Již před nějakou dobou jsem sliboval, že sem hodím fotky svého koutku. Konečně jsem se dokopal k tomu udělat fotky, resp. konečně jsem ve skladu uklidil tak, že jsem ty fotky mohl pořídit.
Všechno jsou to hotové modely, které jsem prodával nebo ještě prodávám. Řada z nich je z našich exkluzivních "projektů", další vzešly z našich návrhů. No a ten zbytek ( tedy asi tak polovina ) byl někdy produkován různými výrobci. Troufám si tvrdit, že odhadem je zde nějakých 96% všech modelů s českými znaky nebo čs. piloty, které kdy byly vyrobeny.
Já osobně vím ještě o jednom Spitfiru od Corgi a jednom Spitfiru od firmy jejíž jméno jsem zapomněl. Pomíjím samozřejmě různé korporátní modely nebo modely absolutně mimo měřítko.
Pokud někdo víte o něčem dalším, dejte info. Budu jedině rád.
Celkový záběr. Vlevo nahoře na vitríně je resinový A330 ČSA 1:100. Bohužel musí být venku, protože dovnitř se prostě nevejde.
Horní patra - vesměs resinové, případně plastové modely dopravních letadel v měřítku 1:100. Samozřejmě vše ČSA, Travel Service a jeden kousek ČSA Holidays.
Pokud je tam něco jiné, tak se o tom zmíním dále.
Prostřední patra - nahoře dopravní letectvo v měřítku 1:400 a dole v měřítku 1:500
dále dopravní letectvo v měřítku 1:200 snap fit, tedy až na ty dva SkyEurope, které jsou kovové.
a nakonec úplně dole jsou všechny kovové modely dopravních letadel v měřítku 1:200
A už jdeme do vojenských sfér. Různá měřítka - 1:72, 1:48, 1:200, 1:144
Vrtulníky, Albatrosy, Zlínek a další. A vedle něco se čtyřmi koly.
Celkový pohled na české a slovenské letectvo a něco málo tanků.
A teď trošku detailů. Snad nemusím detailně popisovat, ne?
Poslední obrázek je Kuttelwascherův Hurricane 1:32 od Corgi a nad tím L-13 Blaník od kutnohorské firmy HPH. Měřítko nevím. Neměřil jsem.