Muslimská otázka

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Zamčeno
pks
rotný
rotný
Příspěvky: 80
Registrován: 19/7/2014, 13:40
Bydliště: Zlín

Re: Muslimská otázka

Příspěvek od pks »

petrp píše: ... ale budeš bezezbytku dodržovat NAŠE pravidla hry ...
Tady je právě problém našeho demokratického systému, že pravidla určuje většina a muslimové k většině pomalu směřují.
Po víceméně poklidném dosažení většiny jim nic nebude bránit legálně zavést šaríju jako základní zákon země.

Jako řešení navrhuji zakázat Islám - ve smyslu, že odporuje základní listině práv a svobod, protože neumožňuje volně změnit náboženství (trestá to smrtí).
Tato vlastnost Islámu je jednou ze základních stavebních kamenů a muslimové nemají prostor pro ústupky v této otázce.
Bude tedy na úrovni ilegální sekty - bez státní podpory, bez možnosti stavět mešity ...
petrp
nadrotmistr
nadrotmistr
Příspěvky: 197
Registrován: 11/9/2014, 07:43

Re: Muslimská otázka

Příspěvek od petrp »

pks píše: Jako řešení navrhuji zakázat Islám - ve smyslu, že odporuje základní listině práv a svobod...
Podívej se, jak to dopadlo po "revoluci" s KSČ a komunismem obecně... :-? :???:
Uživatelský avatar
Pátrač
3. Generálmajor
3. Generálmajor
Příspěvky: 7850
Registrován: 14/8/2008, 06:44
Bydliště: Prostějov

Re: Muslimská otázka

Příspěvek od Pátrač »

Jde o to, že Islám je jenom další náboženství, kterého ústřední kniha Korán je jaká je a jde o to, že reflektovala realitu a vidění jednoho člověka v jeho době. Korán se rozhodně nerovná právní, zvyková nebo politická praxe. To jsou prvky, které se na něj nalepily postupným vývojem a jeho přirozenou reakcí na podněty okolí.

Takže například šaría je zvykové právo, které s koránem má málo co společného. Jenže zatímco právní systémy v jiných - neislámských zemích se vyvíjely a postupně při zachování represivní a preventivní hodnoty se stávaly méně brutální, islámský svět si toto zvykové právo udržel.

Tak jako si v minulosti ledaskdo vykládal Bibli jak chtěl, a na kdeco našel – pokud najít chtěl - v Bibli ten správný odkaz, potvrzující správnost jakékoliv darebárny, stejně tak je zneužíván i Korán.

Myslet si, že zabiják Islámského státu je pravý muslim v duchu koránu je naprostý nesmysl. Tito zabijáci se jen koránem zaštiťují. Ale oni si myslí že jsou jediní správní muslimové a vše co dělají, jak to dělají a proč to dělají si klidně v pomocí Koránu odůvodní.

Jejich svět byl relativně stabilní, žili si v svých teokraciích, diktátorských režimech a většinou si dělali binec doma. Dvě války v Zálivu a neúspěch v Afganistanu vedly k tomu, že jedna sice z pohledu nás Evropanů krutá diktatura v Iráku zanikla a stát je de facto v rozpadu, a další talibanská v Afganu se už vrátila zpět. Díky tomu, že došlo k velkému posunu v identifikaci lidí obou těchto zemí se k Islámu – náhrada za mocenskou sílu diktátora Husajna a přechodně diktátorského uskupení imánú z Talibanu v Afganu, došlo k tmou, že islám v těchto lokalitách ztratil charakter jen náboženství, ale stal se politickou ideologií a to bohužel toho nejagresivnějšího a nejbrutálnějšího typu.

Je to neuvěřitelné, ale myslím si, že Íránští představitelé mají pravdu, že ten vražedný chaos kolem Islámského státu je plně v odpovědnosti USA a jejich spojenců, tedy i nás. Likvidace režimu v Bagdádu nebyla doprovázena relevantní a všemi respektovanou náhradou a toto je výsledek. Kde zmizí pevná autorita a je jedno jestli je to diktátor, parlament nebo král a nedojde k náhradě čímkoliv co bude mít alespoň stejnou váhu napříč celou společností, vždy a nejen v islámském světě, skončí špatně.

