OSSR, kampak kráčíte?

Komentáře aktuálního dění ...
Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Odpovědět
Zemakt
6. Podplukovník
6. Podplukovník

Re: OSSR, kampak kráčíte?

Příspěvek od Zemakt »

Se vůbec divím, že zde přispíváš. Čímž neříkám že je to špatně, ale za současné slovenské konstalace je to drrobet o držku.
ObrázekObrázek

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
RezortineR
nadrotmistr
nadrotmistr

Příspěvek od RezortineR »

Ja som sa sem rozhodol prispievať po tom, čo som náhodou objavil toto fórum a videl som, že síce sa tu užívatelia o týchto veciach bavia, veľa razí strieľajú info od boka (lebo, priznajme sa, info v médiách - od ktorých majú ľudia väčšinou info, sú niekedy ďaleko od reality). A zároveň tu človek načerpá (niekedy) inšpirácie
mikojan29
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od mikojan29 »

Dúfam, že neodideš, si jediný relevantný zdroj
informácií v tejto dobe temna na MO.
"Alea iacta est"
Lynx
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Lynx »

mikojan29 píše: 5/12/2024, 20:25 Dúfam, že neodideš, si jediný relevantný zdroj
informácií v tejto dobe temna na MO.
Ci inak sem (v inom case) chodil nejaky iny zdroj z prostredia MO?
mikojan29
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od mikojan29 »

Ako sa to vezme.
"Alea iacta est"
Lynx
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Lynx »

Priamo sa pytam..
mikojan29
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od mikojan29 »

V zastúpení.
"Alea iacta est"
niko
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od niko »

RezortineR píše: 5/12/2024, 18:07 Ja som nádej vo fungujúcu štátnu správu stratil rok po tom, čo som nastúpil v rezorte. Takže mňa už to ani neprekvapuje.
Osobne si myslím, že najväčšou chybou je sústavná prítomnosť politiky v rezorte, kedy sa menia priority podľa priania aktuálneho ministra, zastavujú s projekty predošlých ministrov, šafári sa s peniazmi podľa priania ministrov, rozhadzujú sa ľudia na manažérskych funkciách... Najlepšie by bolo, keby si tieto veci riadilo samo OSSR (samozrejme s nejakou civilnou kontrolou) lebo vzhľadom k prehnitosti systému politikou sa nikde nepohneme a všetko pôjde podľa toho, ako sa aktuálny minister v to ráno vyspal
Vystizne napisane.
V kazdom pripade je pre nas vsetkych prinosne, ze tu prispievas.
pjaro77
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od pjaro77 »

RezortineR píše: 5/12/2024, 18:07
Ja som nádej vo fungujúcu štátnu správu stratil rok po tom, čo som nastúpil v rezorte. Takže mňa už to ani neprekvapuje.
Osobne si myslím, že najväčšou chybou je sústavná prítomnosť politiky v rezorte, kedy sa menia priority podľa priania aktuálneho ministra, zastavujú s projekty predošlých ministrov, šafári sa s peniazmi podľa priania ministrov, rozhadzujú sa ľudia na manažérskych funkciách...
A sme doma. My sme jednoducho pošahaný národ, ktorý dokáže spolitizovať aj štátny výskum rozmnožovacích spôsobov arktických tučniakov.
Že by mohla rezorty riadiť úradnícka vláda ? Neexistuje. Radšej neschopáci, ktorí sa dostali do kresiel tým že robili najhlasnejší cirkus ale inak sú vymletí.
Já bych všechny ty internety a umělý inteligence zakázala.
Juraj Tichý
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Juraj Tichý »

Heh, Pjaro. A my tu, vrátane silno aj teba, robíme niečo iné?
Do všetkého tu ťaháme politiku.
Lynx
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Lynx »

Ja sem politiku netaham.
palo satko
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od palo satko »

Na českej telky bežia dokumenty o Starom Egypte. Všetci vyznamni faraoni vladli dlho(okrem Tutanchamona, ten je ale vyznamny pre svoju hrobku). A tak to bolo aj v inych rišiach a krajinach, že prave dlha vlada zabespečila nejaky posun. Lenže sučasne 4-ročne volebne obdobie je priamy zdroj neschopnosti niečo dlhodobo riešit a vo vojenstva, kde je dlhy vyskum, dlhe testovania a draha vyroba a preto nutne potrebuje štatnu pomoc je to naozaj zle. Iste riešením by bol na politikoch nezavisly zbrojny urad, ale nik z politikov a vlastne aj občania nemajú gule nechat o 2 až 5% HDP rozhodovat expertov. Jednoducho je to neliečitelna choroba dnešnych demokracii.
Obrázek
pjaro77
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od pjaro77 »

Kde chceš zohnať osvieteného panovníka, ktorému v pokročilom veku nehrabne v palici ?
Pozri sa na rímsku ríšu - jeden solídny cisár, ďalší rozhadzoval vo veľkom, tretí psychopat.

