Válka v Iraku
- kopapaka
- 6. Podplukovník

Re: Válka v Iraku
Sem tam už tomu někdo říká arabská zima...
Z druhé strany je alespoň vidět, kam to islamisté můžou dotáhnout...
Lidi se alespoň líp proberou.
Z druhé strany je alespoň vidět, kam to islamisté můžou dotáhnout...
Lidi se alespoň líp proberou.

"Válka je Mír, Svoboda je Otroctví a Nevědomost je Síla!"
Trošku zaotím, ale jenom trošku. Dnes, když jsem šel po obědě do práce, tak jsem narazil na dva lidi s podpisovou peticí. Měli takový ten přenosný stoleček a na něm byl nápis petice a pod ním přeškrtnutá mešita. Takže, pravděpodobně ano, lidi se probírají.

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Asi už bylo načase. Jen je hloupé, že to napřed muselo stát život nebo existenci tolik lidí.Tolik roků všude možně píšu, že je to problém a kolikrát jsem byl akorát za blbce. Lepší pozdě než vůbec.
TO co se děje v Íráku a Sýrii není jen problém těchto dvou zemí. To je obrovský problém i náš. A vliv Saudské Arábie je v Evropě neuvěřitelný přes její gigantické dolarové dotace v Evropě žijích muslimů, v placených aktivitách v masmédiích a v neutuchající stavební a zřizovatelské činnsti - myslím tím mešity a modlitebny.
TO co se děje v Íráku a Sýrii není jen problém těchto dvou zemí. To je obrovský problém i náš. A vliv Saudské Arábie je v Evropě neuvěřitelný přes její gigantické dolarové dotace v Evropě žijích muslimů, v placených aktivitách v masmédiích a v neutuchající stavební a zřizovatelské činnsti - myslím tím mešity a modlitebny.

Pes(ticid) - nejlepší přítel člověka! Nechápete? Nevadí. Hlavní je, že víte že:
JDE O TO, ŽE KDYBY O NĚCO ŠLO, BYLO BY DOBRÉ VĚDĚT, O CO VLASTNĚ JDE.
- kozlustechnykus
- poručík