Pokud někoho překvapuje velký zájem muslimské mládeže z Evropských zemí se na těchto zvěrstvech podílet, měl by si uvědomit, že je to asi normální. Většinou se jedná už o druhou a hlavně třetí generaci imigrantů. Rodiče pociťují vděčnost, děti už ne a vnuci se cítí mimo svět. A najednou jim někdo dá vidinu být užitečný a podílet se na něčem velkém. Obnova chalífátu je přece obrovský cíl. A ještě při tom mohou využít možnost pomsty vůči těm, kdo jejich rodiče přijal, ale pro ně podle jejich vidění nedělá nic.

Kdo se diví tomu, kolik de jure Evropanů je ochotno vraždit jiné muslimy a křesťany v oněch podivných válkách je mimo. Mají cíl, mají vizi, jsou najednou Boží Bojovníci a ne lúzři odněkud z předměstí Paříže, slumu v Itálii nebo ghetta u Madridu. Jsou tam peníze, je tam moc, je tam možnost válečnických kratochvílí jako je rabování a znásilňování, prostě adrenalin, co jiného si přát.

Samosebou, že logicky, když si splní své sny nebo je to přestane bavit, vrací se domů, ale už to nejsou naivní zradikalizovaní idealisté, ale tvrdí a krutí válečníci, s dobře nastavenou hlavou a z toho jsou potom ty průšvihy jako v Paříži. A bude to stále horší a bude toho přibývat.

Vývoz dobra v podobě demokracie tragicky selhal. Toto jsou jeho plody. Kdyby v Iráku vládl Husajn, Islámský stát by nikdy nevznikl. Kdyby se svět nemontoval do Lybie, byla by to dnes stále jedna země sice pod diktaturou, ale čitelnou diktaturou a ne ten bordel co je tam nyní. A pokud by se nechala v klidu Sýrie, tak by byl klid i tam, dávno by si tam diktátor Asád, ale čitelný diktátor udělal pořádek. To co jsem napsal právě teď, je hnus. Moc se mi to samotnému nelíbí, ale bohužel tento svět ještě mentálně, zkušeností a společenskou praxí k demokracii nedospěl a ta hrůza co je tam nyní, její příchod přirozeným vývojem daných společností, ještě více oddálí.

Navíc konkrétně Islámský stát dokonale zvládá práci s médii. Je poznat, že se rychle učí a svoji reklamu zvládají stejně dobře jako Palestinci v Pásmu Gazy. Ty příšernosti co dělají mají lidmi otřást, znejistět je a zbavit odvahy jim čelit, pokud jednou přijdou.

A potom je zde otázka běženců. Evropa ve své pitomosti jim otvírá dveře. Dokonce nám nařizuje nebo by chtěla nařizovat kolik jich musíme přijmout. Položím otázku. Kolik běženců přijaly nejbohatší islámské země?

Tedy Saudská Arábie, Kuvajt, Spojené arabské emiráty, Omán, Bahrajn, Írán a další. Rád bych to věděl. A kolik jich přijmou USA, kteří za polovinu toho bordelu přímo odpovídají.
ObrázekObrázek

Pes(ticid) - nejlepší přítel člověka! Nechápete? Nevadí. Hlavní je, že víte že:

JDE O TO, ŽE KDYBY O NĚCO ŠLO, BYLO BY DOBRÉ VĚDĚT, O CO VLASTNĚ JDE.
petrp
nadrotmistr
nadrotmistr
Příspěvky: 197
Registrován: 11/9/2014, 07:43

Re: Muslimská otázka

Příspěvek od petrp »

Pátrač píše: Vývoz dobra v podobě demokracie tragicky selhal. Toto jsou jeho plody. Kdyby v Iráku vládl Husajn, Islámský stát by nikdy nevznikl. Kdyby se svět nemontoval do Lybie, byla by to dnes stále jedna země sice pod diktaturou, ale čitelnou diktaturou a ne ten bordel co je tam nyní. A pokud by se nechala v klidu Sýrie, tak by byl klid i tam, dávno by si tam diktátor Asád, ale čitelný diktátor udělal pořádek. To co jsem napsal právě teď, je hnus. Moc se mi to samotnému nelíbí, ale bohužel tento svět ještě mentálně, zkušeností a společenskou praxí k demokracii nedospěl a ta hrůza co je tam nyní, její příchod přirozeným vývojem daných společností, ještě více oddálí.
To co jsi napsal, je přesný popis důvodů a následků. Na některé kultury nic jiného než jasně stanovené a tvrdě vyžadované pravidla neplatí. Proč?
Je to přece tak snadné k pochopení - když celá století, potažmo tisíciletí žijí tyto národy pod vládou jedné osoby (diktátor, císař, král) nelze je najednou předělat, oni to totiž neumí! Jsou ZVYKLÍ poslouchat tu jedinou "předurčenou" osobu, ona jim linkuje jejich životy. Dejte jim "svobodu", co z toho vznikne? Samozřejmě chaos, protože najednou tito lidé NEVÍ CO MAJÍ DĚLAT, protože je nikdo nevede a oni to sami nezvládnou. Snadno pak ovládnou lokální "vůdci"!
Uživatelský avatar
Pátrač
3. Generálmajor
3. Generálmajor
Příspěvky: 7850
Registrován: 14/8/2008, 06:44
Bydliště: Prostějov