Máme od politikov nezávislí fond v druhom pilieri , a na ten si brúsia zuby.
Já bych všechny ty internety a umělý inteligence zakázala.
Juraj Tichý
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Juraj Tichý »

Moc korumpuje. Každý jeden si s tým prešiel. Fico, Mečiar, Dzurinda, Palko,... (zaujímavé ako sa unormárnili (Dzurinda, Paľko), keď na 4 roky z politiky odišli)
To nie je nič proti osobnosti dotyčného politika. Nikto z nás by nebol iný, tiež by prepadol droge s názvom moc.

Maximálne dve volebné obdobia by mali byť platné pre každého, nielen prezidenta a to od poslanca NRSR až po ministra a premiéra. Potom povinná pauza minimálne 4 roky a zákaz verejnej činnosti, akejkoľvek.
palo satko
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od palo satko »

Treba brat s rezervou to čo sa píše o cisaroch Rima. Aj vtedajši historici boli zlomyselny klebetníci a pätolizači. Druha vec je, že cisar mal sice realnu moc nad armadou, ale Rim ovladal len nejakych 5% HDP riše a jednotlive mesta a provincie mali jednak svoje vlastne senaty a vedenie a plus v nich fungovala naozaj učinna rimska sprava. Takže ked nejaky pomätenec suložil s koňom na Palatine, nemalo to žiaden vplyv na vystabu cesty v Britanii, alebo vitazneho obluka v severnej Afrike.
Ale vratme sa k dnešku. Aj dnes existuju v EU a aj cez OSN sa pretlačaju dlhodobe ciele hlavne spojene s idiociou: Greendeal, 1000 pohlavi, vlada mimovladok, danove raje, dlhove otroctvo, a k čomu to doviedlo Europu? Nuž k tomu, že velke množstvo nielen politikov ale aj občanov sa sprava ako Caligula.
A napokom: Druhy pilier je podvod aj na tych čo si "sporia". Jediny kto z toho niečo ma su DSS. Česka vlada Druhy pilier zrušila. Aj Česi su "ficovci"?
Obrázek
Lynx
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Lynx »

Ehm co maju rimski cisari spolocne s OSSR? To trepkanie sa mierne odchylilo z kurzu ;)
niko
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od niko »

Stacilo pani, vratme sa k teme !
Wolfhound
nadporučík
nadporučík

Příspěvek od Wolfhound »

RezortineR píše: 5/12/2024, 18:07 Osobne si myslím, že najväčšou chybou je sústavná prítomnosť politiky v rezorte, kedy sa menia priority podľa priania aktuálneho ministra, zastavujú s projekty predošlých ministrov, šafári sa s peniazmi podľa priania ministrov, rozhadzujú sa ľudia na manažérskych funkciách... Najlepšie by bolo, keby si tieto veci riadilo samo OSSR (samozrejme s nejakou civilnou kontrolou) lebo vzhľadom k prehnitosti systému politikou sa nikde nepohneme a všetko pôjde podľa toho, ako sa aktuálny minister v to ráno vyspal
U dlouhodobých projektů je takové jednání katastrofa. Nejen v obraně.
Všichni bychom raději utratili peníze za školy, domy a nemocnice, ale bez silné armády budeme mít jen kouřící hromady sutin.

Lord Healey
Suger
štábní rotmistr
štábní rotmistr

Příspěvek od Suger »

https://www.youtube.com/watch?v=xO3EAnZx0I4
Kaliňák po neverejnom branno-bezpečnostnom výbore... o aktívných zálohách, o amerických vrtuľníkoch Viper, Black Hawk, tanky,...(od 3:00min) ... uprednostňuje zánovné (používané) zbraňové systémy (? aby to nedopadlo ak s tými 2xFokker 100...). Podľa Kaliňáka (ako to po otázkach novinárov konštatuje 5:20min), dáva prednosť 12x vyzbrojeným Black Hawkom (používanými a modernizovaným ?) s výzbrojou v podvesoch a raketami za 150milionov US$, ako 12x Viper za 550 milionov US$...
Wolfhound
nadporučík
nadporučík

Příspěvek od Wolfhound »

UH-60L jsou dnes 18-35 let staré a byly intenzívně používány US Army. AH-1Z jsou dnes 6-7 let staré a po vyrobení byly uskladněny.
Všichni bychom raději utratili peníze za školy, domy a nemocnice, ale bez silné armády budeme mít jen kouřící hromady sutin.

Lord Healey
Odpovědět

Zpět na „Aktuality“