Uz par let rikam, ze bude fakt sranda, az se ty miliony v Nemecku, Francii a VB pohnou. Zhruba od 2009 nebo kdy horela Pariz - jak ty dva kluci vlezli do trafostanice. Furt jsem byl za vola a nesnasenlivce. Jenze cas postupuje, incidentu pribyva, kamaradi se taky obcas do tech oblasti dostanou a najednou to nerikam zdaleka sam.
„Je to skutečně tak, že Česká televize má určený úhel pohledu. Má ho určen na základě doporučení Evropské komise, která povoluje veřejnoprávním médiím fungovat z poplatků, nebo z daní jenom za předpokladu, že budou prosazovat, obhajovat a dívat se na všechno z úhlu pohledu tradic evropského humanismu a kritického myšlení."
Michal Jankovec clen rady CT
Michal Jankovec clen rady CT
Myslím, že svědek řekne více, jak tisíc slov.
V Británii natočili dokument "Dispatches: Undercover mosqeue", kde skrytou kamerou infiltrovali nejvýznamnější britské mešity a nahrávali, co se tam vyučuje. První díl způsobil poprask, protože britští muslimové byli vyučováni, že se mají připravit na násilné převzetí moci v Británii. Islamisté televizní stanici zažalovali a od kontroverzních výroků se distancovali.
Stanice pak udělala druhou sérii, která začala v největší londýnské mešitě, která je britskými politiky i místními islamisty prezentována jako "příklad tolerance a soužití".
Opak byl pravdou: bylo tam vyučováno, že až přijde ten pravý čas, britští muslimové en masse povstanou, převezmou moc, povraždí všechny své odpůrce a "nečisté" atd. Ale teď ne, teprve až nadejde správný čas. Což, podotýkám já, může být s růstem Kalifátu.
A pak je zde unikátní dokument s českou ex-muslimkou, který nádherně odhaluje všechny ty šílené lži.
Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají: Muslimové smí nevěřícím lhát a tak v počátku říkají, že šaría neplatí, že nikde na světě není, že je všechno v pohodě... A pak se to začne utužovat:
V tomto kontextu je velmi důležité, že se Korán velmi liší podle toho, které pasáže byly psané v jakém období Muhhamadova života. V počátku byl mírumilovný, později nesmiřitelný násilník. Nevěřícím jsou tak prezentovány mírumilovné pasáže... Které jsou ale pro "pokročilé" Muslimy neplatné, protože jsou nahrazeny těmi "mladšími", radikálními, nesmiřitelnými sůrami.
Český dokument názorně ukazuje i to, co evropanky přitahuje k Islámu.
* * *
Jinak toto není jenv Islámu. V pozadí je něco mnohem závažnějšího, o čem pohříchu téměř nikdo neví. Sociologické pozadí roku 1968. To sem nepatří úplně, je to sociologie, takže schovám do Spoileru:
V Británii natočili dokument "Dispatches: Undercover mosqeue", kde skrytou kamerou infiltrovali nejvýznamnější britské mešity a nahrávali, co se tam vyučuje. První díl způsobil poprask, protože britští muslimové byli vyučováni, že se mají připravit na násilné převzetí moci v Británii. Islamisté televizní stanici zažalovali a od kontroverzních výroků se distancovali.
Stanice pak udělala druhou sérii, která začala v největší londýnské mešitě, která je britskými politiky i místními islamisty prezentována jako "příklad tolerance a soužití".
Opak byl pravdou: bylo tam vyučováno, že až přijde ten pravý čas, britští muslimové en masse povstanou, převezmou moc, povraždí všechny své odpůrce a "nečisté" atd. Ale teď ne, teprve až nadejde správný čas. Což, podotýkám já, může být s růstem Kalifátu.
A pak je zde unikátní dokument s českou ex-muslimkou, který nádherně odhaluje všechny ty šílené lži.
Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají: Muslimové smí nevěřícím lhát a tak v počátku říkají, že šaría neplatí, že nikde na světě není, že je všechno v pohodě... A pak se to začne utužovat:
V tomto kontextu je velmi důležité, že se Korán velmi liší podle toho, které pasáže byly psané v jakém období Muhhamadova života. V počátku byl mírumilovný, později nesmiřitelný násilník. Nevěřícím jsou tak prezentovány mírumilovné pasáže... Které jsou ale pro "pokročilé" Muslimy neplatné, protože jsou nahrazeny těmi "mladšími", radikálními, nesmiřitelnými sůrami.
Český dokument názorně ukazuje i to, co evropanky přitahuje k Islámu.
* * *
Jinak toto není jenv Islámu. V pozadí je něco mnohem závažnějšího, o čem pohříchu téměř nikdo neví. Sociologické pozadí roku 1968. To sem nepatří úplně, je to sociologie, takže schovám do Spoileru:
Cover: s paní z videa jsem měl možnost mluvit osobně na teologické fakultě v ČB a její zkušenosti bych nepřál asi nikomu...

