Asi jsem to podcenil, človeče jak stárnu tak si některé věci vybavuji nějak tuho. Jenže já byl v režimu vojáka základní služby tak dávno, že to ani není pravda. Ale na svoje basenky basulenky si pamatuji moc dobře.
Malé jednotky ČSLA - pohled za tři desítky let do minulosti
Re: Malé jednotky ČSLA - pohled za tři desítky let do minulo
Alfik - však ano, ale vzpoměl jsem si, že u stolků dozorčích parků ještě byly nějaké výcucy ze Všeob 3-5, to byla ochrana proti unikům ropných látek a Tank1-1.parková služba či co. Další odborné předpisy byly u dozorčích kuchyní takže nakonec se dá říci že určitou kvótu služebních předpisů měli i kluci záklaďáci k dispozici a bylo toho více než by se zdálo.
Asi jsem to podcenil, človeče jak stárnu tak si některé věci vybavuji nějak tuho. Jenže já byl v režimu vojáka základní služby tak dávno, že to ani není pravda. Ale na svoje basenky basulenky si pamatuji moc dobře.

Pes(ticid) - nejlepší přítel člověka! Nechápete? Nevadí. Hlavní je, že víte že:
JDE O TO, ŽE KDYBY O NĚCO ŠLO, BYLO BY DOBRÉ VĚDĚT, O CO VLASTNĚ JDE.
Jestli je to to, co myslím, že to je, tak se o nějaké veselé historky poděl:)Ale na svoje basenky basulenky si pamatuji moc dobře.![]()
Já pořád doufám, že tyhle dokumenty by měly být na MO nějak rozumně k dispozici, ideálně i digitalizované. Kdyby to někdo potřeboval, tak rád pomohu se žádostí podle zákona č. 106/1999 Sb.
Na druhou stranu vím, proč musí přísně tajit současné řády - na psaní několika z nich se významně podílel jeden můj kamarád (nejdříve učitel na gymplu, pak kolega tamtéž, nakonec i spolužák na právech, která po 124 měsících studia i dodělal!:), co se (mj.) zbraní bojí...;)
Ve válce: Rozhodnost; Po porážce: Vzdor
Po vítězství: Velkomyslnost; V míru: Dobrá vůle
sir Winston
Po vítězství: Velkomyslnost; V míru: Dobrá vůle
sir Winston
Chcel by som sa spýtať na protitankový pluk a brigádu.
Našiel som údaj kde pluk tvorý 36 kanónov a 27 BRDM-2 s raketou a 360 mužov. To v Sovietskej armáde. Ako to oblo u nás?
Našiel som údaj kde pluk tvorý 36 kanónov a 27 BRDM-2 s raketou a 360 mužov. To v Sovietskej armáde. Ako to oblo u nás?
Hektore, tady je jeen blok púrací o organizaci armády a najdeš tam i vše o protitankových jednotkách a útvarech.
http://www.palba.cz/viewforum.php?f=299
Jinak dotaz jsi položil ve špatném vláknu. Protitankový pluk není malá jednotka. Takže se v tom pohrab, něco málo je tam od mě, ale od komisaře je tam toho hafo. Ten za to vzal opravdu odpovědně.
http://www.palba.cz/viewforum.php?f=299
Jinak dotaz jsi položil ve špatném vláknu. Protitankový pluk není malá jednotka. Takže se v tom pohrab, něco málo je tam od mě, ale od komisaře je tam toho hafo. Ten za to vzal opravdu odpovědně.

-
Argonantus
- nadpraporčík

Pátrači, mám dojem, že ten odkaz je blbě.
Něco mi říká, že měl vést do toho vlákna o dělostřelbě - ale možná se pletu.
EDIT: Tak jo, pletu se. Už to tu nebudu zahlcovat.
Něco mi říká, že měl vést do toho vlákna o dělostřelbě - ale možná se pletu.
EDIT: Tak jo, pletu se. Už to tu nebudu zahlcovat.
Naposledy upravil(a) Argonantus dne 31/1/2014, 19:46, celkem upraveno 1 x.
Ten odkaz je naprosto správně. Na této stránce je celkově 7 témat - prací o československém dělostřelectvu. Kolega Hektor si je může projít podle názvů a časových období a vybrat si co se mu hodí k jeho studiu. Přecesem nebudu dávat 7 odkazů.