AČR kampak kráčíš?

Komentáře aktuálního dění ...
Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Odpovědět
Danik
poručík
poručík

Re: AČR kampak kráčíš?

Příspěvek od Danik »

phpBB [video]
Danik
poručík
poručík

Příspěvek od Danik »

phpBB [video]
dronař
nadrotmistr
nadrotmistr

Příspěvek od dronař »

Ani tvrdá smlouva nepomohla. Obrana zřejmě stovky milionů korun za nekvalitní boty pro armádu nezíská
Už se těším na zjištění, že ty hogo fogo kuchyně neumí uvařit ani čaj. :lol:
juhelak
praporčík
praporčík

Příspěvek od juhelak »

Tohle by chtělo do budoucna spíš řešit změnou způsobu nákupů. Ideální by bylo po marketingovem průzkumu vybrat několik firem, zažádat o nabídku a nechat si to posvetit znaleckým posudkem nebo čistě to srovnat s komerční cenou na trhu a rovnou koupit.

Nechat si neco vyrábět na základně složitých specifikaci a soutěžit na cenu vždy zařídí že ten výrobek bude i tak dražší a často i horší než to co se dá běžně koupit. Už kuli tomu že to je malá série na zakázku.
Věřím že kdyby koupili základní bezeckou botu přímo od výrobce( Adidas, nike,...) tak to vyjde levněji.

AČR by se neměla v základních soucastkach bát nakupovat věci z klasické civilní nabídky výrobců. Dostane vyšší kvalitu za nižší cenu.
Koba
podpraporčík
podpraporčík

Příspěvek od Koba »

juhelak píše: 4/8/2025, 09:36 Tohle by chtělo do budoucna spíš řešit změnou způsobu nákupů. Ideální by bylo po marketingovem průzkumu vybrat několik firem, zažádat o nabídku a nechat si to posvetit znaleckým posudkem nebo čistě to srovnat s komerční cenou na trhu a rovnou koupit.
Jinou nabídku, než závaznou do už vypsaného VŘ ti nikdo nedá - z obavy, že se parametry té předběžné dozví konkurence a přizpůsobí své nabídky do VŘ, nebo vypisovatel přizpůsobí parametry VŘ tak, aby vyhrál jeho favorit.

Jednou to zkusila Probační a mediační služba u náramků pro potrestané, když ředitel dal slib, že předběžné nabídky uvidí jenom prověřený tým, který podle nich zkusí sestavit relevantní parametry VŘ. Vidle do toho hodila pí ministryně Válková, která tvrdě žádala vydání těch nabídek (tenkrát se spekulovalo, že její manžel je v možném spojení s některým s možných dodavatelů). Ředitel PMS radši rezignoval. Ministr Pelikán tomu pal nasadil korunu, když prohlásil že slib (státního úředníka) nejde soudně vymáhat. Tož tak.
HONZIK11
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od HONZIK11 »

To se neda ani cist. Dej urednikovi zidli a razitko a udela si z toho zivnost nad ramec sveho platu. Ach jo. :sleep:
HONZIK11
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od HONZIK11 »

Tak Slovaci uz dodali MO objednane batohy ,vyrobene v Cine a zabavene Rusy.
Jsou sice krapet jine a ani nejsou vsechny ,ale jsou to batohy s pribehem.
https://acr.mo.gov.cz/informacni-servis ... ik-259622/
Xawi3r
štábní praporčík
štábní praporčík

Příspěvek od Xawi3r »

HONZIK11 píše: 4/8/2025, 18:34 Tak Slovaci uz dodali MO objednane batohy ,vyrobene v Cine a zabavene Rusy.
Jsou sice krapet jine a ani nejsou vsechny ,ale jsou to batohy s pribehem.
https://acr.mo.gov.cz/informacni-servis ... ik-259622/
...no nevim no... Ale samo o sobe, vojensky batoh za 1200,- Kc..., to uz smrdi od zacarku :lol: Zvlast, kdyz se na tom jeste dve, tri strany snazily vydelat... Takze vyrobni cena musi byt max tretinova... :D ... ja mam batoh za trojnasobek a to si rikam, jak jsem koupil dobre😆
Zemakt
6. Podplukovník
6. Podplukovník