"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Když jsem naposledy přednášel v Holešově - upoutávku jsem sem dal také, po přednášce jsem díky neuvěřitelně vnímavému a znalému publiku pokračoval asi hodinu a půl v diskusi. Poslouchala nás nějaká mladá paní s dítětem na ruce a požádala o slovo. A vypověděla jak si na Masarykovu univerzitu v Brně někdo pozval toho, co vede mešitu v Brně. Během pár vět mu studenti zobali z ruky, říkal krásné, líbivé věty a islám z toho vyšel jako svět lásky a dobra, který nikdo nechápe.
Když se diskuse stočila na Palestince a Izrael - náhle celá aula věděla, že co Žid, to vrah a zase mu studenti nadšeně tleskali. Ta žena - tehdy studentka jediná měla proti tomuto postoji námitky. Dav ji ukřičel a stala se veřejným nepřítelem. I tak to může vypadat na našich šklách
Jelikož jsem něco podobného zažil, vím co to pro ni muselo být za peklo. Jinak ten obdivovaný návštěvník byl ten český muslim co v mešitě kázal o potřebě zabíjet Židy. A tomu naši studenti tleskají.
Možná to peklo v Íráku začne lidem otevírat oči.
Jinak Kurdové jsou chlapíci, prorazili široký koridor a Jezídové jsou asi zachránění. Jak jsem už napsal - boj Kurdů - muslimů za záchranu životů Jezídů, kteří byli po staletí muslimy vraždění, na mě udělal hluboký dojem.
Když se diskuse stočila na Palestince a Izrael - náhle celá aula věděla, že co Žid, to vrah a zase mu studenti nadšeně tleskali. Ta žena - tehdy studentka jediná měla proti tomuto postoji námitky. Dav ji ukřičel a stala se veřejným nepřítelem. I tak to může vypadat na našich šklách
Jelikož jsem něco podobného zažil, vím co to pro ni muselo být za peklo. Jinak ten obdivovaný návštěvník byl ten český muslim co v mešitě kázal o potřebě zabíjet Židy. A tomu naši studenti tleskají.
Možná to peklo v Íráku začne lidem otevírat oči.
Jinak Kurdové jsou chlapíci, prorazili široký koridor a Jezídové jsou asi zachránění. Jak jsem už napsal - boj Kurdů - muslimů za záchranu životů Jezídů, kteří byli po staletí muslimy vraždění, na mě udělal hluboký dojem.

Pátrač: Na teologické fakultě v ČB když přišli přednášet muslimové, museli žáky mírnit profesoři, protože studenti přednášející muslimy vůbec nešetřili, stejně tam dopad i Paroubek... Ale to je holt asi o přístupu, mě tehdy potěšilo, že to jsou právě oni proklínaní humanisté, kteří si od muslimů nenechali vnutit vůbec nic. Ale taky to je křesťanská škola...

Záleží na zaměření té které školy.. většina fakult Masarykovky není o kritickém smýšlení

Já jsem žil vždycky v domění že vyzívat k vraždění kohokoliv včetně židů oficiálně a ještě k tomu z pozice nějaké autority je v našem právním systému trestné.A bylo by zajímavé jak by k tomuto přistupovaly naše soudy.....Pátrač píše:Když se diskuse stočila na Palestince a Izrael - náhle celá aula věděla, že co Žid, to vrah a zase mu studenti nadšeně tleskali. Ta žena - tehdy studentka jediná měla proti tomuto postoji námitky. Dav ji ukřičel a stala se veřejným nepřítelem. I tak to může vypadat na našich šklách
Lepší je tragický konec než tragédie bez konce
CAT píše:Pátrač: Na teologické fakultě v ČB když přišli přednášet muslimové, museli žáky mírnit profesoři, protože studenti přednášející muslimy vůbec nešetřili, stejně tam dopad i Paroubek... Ale to je holt asi o přístupu, mě tehdy potěšilo, že to jsou právě oni proklínaní humanisté, kteří si od muslimů nenechali vnutit vůbec nic. Ale taky to je křesťanská škola...
A to nemáš strach že nějaký islámský klerik vyhlásí fatvu vůči humanistům?
Mauler: On také ten pán z Brna čelil myslím několika obviněním, v době kdy jsem tohle aktivně sledoval, tak nechával český muslimany natáčet se s airsoftovejma kvérama v mešitě atd... Ale opravdu vystupuje příjemně, hold vlk v rouše beránčím... A ohledně humanistů strach nemám, sice mám vysokoškolské humanitní vzdělání, ale povoláním jsem technik 

CAT píše:Mauler: On také ten pán z Brna čelil myslím několika obviněním, v době kdy jsem tohle aktivně sledoval, tak nechával český muslimany natáčet se s airsoftovejma kvérama v mešitě atd... Ale opravdu vystupuje příjemně, hold vlk v rouše beránčím...
Se matně pamatuji že jsem něco o tom četl ale nějak sem se nedočetl že byl odsouzen(teď nemyslím ty airsoft kvéry ale jeho výroky).....nebo zda to jako vždy vyšumělo do ztracena.Tak nezbývá než doufat že je spojení humanista - technik v tý fatvě nenapadne.