Re: Muslimská otázka

Příspěvek od Pátrač »

Toto je poměrně zajímavé.

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/2 ... sta-smrti/

Jeden z mála čestných muslimů který nám jasně říká- protivte se nám a my vás zabijeme. Trochu jinak ale obsah a nebo význam jsou jasné.
ObrázekObrázek

Pes(ticid) - nejlepší přítel člověka! Nechápete? Nevadí. Hlavní je, že víte že:

JDE O TO, ŽE KDYBY O NĚCO ŠLO, BYLO BY DOBRÉ VĚDĚT, O CO VLASTNĚ JDE.
1stCLJan
štábní praporčík
štábní praporčík
Příspěvky: 519
Registrován: 29/7/2014, 10:06

Re: Muslimská otázka

Příspěvek od 1stCLJan »

Vzkaz bývalého pražského imána Sámera Shehadeha Českám občanům.


Výzva Martina Konvičky k účasti na protiislámské demonstraci 16.1.2015
petrp
nadrotmistr
nadrotmistr
Příspěvky: 197
Registrován: 11/9/2014, 07:43

Re: Muslimská otázka

Příspěvek od petrp »

Zajímavý pokus:
Prodavač hot dogů Jerry Reddick včera vstoupil na síť sociálních médií, aby provedl experiment, jak až daleko může jít se svobodou projevu, když napsal: „Otestujme, jaká je svoboda slova, když se netrefujete do muslimů.“ To, co pak následovalo, byla série tweetů, které byly bezpochyby pohoršlivé, ale mnozí by o nich mohli usuzovat, že vůbec nejsou o nic více hrubé, než byly materiály vydávané Charlie Hebdo.

- Tvrdil, že nejlépe upečené Židy seženete v Polsku a v Německu, kde na to mají pícky z nejlepší hlíny. #Freedomofspeech?
- Do roku 2001 jsem si myslel, že Američané neumí létat, dokud jsem je neviděl vyskakovat z věží Dvojčat v New Yorku. #FreedomofspeechMUHAMMAD
- Hitler se zeptal svých lidí: „Jaké Židy máte nejradši?“ Dobře upravené s preclíkem a košer okurčičkou. Svoboda slova je obousměrná #Muhammad
- Kdybych nakreslil karikaturu s Hitlerem s pár Židy kráčejícími do pece; bralo by se to jako svoboda slova stejně jako karikatury Mohammeda?

Do několika hodin po těchto tweetech byl Reddick ohlášen policii v Halifaxu a teď jej už úřady vyšetřují.
http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/5374 ... asledovalo

Politická "masová" demonstrace za podporu "Charlie.." v Paříži z nadhledu, nejen fotografického... :-)
Obrázek

http://protiproud.parlamentnilisty.cz/p ... e-sami.htm
Uživatelský avatar
Aaron Goldstein
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 3062
Registrován: 19/7/2014, 19:38
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Muslimská otázka

Příspěvek od Aaron Goldstein »

petrp píše: série tweetů, které byly bezpochyby pohoršlivé, ale mnozí by o nich mohli usuzovat, že vůbec nejsou o nic více hrubé, než byly materiály vydávané Charlie Hebdo.
Srovnávat vtipy o holocaustu a karikaturu Mohameda je chucpe...

Když chtěl opravdu experimentovat, tak mohl použít karikaturu Ježíše... Ať byl Charlie Hebbo kontroverzní jakkoliv, tak vtipy o vyvražďování muslimů v něm nebyly...

