteligence zakázala.
Co furt máš s tím počasím, ty chodíš po horách s deštníkem nebo co? A k čemu ti je proti dronům střecha, to mi také uniká.

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Zmoknou, no tvl. to je skutečně argument. Jsou to vojáci SOF, ne slečinky z Blavy. Dneska jezdí v otevřených LR a evidentně to zvládají.
A pořád si nám nevysvětlil jak střecha řeší dorny.
V evropském teritoriu budou mít to co bude vyžadovat povaha mise, někdy tohle, jindy třeba ty Mercedesy nebo Iveco LOV, případně čtyřkolky a někdy půjdou pěšky. Tohle jsou SOF, ne řadová pěchota.
Strecha rieši drony tak, že je na nej ľahká veža s guľomettom/kanonom proti dronom. Resp. tak by to malo byť do budúcna.
A o brokovém střelivu si slyšel? Podle Ukrajinci je jedním z nejlepších způsobů eliminace dronů.
A znovu, největší zbraní SOF je skryté působení daleko za liniemi.
Na to střechu nepotřebuješ, potřebuješ rám. Pochybuji, že se tohle montuje jen na střechu. A pokud se mrkneš na tohle, tak ti tam moc místa potom nezbude.
Nesher, do budúcna žiadne skryté pôsobenie za líniami s takým dinosaurom ako je toto existovať nebude. Jedine ak budú specky väčšinou prezlečené za civilov v civilných autách robiť sabotáže a prieskum.
Ak niekto objaví z dronu toto vozidlo, okamžite mu docvakne, že ho používajú špeciáli a zameria nepriateľskú armádu na neho.
Naposledy upravil(a) pjaro77 dne 7/9/2025, 12:46, celkem upraveno 1 x.
Nemôžem za to, ako je ten krám postavený.
Jasně a teď o Červené Karkulce. Protože skryté působení za liniemi nepřítele se právě teď v té slavné dronové válce děje.pjaro77 píše: ↑7/9/2025, 12:42Nesher, do budúcna žiadne skryté pôsobenie za líniami s takým dinosaurom ako je toto existovať nebude. Jedine ak budú specky väčšinou prezlečené za civilov v civilných autách robiť sabotáže a prieskum.
Ak niekto objaví z dronu toto vozidlo, okamžite mu docvakne, že ho používajú špeciáli a zameria nepriateľskú armádu na neho.
Deje ale s civilnými autami alebo s OTčkami. Nie so špeciálnou výbavou. Rovno ti píšem, ak takéto vozidlo objavia, pôjdu po ňom ako pes po údenom.
Bavíme se o tom, že nepotřebuješ střechu na věžičku. Plus pochybuji, že stačí vyříznout do střechy díru a dát tam věž.
https://youtu.be/pjtSpsrL0wI?si=xADRuq8sYQlFSR9V
Vozidla budou pouzivana na periferich konfliktu,kde ohrozeni drony neni tak intenzivni a jsou urcena pro Afriku. Taktez pro savany i lesy.
Vozidla budou pouzivana na periferich konfliktu,kde ohrozeni drony neni tak intenzivni a jsou urcena pro Afriku. Taktez pro savany i lesy.
V souladu s madatem ACR jsou vozidla urcena pro sluzbu na Africkem kontinentu. Se uvadi ve videu. Samozrejme pokud bude mise ukoncena , nahaneni cernych islamistu nekde v Africkem rohu ,mohou se vratit a slouzit i doma. V lete. Jinak o konfortu posadky neni rec. 
O čom sa bavíme ? Drony aj útočné majú dnes aj tuaregovia. Na rozdiel od AČR a OSSR.HONZIK11 píše: ↑7/9/2025, 14:19 https://youtu.be/pjtSpsrL0wI?si=xADRuq8sYQlFSR9V
Saturácia dronmi sa na celom svete zvyšuje. Ich počet bude rásť obrovskou rýchlosťou. Ale podľa fantázií istého vyzbrojovača drony vlastne ani nie sú dôležité a ich sláva rýchlo zhasne.
Keď chcú špeciáli operovať za líniami a neupriamiť na seba pozornosť, musia zapadnúť medzi civilov. Teda používať civilné vozidlá prípadne v tej oblasti bežné armádne. Nie prijechať v parádnom autíčku, o ktorom všetci vedia, že ho používajú takmer len špeciáli.
Bavíme se o tom, že generálové z gauče jsou chytřejší, než lidi od zpravodajců co mají info z první ruky.