Mauler: Odsouzen a vypráskán bičemza hranice města bohužel nebyl, nebo já o tom nevím...
Naposledy upravil(a) CAT dne 14/8/2014, 20:58, celkem upraveno 1 x.

-
zenith0009
- štábní praporčík

Tak to přesuň, tady to nemá co dělat...
Pátrač: Tak třeba vztahy Jezídů a Pešmergů jsou na bodě mrazu, neboť dotyční utekli z fronty a nechali obyvatelstvo na pospas isis. To samé udělali křesťanům u Mosulu. Koridor k Sinajru otevřeli syrští ypg, kteří jim přišli do Iráku na pomoc. Až si říkám, jestli za tïm není nějaký plán. Zatím na tom iráčtí Kurdové politicky dost získali...
Jinak si to definoval pěkně. Akorát islamismus (umírněný) bych nechápal jako přechodnou stanici k fundamentalismu. To není vývoj, ale dva různé směry. Islamismus (ve smyslu návrat hodnot, politický islám) jako celospolecensky proud, fundamentalismus jako extremismus. Bohužel i extremismus má ze zjevných příčin velkou podporu
Ze někde vyhraje islamisticka strana (Tunisko,Alžírsko,Turecko,...) nemusí znamenat, že se promění v ráj fundamentalistu. Turecku spis hrozí prezidentský systém po vzoru Putina
Pátrač: Tak třeba vztahy Jezídů a Pešmergů jsou na bodě mrazu, neboť dotyční utekli z fronty a nechali obyvatelstvo na pospas isis. To samé udělali křesťanům u Mosulu. Koridor k Sinajru otevřeli syrští ypg, kteří jim přišli do Iráku na pomoc. Až si říkám, jestli za tïm není nějaký plán. Zatím na tom iráčtí Kurdové politicky dost získali...
Jinak si to definoval pěkně. Akorát islamismus (umírněný) bych nechápal jako přechodnou stanici k fundamentalismu. To není vývoj, ale dva různé směry. Islamismus (ve smyslu návrat hodnot, politický islám) jako celospolecensky proud, fundamentalismus jako extremismus. Bohužel i extremismus má ze zjevných příčin velkou podporu
Ze někde vyhraje islamisticka strana (Tunisko,Alžírsko,Turecko,...) nemusí znamenat, že se promění v ráj fundamentalistu. Turecku spis hrozí prezidentský systém po vzoru Putina

Přesun není nutný - já zde končím, těžko něco dodávat.

Málikí ustoupil, Irák dostal šanci soustředit se na boj s džihádisty
Irácký premiér Núrí Málikí v projevu ve státní televizi oznámil svou rezignaci na funkci a vyslovil podporu svému nástupci Hajdarovi Abádímu. Málikí v poslední době čelil velkému tlaku domácí i světové scény, aby odstoupil a nahradil ho politik, který bude lépe čelit radikálům z hnutí Islámský stát.
Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/iracky-premier-n ... ranicni_zt
Irácký premiér Núrí Málikí v projevu ve státní televizi oznámil svou rezignaci na funkci a vyslovil podporu svému nástupci Hajdarovi Abádímu. Málikí v poslední době čelil velkému tlaku domácí i světové scény, aby odstoupil a nahradil ho politik, který bude lépe čelit radikálům z hnutí Islámský stát.
Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/iracky-premier-n ... ranicni_zt