Ale jeden jasný výsledek ten "experiment " měl... Úřady ho vyšetřují... Nezavraždili ho....
Obrázek

Že jsem paranoidní ještě neznamená, že po mě nejdou...
Uživatelský avatar
Trabant
četař
četař
Příspěvky: 71
Registrován: 17/10/2014, 15:03
Bydliště: Kralupy nad Vltavou

Re: Muslimská otázka

Příspěvek od Trabant »

Obrázek

James Bond je pohádka, Vašek Hruška je realita.
martanus
četař
četař
Příspěvky: 74
Registrován: 15/7/2014, 18:14

Re: Muslimská otázka

Příspěvek od martanus »

Islámský stát hrozí Rusku. V hledáčku má jeho agenty

RF je po Turecku státem s největším počtem muslimů v Europě.

Bude EU spolupracovat s RF?

http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/isl ... 5900fea04/
Logika vás dostane z bodu A do bodu B. Fantazie vás dostane kamkoli.
Každý člověk dělá chyby, ale jen hlupák u nich zůstává.
Uživatelský avatar
Pátrač
3. Generálmajor
3. Generálmajor
Příspěvky: 7850
Registrován: 14/8/2008, 06:44
Bydliště: Prostějov

Re: Muslimská otázka

Příspěvek od Pátrač »

Vypadá to jako vtip, ale vtip to rozhodně není.

Obrázek

Přesně takto se my Evropané chováme vůči naší muslimské náboženské menšině.
ObrázekObrázek

Pes(ticid) - nejlepší přítel člověka! Nechápete? Nevadí. Hlavní je, že víte že:

JDE O TO, ŽE KDYBY O NĚCO ŠLO, BYLO BY DOBRÉ VĚDĚT, O CO VLASTNĚ JDE.
Uživatelský avatar
wildesau
nadpraporčík
nadpraporčík
Příspěvky: 420
Registrován: 5/3/2006, 09:05
Bydliště: Otrokovice

Re: Muslimská otázka

Příspěvek od wildesau »

Musím říct, že nevím co si o videu bývalého imáma myslet, jestli mám brečet a nebo se smát.
Uživatelský avatar
josefg
poručík
poručík
Příspěvky: 713
Registrován: 16/5/2009, 16:04

Re: Muslimská otázka

Příspěvek od josefg »

Aaron Goldstein píše: Když chtěl opravdu experimentovat, tak mohl použít karikaturu Ježíše... Ať byl Charlie Hebbo kontroverzní jakkoliv, tak
Na zvědavci jeden takový vtípek je a pod ním článek s komentářem ve stylu že tolik mrtvých novinářů určitě je tragédie, ale že kultura při ní škody neutrpěla, a ten vtípek je opravdu na úrovni. Být to v CK před rokem 1800 autor by visel, později by dostal cca patnáct let těžkého žaláře.
Tak jsem se přestal divit katolickému kléru, že v té věci vystupuje vůči muslimům překvapivě smířlivě a s pochopením.. Evidentně katolíky iritovali taky jen se o tom nepíše.
Obrázek

read between lines, read between lies
Uživatelský avatar
Skeptik
7. Major
7. Major
Příspěvky: 6728
Registrován: 16/1/2011, 22:28
Bydliště: Středočeská gubernia

Re: Muslimská otázka

Příspěvek od Skeptik »

josefg píše:
Aaron Goldstein píše: Když chtěl opravdu experimentovat, tak mohl použít karikaturu Ježíše... Ať byl Charlie Hebbo kontroverzní jakkoliv, tak
Na zvědavci jeden takový vtípek je a pod ním článek s komentářem ve stylu že tolik mrtvých novinářů určitě je tragédie, ale že kultura při ní škody neutrpěla, a ten vtípek je opravdu na úrovni. Být to v CK před rokem 1800 autor by visel, později by dostal cca patnáct let těžkého žaláře.
Tak jsem se přestal divit katolickému kléru, že v té věci vystupuje vůči muslimům překvapivě smířlivě a s pochopením.. Evidentně katolíky iritovali taky jen se o tom nepíše.
Myslíš třeba tímto zobrazením Otce, Syna i Ducha Svatého? :sad:
Velký obrázek
Obrázek je vizuálně zmenšen. Zobrazit v plné velikosti
ObrázekObrázek

"Hádá-li se člověk s blbcem déle než pět minut, hádají se blbci dva," Jan Werich
"Važte si lidí, kteří hledají pravdu, a střezte se těch, kteří tvrdí, že ji našli," Voltaire
Uživatelský avatar
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál
Příspěvky: 17860
Registrován: 26/1/2008, 15:48

Re: Muslimská otázka

Příspěvek od skelet »

a žádná klatba? žádná trestná výprava? čím to?
ObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Aaron Goldstein
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 3062
Registrován: 19/7/2014, 19:38
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Muslimská otázka

