Automatický kanón GTS-30 kalibru 30 mm ............................................... 17
zdroj: atm 1/2019
Sme je mala a hlavne specificka vzorka ludi, ktoru by som v tomto pripade nebral moc do uvahy.julesak píše:Tento článok je aj na sme.sk - je možné diskutovať, či je to dobrý nápad, či nie, resp. za akých podmienok.
Ale tá diskusia (na smečku, inde som nepozeral) ukazuje najhlbší a najzákladnejší problém OS SR - absolútnu neochotu ľudí na Slovensku pre tento štát niečo urobiť, čo je spôsobené malou resp. až nulovou identifikáciou s ním.
V takomto prípade je úplne jedno, či máme F-16 a Abramsy, alebo Avie B-534 a LT-38, nebojujú zbrane ale ľudia, a bez morálky a ochoty niečo obetovať sme prehrali dávno pred konfliktom, či už sa chceme hrať na obranu pred maďarskou inváziou na Žitný ostrov alebo ruskou do Pobaltia.
.
To je ale nieco ine. Byt nanuteny dva roky stravit v pakarni s politickou vychovou.Amiz píše:Jenom technická, myslíš že někdo z nás (co jsme válčili ještě za Brežněva) by na vojně strávil byť jedinou minutu kdyby nemusel? V tomhle se to zas tak moc nemění, respektive ten vývoj je de facto spíš pozitivní.Juraj Tichý píše:Muzi uz nie su - muzi. Hladina testosteronu v krvi, ktora bola pred 60 rokmi najnizsou zdravou normou, dnes patri k tej najvyssej norme. A z toho vyplyva vsetko o com by sme sa chceli bavit pri ochote branit vlast....
Arthur píše:Rezort obrany bude s modernizáciou armády pokračovať aj v roku 2019

https://domov.sme.sk/c/22020408/slovens ... z5bYKKS2vlDušanič verí, že vláda podporí maximálne zapojenie domácich podnikov.

Ten súdruh Dušanič je na smiech. To že sa dodá munícia a LOTN opravuje pár Afgánskych vrtuľníkov z tých podnikov nič extra nerobí, je to len o cene... O kvalite LOTN vieme svoje a plus chlapci z Prešova, ktorí tiež si užili svoje po ich slávnych GO už z dôb Mi-24...Juraj Tichý píše:Slovensko má podľa šéfa Sekcie výrobcov obrannej techniky nato, aby sa vyzbrojilo z vlastných zdrojov
https://domov.sme.sk/c/22020408/slovens ... z5bYKKS2vlDušanič verí, že vláda podporí maximálne zapojenie domácich podnikov.

Na takéto vývojové skvosty sa nezabúda. Už tie prieskumné Svatavy dostali aspoň rovnaké prístroje ako BVP-M, či preskumáci zdieľajú rovnaký bazmek pre veliteľa a zameriavača? Chýba mi tu smajlík a lá Jan Žiška, pri všetkej úcteArthur píše:Pikujuci brizolit
Zabudli ste na BOV 4x4 Gerlach, BOV 4x4 Alegator Master II, BPsVI a BVP-M a v princípe aj IFV Šakal

Trošku ma len mrzí, že s tým nezačal niečo robiť, ked to mohol zmeniť.Arthur píše:Macko: Naša armáda je v dezolátnom stave aj bez povinnej vojenskej služby
zdroj: https://www.tyzden.sk/spolocnost/52587/ ... gRGirDdOz8
Fundamentálne s Vami súhlasím, pokiaľ však nie ste doživotne vymenovaný nezávislý sudca a aj pre neho platí, že v občianskom živote, pri výkone funkcie sudcu, aj po jeho skončení sa sudca musí zdržať všetkého, čo by mohlo narušiť vážnosť a dôstojnosť funkcie sudcu alebo ohroziť dôveru v nezávislé, nestranné a spravodlivé rozhodovanie súdov. tak môžte v systéme (rezorte) akurát tak držať h..u a krok.Pikujuci brizolit píše:Trošku ma len mrzí, že s tým nezačal niečo robiť, ked to mohol zmeniť.Arthur píše:Macko: Naša armáda je v dezolátnom stave aj bez povinnej vojenskej služby
zdroj: https://www.tyzden.sk/spolocnost/52587/ ... gRGirDdOz8
Odísť a kritizovať vie každý, aj ja. Alebo sa ten dezolát zjavil až po odchode do civilu?

A prečo mi vykáte? Som len 40 ročný ciciakArthur píše: Fundamentálne s Vami súhlasím, pokiaľ však nie ste doživotne vymenovaný nezávislý sudca a aj pre neho platí, že v občianskom živote, pri výkone funkcie sudcu, aj po jeho skončení sa sudca musí zdržať všetkého, čo by mohlo narušiť vážnosť a dôstojnosť funkcie sudcu alebo ohroziť dôveru v nezávislé, nestranné a spravodlivé rozhodovanie súdov. tak môžte v systéme (rezorte) akurát tak držať h..u a krok.
Na druhej strane má tá expost kritika prevažne aspoň hlavu a pätu a nie je to "generátor náhodných slov či rozkaz je viac ako zákon"...

Pokial si ho zaplati kto?Pikujuci brizolit píše: Áno, buďme hrdí na slovenský vývoj. Pokiaľ si ho zaplatia a aj niečo vyvinú...

Ak je to súkromný vývoj, tak súkromné spoločnosti ako EVPU, MSM, atď. Nemyslím, že by som niekedy videl, že MO dalo podnet na RFI, vypísalo tender, či nedajbože medzinárodnú súťaž na milióntu reinkarnáciu 2A42, BVP-M, jednookú Svatavu atď.Juraj Tichý píše:Pokial si ho zaplati kto?Pikujuci brizolit píše: Áno, buďme hrdí na slovenský vývoj. Pokiaľ si ho zaplatia a aj niečo vyvinú...

Arthur, pekné foto. Ale hneď na prvej si hnidopišne uvedomujem, že ešte aj ten HUMVEE má o triedu lepšiu balistickú odolnosť...Arthur píše:eFP BG Latvia Highlights
BVP-M v NATO enhanced Forward Presence Battle Group Latvia