Nekecej!! Já jsem pěstitel-chovatel - Děpoltovice, Kolová, Hlinky, Údrč, Javorná - ať žije pohraničí!!
Pastva je dobrá, ale když není na pole hnůj ze stájí, tak klesá sorpční komplex půdy a živiny se nemají kde v ornici zachytit - ani ty z umělých hnojiv, ani ty z kejdy. Takže sice zaplaťpámbu na třetinu klesly dávky UH na hektar, ale protože to první déšť vymyje, tak to pijem a nadáváme na koupališti na sinice. A koláče na pastvinách taky nic moc, za mě se ještě roztahovaly takovými smyky z pneumatik nebo obručí. Bo když to neuděláš, tak na jaře na místě koláče vyroste kyselý, dusíkomilný plevel, který krávy nežerou a snižuješ si tak výměru pro užitečnou píci. Ale protože ani jedno ani druhý už nedoženem, budeme dovážet lacinější obilí a maso z Ukrajiny/Středozápadu/Argentiny a přirážet clo, ze kterýho budeme platit sedláky za parkovou údržbu krajiny - skanzeny. I teď už jsou americký kuřata levnější, než ty z Vodňan, ale protože jsou před zmrazením desinfikovaná chlórem, nesmějí se do Evropy dovážet. O GMO plodinách ani nemluvě.