Příspěvek od Aaron Goldstein »

Je tedy vidět, že bylo umožněno nejen zveřejnění karikatur zesměšňující islám, ale i karikatur zesměšňující křesťanství... Nešlo tedy o použití dvojího metru, jak se snaží někteří muslimové a sluníčkoví multikulti tvrdit a zcela jasně to popírá jejich tvrzení, že pokud by karikatury byly namířeny proti většinové společnosti, tak už by byl Charlie Hebbo dávno zakázaný... Jak je vidět, tak Charlie Hebbo si utahoval ze všeho a ze všech...
Obrázek

Že jsem paranoidní ještě neznamená, že po mě nejdou...
Uživatelský avatar
Skeptik
7. Major
7. Major
Příspěvky: 6728
Registrován: 16/1/2011, 22:28
Bydliště: Středočeská gubernia

Re: Muslimská otázka

Příspěvek od Skeptik »

[quote="skelet"]a žádná klatba? žádná trestná výprava? čím to je?/quote]
Nevím, to se musíš zeptat křesťanů.
U katolické církve je to jasné - mají tolikvidaci másla na hlavě, že poslední co by chtěli je další vlna skandálních diskusí o pedofilních kněžích a zatloukání těchto skandálů církví.
U "běžných evropských věřících" nevím. Buďto je jejich Víra již tak slabá, že jim to nevadí, nebo naše společnost tak dekadentní, že to považují za normální. V takové Indonésii by to "umělcům" asi tak lehce neprošlo.
Islám je mnohem mladší náboženství a tak tam takovéto výpady proti svým Svatým věcem asi berou víc osobně.

Ostatně já si taky mohu doma dovolit říkat, například, že fanoušci Baníku jsou píp, píp a píp. A taky píp a jejich staré jsou píp ...
V Ostravě na stadiónu uprostřed kotle bych ale trapně mlčel. :wink:
ObrázekObrázek

"Hádá-li se člověk s blbcem déle než pět minut, hádají se blbci dva," Jan Werich
"Važte si lidí, kteří hledají pravdu, a střezte se těch, kteří tvrdí, že ji našli," Voltaire
Uživatelský avatar
josefg
poručík
poručík
Příspěvky: 713
Registrován: 16/5/2009, 16:04

Re: Muslimská otázka

Příspěvek od josefg »

Skeptik píše:
skelet píše:a žádná klatba? žádná trestná výprava? čím to je?/quote]
Nevím, to se musíš zeptat křesťanů.
U "běžných evropských věřících" nevím. Buďto je jejich Víra již tak slabá, že jim to nevadí, nebo naše společnost tak dekadentní, že to považují za normální.
Jisté ale je, že celé křesťanstvo při pohledu na jejich díla propadá do smutku, nad krutým činem muslimského teroristy, který ruku umělce navždy zastavil a zabránil křesťanským srcím plesati nad umnými kresbami. Ještě je třeba zvolati vstanou noví bojovníci, chci říct umělci ... " a Putin zase bude mít a nejen ve Vatikánu o pár sympatizantů navíc.
Obrázek

read between lines, read between lies
Uživatelský avatar
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál
Příspěvky: 17860
Registrován: 26/1/2008, 15:48

Re: Muslimská otázka

Příspěvek od skelet »

Ono je to o tom, že většina lidí se nad to dokáže povznést, zbytek si zanadává a tím to skončí.
ObrázekObrázekObrázek
bobo
Příspěvky: 0
Registrován: 16/11/2014, 00:51

Re: Muslimská otázka

Příspěvek od bobo »

Každý normální katolík si řekne, že mají svobodnou vůli protivit se Bohu a aspoň se pomodlí střelnou modlitbu - to se ale ničím nestřílí, ale jenom se byť i v duchu pronese pár slov, třeba "Bože, odpusť jim". Mají pouze povinnost nepodporovat takového svévolníka, napomenout ho pokud je to možné nebo jinak slušně vyjádřit nesouhlas. Dokonce katolík ani nesmí ničit cizí majetek, byť by byl tohoto charakteru. Může to koupit a zničit, ale ne ukrást a zničit. Je pochopitelné, že pokud je velmi rozhořčený, tak může dojít ke zkratkovitému jednání, třeba roztrhání takového časopisu na stánku, ale to je asi tak všecko, co si může dovolit, ikdyž je vrchovatě nasraný, jenže ani toto jednání ho nezbavuje povinnosti nahradit způsobenou škodu.
Zamčeno

Zpět na „Aktuality“