SVOS Přelouč

Odpovědět
Uživatelský avatar
Rase
5. Plukovník
5. Plukovník
Příspěvky: 13143
Registrován: 11/2/2010, 16:02
Bydliště: Prostějov

SVOS Přelouč

Příspěvek od Rase »

saab-mshorad-with-czech-svos-vehicle-mars-kopie.jpeg

SVOS, spol. s r.o.

Společnost SVOS byla založena 10. prosince 1992 v Přelouči, patří mezi přední evropské výrobce pancéřovaných vozidel, který pokračuje ve více než stoleté historické tradici výroby vojenské techniky v regionu. Ve vojenské oblasti společnost zajišťuje dodávky speciální obrněné techniky pro vojenské uživatele a mezi její produkty patří například lehká průzkumná vozidla Kajman, obrněné verze vozidel Land Rover, pancéřované vozy Toyota Land Cruiser či pancéřové kabiny pro nákladní vozidla Tatra. Společnost se dále soustředí na výrobu víceúčelových vozidel a limuzín určených pro ochranu osob, terénních chráněných vozidel kategorie cross-country, vozidel pro přepravu cenin a chráněných materiálů a vozidel pro speciální použití u policie a vojenských ozbrojených složek. Součástí portfolia je také výroba pancéřování a neprůstřelných skel. Společnost disponuje vlastním konstrukčním oddělením a také vlastním vývojem a výrobou prvků pancéřové ochrany včetně výroby balisticky odolných skel, díky čemuž je schopná zákazníkům nabídnout unikátní řešení odpovídající jejich specifickým potřebám. Při své činnosti společnost spolupracuje s předními akreditovanými balistickými laboratořemi a dozorovými orgány v EU a NATO. V rámci České republiky jsou schopnosti společnosti unikátní. Do současné doby společnost vyrobila přes 3200 pancéřových a chráněných vozidel různých kategorií, které slouží u více než stovky vládních i nevládních provozovatelů ve více než 60 zemích světa včetně desítky zemí NATO. Součástí výrobního portfolia je i spolupráce s předními automobilovými výrobci jako je například Mercedes-Benz, Renault, Volvo, Tatra a další.
V roce 2011 společnost představila veřejnosti obrněný transportér Vega, přičemž se jednalo po dlouhé době o první skutečné české obrněné vojenské vozidlo. AČR ale o vozidlo neměla zájem a rovněž export byl nulový. V roce 2014 zahájila společnost vývoj speciálního obrněného víceúčelového vozidla Perun pro vojenské a v sekundární roli též policejní sbory, které zajišťuje vysokou úroveň ochrany posádky proti střelbě z palných zbraní a proti následkům výbuchu min a nástražných výbušných zařízení. Začátkem roku 2017 uzavřela společnost SVOS partnerství s pátou největší čínskou automobilkou BAIC. Čínská automobilka BAIC (Beijing Automotive Industry Corporation) vznikla v roce 1958. Její roční produkce přesahuje 2,5 milionu osobních i užitkových automobilů. Zaměstnává přes 130 tisíc lidí a její loňské tržby činily 58,8 miliardy dolarů. Díky tomuto partnerství, se v Česku začnou vyrábět její terénní vozidla S80 pro vojenské využití. Dalším důležitým důvodem kooperace SVOS Přelouč a BAIC je velmi pravděpodobně i chystaná modernizace české armády, která hledá náhradu za starší terénní vozy UAZ a Land Rover. S80 dokáže přepravit až osm lidí, základem je americký vznětový čtyřválec Cummins, a využívá jej Čínská lidová armáda, pod názvem BJ80 BAIC.

Zdroj:
http://www.armsvos.cz/
https://cs.wikipedia.org/wiki/Svos
http://www.euro.cz/byznys/cinska-cesta- ... n=copylink

20191030110214_vega_perun_svos.jpg
Naposledy upravil(a) Rase dne 3/8/2022, 10:41, celkem upraveno 1 x.
Obrázek

"Účelem života není být šťastný. Účelem života je být užitečný, čestný a soucitný"
tomas.kotnour
podporučík
podporučík
Příspěvky: 643
Registrován: 10/9/2010, 23:43

TRAAM s.r.o.

Příspěvek od tomas.kotnour »

TRAAM s.r.o.
Společnost TRAAM se zabývá výrobou speciálních bezpečnostních skel od roku 2006. Vzhledem k intenzitě vlastního výzkumu a vývoje kompozitních, balisticky odolných skel, dokážeme využívat nejnovější materiály a metody zpracování pro výrobu ucelené řady produktů, které vždy odpovídají mezinárodně uznávaným normám pro balistickou odolnost a bezpečnost.

Naše výrobky byly testovány předními evropskými zkušebními ústavy a splňují nebo překonávají požadavky uvedené v mezinárodních normách pro odolnost proti rázové vlně, manuálnímu útoku, střelivu a fragmentům.
Sesterská společnost SVOS, spol. s r.o.
Výroba balistických skel s odolností Level 1 až 4 dle STANAG 4569.
Více: https://www.czdefence.cz/clanek/balisti ... na-kvalita
Odpovědět

Zpět na „Zbrojní průmysl“