Příspěvek od Zemakt »

Asi tak, 1200 tvl to je cena jak od Miltecu. Mimochodem co používáte za batohy? Já mám finskou Savottu a dobrý.
ObrázekObrázek

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Danik
poručík
poručík

Příspěvek od Danik »

Zemakt píše: 4/8/2025, 18:57 Asi tak, 1200 tvl to je cena jak od Miltecu. Mimochodem co používáte za batohy? Já mám finskou Savottu a dobrý.
Cena a kvalita bude odpovídat určení. Dle popisu jsou to batohy pro Vyškov, kde akutně nakoupily pár stovek Pinguinů, aby se tam už netahaly staré TL a ještě starší Televize... Tohle je další nákup pro tuhle potřebu. Pro tahání malé polní a chvilku velké polní na záklaďáku není potřeba batoh za 8k.
Zemakt
6. Podplukovník
6. Podplukovník

Příspěvek od Zemakt »

No já nevím, i tak je to haluz. Pro airsofťáky dobrý, ale...

Nejsi tak chudý, aby jsi si mohl kupovat levné věci.
ObrázekObrázek

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Ataman
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Ataman »

Zemakt píše: 4/8/2025, 18:57 Mimochodem co používáte za batohy? Já mám finskou Savottu a dobrý.
Berghaus, Vulcan a Centurio. A taky dobrý.
Cerkev je blízko, ale je ledovice. Krčma je daleko, ale půjdem opatrně.
Scotty87
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Scotty87 »

Zemakt píše: 4/8/2025, 20:31 No já nevím, i tak je to haluz. Pro airsofťáky dobrý, ale...
Ono upřímně ve Vyškově nebo Třebové nepotřebují o moc víc než ti airsofťáci.
juhelak
praporčík
praporčík

Příspěvek od juhelak »

Za ty peníze na výcvik budou asi stačit. Já když na AZ dostal ten obal na televizi ještě ve stavu před rozpadnutim tak sem si o volno koupil v armyshopu nepoužitý za 45 Kč a nosil ten 😄
Pressburger
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Pressburger »

Česko zaostává v obraně proti dronům. Potřebuje novou výzbroj i lepší výcvik
zdroj: https://www.denik.cz/veda-a-technika/mi ... tecna.html
Ak sú lidé nevzdělaní a hloupí, nemůžete toho moc udělat. Lidé sú rádi hlúpi. Ale nedělejte im to jednoduché. Hádejte se a hádejte se s nimi
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál

Příspěvek od skelet »

Hloupá diskuze o článku od Vojáčka přesunuta do koše.
ObrázekObrázekObrázek
Rase
5. Plukovník
5. Plukovník

Příspěvek od Rase »

Tak prý oněch 600 batohů vyrobených v Číně a zadržených v Rusku je už doma, ale AČR je nechce, protože se liší od zadání. Jednalo se například o použité druhy a barvy přezek a zpracování ramenních popruhů. Dodavatel nyní má zjednat nápravu a běží mu penále. Celkově bylo od slovenské firmy Niltex objednáno 800 batohů (zbytek má dorazit v říjnu) za 1 040 600 Kč. Určeny jsou pro výcvik nováčků při základním vojenském kurzu ve Vyškově. Jo a tradičně jde o výrobu v Číně, takže nevím čemu se vojáci diví.

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-ce ... e-40533037
Obrázek

"Vojáci neměli rádi Rakouska ani války, ale dřeli do úpadu těla" - Karel Poláček
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál

Příspěvek od skelet »

Diví se tomu, že někdo nedodal to co u něj bylo objednáno.
ObrázekObrázekObrázek
Odpovědět

Zpět na „Aktuality“