-
zenith0009
- štábní praporčík

OSN: Na Sindžáru nastal stav nouze. USA přesto jezídy neevakuují

Američtí vojáci vysazení na Sindžáru odhadli počty urchlíků na 4 - 5 tisíc, místní ale odhadují 5 - 15 tisíc a varují, že krize ještě neskončila, OSN vyhlásila stav nouze. Většina uprchlíků však již pohoří opustila, podle různých zdrojů 70 - 100 tisíc. Na místě zůstávají hlavně staří a nemocní, neschopní cesty kordonem do Sýrie, který prorazily syrské kurdské milice YPG poté, co Pešmergové z oblasti ustoupili (část utekla do Sýrie, YPG pak vstoupila do Iráku a zabezpečila druhou stranu hranice před ISIS). Pokračuje také letecká evakuace, jeden mi - 17 se zřítil, pravděpodobně byl přetížen. Cestující utrpěli zranění. Letadla nad Irák vyslali USA, VB, a Turecko, VB a USA mají speciální jednotky i na zemi. Turecko má svázané ruce, neboť ISIS zadržuje desítky jeho občanů. Z Turecka tak dorazila na pomoc jen PKK, z Iránu kurdské milice ze základen z Iráku, jednotky Quds cvičí a vedou šiítské milice společně s Hizballáhem (model Sýrie). VB, Francie a ČR chtějí dodat zbraně přímo Kurdům. S nákupem kurdské ropy asi nyní nebude problém (tankery už přistály v USA, Izraeli, ...), pokud ubrání ropovod.
http://www.washingtonpost.com/world/yaz ... story.html
...
Ropa z Kurdistánu

ISIS pokračuje v kotrole zdrojů. Po ovládnutí ropných polí, rafinérií, elektráren a vodních zdrojů se zmocnil iráckých zásob pšenice. Ovládl úrodná území (kde se vypěstuje asi 40% Irácké produkce), ukradl obilí ze sýpek a převezl do Sýrie, či se snažil přeprodat zpět do Iráku.
http://www.reuters.com/article/2014/08/ ... 4720140813
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/2 ... eevakuuji/Organizace spojených národů prohlásila situaci, v níž se ocitli jezídové na severoirácké hoře Sindžár, za stav nouze. Jde o nejvyšší stupeň humanitární krize. Přesto se Spojené státy rozhodly, že jezídy, kteří se na Sindžár uchýlili před postupujícími radikály z organizace Islámský stát, neevakuují. Pentagon krok odůvodňuje tím, že jezídů v pohoří je výrazně míň, než se očekávalo, a jsou podle Američanů dobře zásobeni vodou a potravinami, které jim Spojené státy shazují. Situaci na místě zhodnotil tým amerických vojáků a humanitárních pracovníků.

Američtí vojáci vysazení na Sindžáru odhadli počty urchlíků na 4 - 5 tisíc, místní ale odhadují 5 - 15 tisíc a varují, že krize ještě neskončila, OSN vyhlásila stav nouze. Většina uprchlíků však již pohoří opustila, podle různých zdrojů 70 - 100 tisíc. Na místě zůstávají hlavně staří a nemocní, neschopní cesty kordonem do Sýrie, který prorazily syrské kurdské milice YPG poté, co Pešmergové z oblasti ustoupili (část utekla do Sýrie, YPG pak vstoupila do Iráku a zabezpečila druhou stranu hranice před ISIS). Pokračuje také letecká evakuace, jeden mi - 17 se zřítil, pravděpodobně byl přetížen. Cestující utrpěli zranění. Letadla nad Irák vyslali USA, VB, a Turecko, VB a USA mají speciální jednotky i na zemi. Turecko má svázané ruce, neboť ISIS zadržuje desítky jeho občanů. Z Turecka tak dorazila na pomoc jen PKK, z Iránu kurdské milice ze základen z Iráku, jednotky Quds cvičí a vedou šiítské milice společně s Hizballáhem (model Sýrie). VB, Francie a ČR chtějí dodat zbraně přímo Kurdům. S nákupem kurdské ropy asi nyní nebude problém (tankery už přistály v USA, Izraeli, ...), pokud ubrání ropovod.
http://www.washingtonpost.com/world/yaz ... story.html
...
Ropa z Kurdistánu

ISIS pokračuje v kotrole zdrojů. Po ovládnutí ropných polí, rafinérií, elektráren a vodních zdrojů se zmocnil iráckých zásob pšenice. Ovládl úrodná území (kde se vypěstuje asi 40% Irácké produkce), ukradl obilí ze sýpek a převezl do Sýrie, či se snažil přeprodat zpět do Iráku.
http://www.reuters.com/article/2014/08/ ... 4720140813

Zenith: Když ty zprávy od tebe čtu, tak si nemůžu pomoci a ač nechtíc obdivovat ISIL, v Arabském světě něco takového prostě nemá obdoby...